Új Domain Név Kerestetik

Új Domain Név Kerestetik

Ajaj. most láttam egy szomorú hírt. A www.halalcsillag.hu még szabad domén. GrizliNos, megtörtént az új domain nevek beszerzése; a két győztes:

Van még egy ötletem, amit érdemes lenne megvitatni:

  • http://ar.org/ (ez az apocalypse rulez .org monogramja lenne).

Az ötlet az lenne, hogy ez egy alias legyen, ami átirányít az apocalypse.rulez.org címre. Vagyis, az e-mail címek és oldal nevek leírhatóbbak lennének rövidebben; pl:

Mit szóltok?

  • Jó ötlet, beadok egy százast a domain beszerzésbe :) (4 szavazat: Aisha, BNC, Grizli, SAdam)
  • Jó ötlet, de egy vasat nem látsz tőlem, az zicher (1 szavazat: UPi)
  • Középszar ötlet, van elég domainünk, nincs ennél jobb dolgod, stb. (1 szavazat: Ulmar)
  • Legyen inkább ulmar.org (5 szavazat: BNC, Grizli, SAdam, Ulmar, UPi)
A szavazás lezárult.

(Tök jó, hogy ennyien szavaztetok Ulmarra, a lengyel hentesre.

A régebbi bevezetője az oldalnak

Itt a HáziGazda, UPi. A szerverünk neve (apocalypse.rulez.org) az indulás óta (2002.) változatlan. Akkoriban Ritus járta ki nekem a rulez.org-os csávóknál ezt a bejegyzést, ami tök rendes volt tőle. (Meg a rulez.org-osoktól is persze.)

Az évek folyamán volt néhány alkalom, amikor domain névvel kapcsolatban változtatást kellett kérnem tőlük. Ilyenkor többnyire készségesek voltak, de nem kapkodták el, és finoman azért érzékeltették, hogy nem szeretnék, ha erre túl sűrűn lenne szükség. Ez jogos is: ha máról holnapra úgy döntenének, hogy mégsincs apocalypse.rulez.org, mert nincs hozzá már kedvük, akkor se szólhatnánk egy szót sem: eddig is szívességet tettek nekünk azzal, hogy volt.

A mai napokban sajnos a rulez.org DNS-e nem volt a csúcson: többször majdnem egész napokon át voltak kihagyások. Ez ismét rádöbbentett arra, amit már tudtam: itt a szerver infrastruktúra függ egy olyan külső tényezőtől, amire semmi befolyásom nincs. Egy megoldás van erre: nevet kell változtatni.

Kérdések

Nem fogjuk elveszíteni a nagyon pozitív Google-megítélésünket, ha domain nevet változtatunk? – SAdam

Nem tudom, hogy el fogjuk-e veszíteni, de ez nem tűnik annyira súlyos következménynek. Akkor lenne gond, ha hihetetlen pénzeket keresnék az apon található hirdetésekből... – UPi

Az apocalypse.hu nem lenne rossz, de ÚRISTEN AZ ÍMÉLCÍMÜNK MEGMARAD?. Esetleg ap.co.hu vagy degec.co.hu sajmos a co-nélküliek foglaltak.

Az e-mail címetek (valaki@apocalypse.rulez.org) megmaradhat. A gond itt pontosan az, hogy az apocalypse.rulez.org NÉV bizonytalan és időnként "kihagy". Ez elvben e-mailnél nem kritikus, csak idegesítő. – UPi

Ezek szerint a vita lezárult? – SAdam


AdminisztrációTéma ApocalypseRulezOrg

Tagek: