UpiRajzBlog

Kommunista

Utálom a mutáns kommunista árulókat.

upload:UpiRajzBlog/kommunista.jpg

Utoljára módosította UPi 2007.VIII.21 13:49-n
Új hozzászólás | PermaLink
33%

Hozzászólások

8

Ulmar 2006.XII.30 14:07

A ronda mutáns kommunista áruló gyógypogós RuMi hogy megflöffent. UPi már megint gyilkolt!


VágvölgyiAttila [regisztrálatlan] 2006.XII.30 22:55

Igen, ez a rajz valahogy közelebb áll a napirajz hangulatához számomra, mint James Joyce műveihez. Vess meg érte, UPi.

Persze nehéz témát meg eszközt választani az igazi önkifejezéshez, de az én véleményem még mindig az, hogy inkább ütötted volna szét az előszobában azt a fura négyszögletes párnát, mint hogy egy ilyennel foglalkozzál perceken át, majd megosszad az egész világgal. Tudtad, hogy a "flöff" szóra keresve az 5. helyen vagy a google-ben? Ez némi felelősséggel is jár :)

Izgalmas kérdés, hogy milyen hatással vagyunk a világra. Sokan szeretnének hatást, vannak akik megijednek attól is, ami van. A keresztények meg azt mondják, hogy Istentől kapod egy feladatra és másra használva meg elveszted. Más "mondakörök" is fogalmaznak meg hasonlókat.

Más kérdés, hogy a világ milyen hatással van ránk. Ebben sokkal nagyobb felelősséget tulajdonítanak a személyes döntéseinknek több filozófiában is. A legnagyszerűbb megoldás a kizárás elve, ami a kombinatorikát és biológiát félretéve és a filozófiára koncentrálva annyit tesz, hogy amiről tudod, hogy "rossz" hatással van rád, azt ha nem csinálod, az jó neked. Ezt néha nehéz megtenni, és aktív döntés szükséges hozzá, konfliktusokat okozhat, de akkor is többnyire megéri. Például álljon a NóTévé, az én vegetáriánizmusom, vagy az, hogy a kedvesem minden dolognak a jó oldalát keresi.

Rövidre zárva a dolgot, lehet, hogy személyemmel lassan elveszted első rajongódat, ha neked tetszik ez az irány, amitől nem feltétlenül kell, hogy szomorú légy. Énrám rossz hatással van, ha szappanoperába illően eltúlzott megoldásokat látok emberi konfliktusok megoldására. Ezért nem nézek szappanoperát, ezért nem látogatom a napirajz.hu-t, még akkor sem, ha nagyon érdekes, hogy az éjjeliszekrényen olyan lámpa van, amelynél egy faszi fasza az izzó.

De ez még nincs eldöntve, úgyhogy kiváncsian várom ezévi utolsó remekművedet. Amúgy kiválóan elkaptad a szamuráj haját. Tényleg.


Descant 2006.XII.30 23:22

Uhh uhh! Az első komoly kritika! UPi a rajzaid mint a Pampák királya vagy a vörös hús. Mellesleg google->flöff.5=Habostorta+randivonal. Az ap a 9.

A filozófiai fejtegetéssel nem értek egyet, de ez nem a filozófia blog. UPi keresi a hangját, a stílusát... és hát ez a rajz felér egy vallomással. A rendőrség asszem keresni fog.


VágvölgyiAttila [regisztrálatlan] 2006.XII.30 23:41

Nos, ez meg egy tök jó kritika volt a kritikámra.

Google-ban kiderült, hogy én csak angol és magyar lapokat keresek, mert a többit úgysem olvasnám. Bocs a megtévesztő statisztikáért, nem voltam körültekintő.

Amúgy meg kiváncsi lennék, hogy melyik részével nem értesz egyet a mondandómnak, mert túl sokminden állítás hangzott el a kommentemben, és kíváncsi vagyok a visszhangjára tőled, mert a múltkor is tök jókat írtál a quul-ra :)


UPi 2006.XII.31 09:21

Köszönöm az építő jellegű kritikát, szerintem egy igazán értékes gondolatmenet volt, és már ezért is érdemes volt lerajzolni a mai rajzot.

Ami felett viszont elsiklottatok, kedves barátaim, hogy ez a rajz rólatok szólt, és nem rólam. Ez a rajz a GrádMikiBajbanVanBlog jellegű hozzászólások hatására jött létre: vagyis hogy bármit rajzolok, az első csípőből jövő reakció az, hogy ezen vajon miért hal meg GrádMiki. Gyakorlatilag /2006-11-29 óta ez megy, és szerintem ha SAdam tudja, hogy ilyen lavinát indít el, akkor kétszer is meggondolja, hogy feltegye ártatlan kérdését.

Szóval, részemről a mai rajz a GrádMikiBajbanVanBlog vége. Jövő évtől ezeket a megjegyzéseket moderálom. *vicsor*

Néha a blogom filozofikusabb, néha vicces, néha pajzán, megesik az is, hogy semmilyen. Kérlek, fogadjátok tőlem szeretettel. Ez leginkább értem van, ahogy Descant is mondta: próbálok rájönni, hogy hogyan kell rajzolni normálisan. Futó project, és végülis ez a blog a mellékterméke, mint a melegvíz az atomenergiának.


SAdam 2007.I.04 12:43

Huhh... Ami azt illeti, tényleg úgy látszik, hogy én indítottam a GrádMikizést. Bocs az érintettektől. Valószínű tényleg nem írok be, ha előre tudom, hogy mindenki folytatja a fonalat, de azért nem biztos, hogy nem. Végül is, egy csomó elmés (vagy kevésbé elmés) kommentár született (nekem például a fa, amit ha jól emlékszem, Descant linkelt be, kifejezetten tetszett), ami amúgy sosem jött volna létre. (Amúgy sztem ne moderáld a kommentárokat. Ez számomra nagyon ellentétes lenne az Apocalypse jelenlegi világával. Szerintem az emberek maguktól is rájönnek, ha egy poén kifutott, főleg, ha még figyelmeztetik is őket.)

Ami a vegetarianizmust illeti, az nem tudom, hogy mitől számít jónak. Úgy értem, egészségügyi szempontból bizonyítottan marhaság, és minden egyes orvosi jellegű egyetemen hangsúlyozzák, hogy határozottan káros (a fele családom orvos – egy része humán, egy része állat :-) -, tőlük tudom). Kriszti esetében más, mert ő tudtommal nem vega, hanem egyszerűen nem ízlik neki a hús. Illetve még vannak azok, akik vallási/világnézeti okból nem esznek húsfélét. De ez megint más témakör...

A bekerült filozófiai nézetekkel én sem teljesen értek egyet. Ha már a kizárás tézise szóba jött, és főleg az, hogy mennyire éri meg, szerintem érdemes elgondolkodni Sophie dilemmáján. Hogy mást ne mondjak, Kis János a Politika, mint erkölcsi probléma című könyvében pont a Sophie-dilemmán keresztül mutatja be számomra a kizárás elvének tarthatatlanságát (az idézett hely amúgy nem ezt az elvet kívánja cáfolni, de szerintem az ott leírtakból erősen következik az elv tarthatatlansága).

Lehet, hogy tényleg filozófiai blogot nyithatnánk lassan... :-)

Egyébként verjetek meg, de számomra a UpiRajzBlog rohadtul nem arról szól, hogy milyen filozófiai elv húzódik meg a rajzok mögött, hanem egy lehetőség, hogy bepillantást nyerjünk egy tanulási folyamatba és még kommentálhassuk is. Szóval, én nagyon élvezem, úgyhogy HAJRÁ!

Különben is, művészetekkel kapcsolatosan az egyik legnagyobb hülyeség filozófiát keresni mögötte. ALAPVETŐEN másért készül...


GrádMiki 2007.I.17 19:20

Utánanéztem. A flöffre tényleg az ötödik helyen ad ki téged, Upi. Viszont azt nem tettétek hozzá, hogy az első négy az svéd. Talán az Ikeában hívnak így egy széket, vagy nem tudom...


SJ [regisztrálatlan] 2012.I.31 17:43

azóta már a "flöff"-re keresve az apocalypse az első :)

Új hozzászólás

 

Alapvető szövegformázás

FormázásWiki formaEredmény
Kövér'''kövér szöveg'''kövér szöveg
Dőlt''dőlt szöveg''dőlt szöveg
Előreformázott bekezdés<pre>előreformázott bekezdés</pre>
előreformázott bekezdés
Vízszintes vonás----

Listák

FormázásWiki formaEredmény
Pontozott lista* Lista elem 1
** Lista elem 2
*** Lista elem 3
* Lista elem 4
  • Lista elem 1
    • Lista elem 2
      • Lista elem 3
  • Lista elem 4
Sorrendezett lista# Lista elem 1
## Lista elem 2
### Lista elem 3
# Lista elem 4
  1. Lista elem 1
    1. Lista elem 2
      1. Lista elem 3
  2. Lista elem 4
Definíciós lista; Kifejezés 1 : Leírás 1
; Kifejezés 2 : Leírás 2
Kifejezés 1
Leírás 1
Kifejezés 2
Leírás 2
Táblázatok|| Cella 1 || Cella 2 || Cella 3 ||
|||| Cella 4 || Cella 5 ||
Cella 1Cella 2Cella 3
Cella 4Cella 5

Linkek

FormázásWiki formaEredmény
Külső hivatkozáshttp://google.com/http://google.com/
Külső hivatkozás címkével[http://google.com/ Google]Google
Belső oldal[[ApocalypseKÖZÖS]]ApocalypseKÖZÖS
Belső oldal címkével[[ApocalypseKÖZÖS|Ez egy oldal]]Ez egy oldal
Fotó linkhttps://apocalypse.rulez.org/
Content/Images/down.png

ApocalypseKÖZÖS | FrissVáltozások | TémaKatalógus | Index | Térkép | Random Page
Belépés | Regisztrálok
Ez az oldal nem változtatható | Régebbi változatok | Hivatkozásai | Add a kedvenceimhez
Utoljára módosította UPi 2007.VIII.21 13:49-n