2008.VIII.23

Reggel

Nincs semmi mi olyan szép lenne mint a reggel. Ha felkelünk, hát bizony örüljünk, hiszen még egy napot élhetünk. Ha még egy napot élhetünk, az lehetőség, hogy a dolgok jobbra fordulnak esetleg, maradnak jók, de akár a rosszat is örömmel fogadhatjuk, hiszen ha minden jó, az élet unalmas.

Mielőtt az emberek elkezdenek kijelölt munkahelyükre bevánszorogni, jó lejutni a boltba, hogy majd otthon reggelire az asztalon friss zsemle legyen... semmihez nem fogható a friss zsemle íze. Talán nincs is máshol ilyen, mint ezen a földön. Persze ha hagyjuk délutánig kint a szekrényben, akkor már vacak, de még melegen puhán nincs vele baj. Még jobb ha akad hozzá vaj. Nem margarin, ahogy sokan gondolnák manapság ebben a menzakultúrában, vaj, tejből készült. És persze friss zöldség. ízlés szerint. Apróság egy ilyen reggeli, de ha jól indítod a napot, ez a lendület kitart nagyon sokáig.

A legjobb ha süt a nap, vagy havazik. Ha esik az sem, rossz, és ha csak felhős szórt fényes, hát nincs mit tenni, örülök annak is, hogy feljött a nap, és nem sötétben botorkálunk.

Van idő, amikor hajnalban a futás a legjobb. Nem sokat, nem keveset. Nappal szemben jó futni, és végignézni, ahogy az első sugarak dicsfénybe borítják a bolygót, majd hazafele találkozni a korán kelőkkel. Látni ahogy a gyerekek elindulni iskolába, és mosolyogva nosztalgiázni, hogy nem is olyan rég még én magam is iskolába jártam nap mint nap. Néha ettől nagyon vénnek érzem magam, bár mondják, hogy eljön az idő, hogy az enyém megy ott hajnalban kapualjban bujkálva szívni a staubot, de remélem ez nem történik meg.

Jó reggel belegondolni, hogy szabad vagyok, tényleg szabad, és minden kötelezettségemet magam és örömmel vettem a nyakamba, ami úgy tűnik leláncol, de igazából ezek miatt lehetek szabad, s ad értelmet a hétköznapoknak.

Reggel álmosan jó elkönyvelni magamban fintorogva, hogy az Utolsó szamuráj egy nyálas film, de hát nem kötelező megnézni, és hogy nem is teszem meg. A kezdet fontos, hogy jó legyen, remélem, hogy lesz elég lélekjelenlétem, hogy a vég is olyan legyen, amilyennek lennie kell.

Szerencsére mostanság nem emlékszem az álmaimra.

Tagek:
 
Utoljára módosította Grizli 2008.VIII.23 22:28-n; 1 hozzászólás
PermaLink
100%