ATökéletes MMO

Egymást érik mostanában az MMORPGk, de mindegyikből hiányzik valami. Valami pezsgés valami illat, valami plussz. Most nem kisebbre vállalkozom, minthogy lefektessem az alapjait egy tökéletes játéknak.

Először is ha meghaltál a karakterednek vége nincs visszatöltés nincs klón nincs megkeresem a szellememmel a hullám. Nincs igazi visszatartó erő enélkül, no meg hogy hangzik az:

-Ha megölsz visszajövök azt megöllek!

Ha nem eszel az természetesen szintél halállal jár ui. a nem ivás és a nem alvás is. És akkor is telik ám az idő ha nem vagy belépve. Így ha mondjuk egy hónapig elfelejtettél belépni akkor már kezdhetsz is új karaktert. Nincs egyik játékban sem időjárás meg természeti katasztrófák, pedig egy egy hurrikán vagy földrengés egészen különös ízt kölcsönöz a bent töltött időnek(a keserű különös nem?). A világról térképet kapni nem lehet, amelyek vannak iszonyú drágák és pontatlanok. Ha valaki térképet akar csinálja meg maga persze tudni kell a játékon belül kezelni a szeksztánst.

Kasztok


  • Szerzetes: nyugodalmasan éled az életed az apátságban, virágot nemesítesz, sajtot készítesz. A könyvmásolás képességed már egész magas és már annyi HPt sem vesztesz mikor a kezedre folyik a viasz. Valószínű azért mert kapálás közben emelkedett a CONod.
Egyik nap istentelen barbárok rontanak az apátságba fölkapsz egy gereblyét hogy majd azzal védekezel, mire leszúrnak és meghalsz.
  • Földműves: Egész életedben görnyedve túrod a földet épphogy csak eleget termelve magadnak és a kicsaládodnak. A szántás a fő képességed de a dobásod is fejlődik az utolsó nyilvános kivégzés óta. Egyszer csak jön egy rabló banda az apátságból felől és fölkoncol az éléskamrád tartalmáért... szar ügy
  • Bandita: Nyugodalmasan fosztogatsz apátságokat és a parasztokat, kezd egész jó lenni a fegyveres harc képességed lenni és a legutóbbi raidből már kezd összejönni a +3as Balanced Bastardsword amikor a nemesúr emberei rajtatok ütnek és kardélre hánynak. Akiket élve fognak el nyilvános kivégzés elé néznek. A bitófán a jobbágyok paradicsomokkal és egyéb romlott zöldségekkel dobálnak meg.
  • Nemes: Fiatalon kezded a játékot, te vagy az örökös. Fegyverforgatást és lovaglást. Gyakran parádézol fényes páncélodban, pej lovadon. Jókat eszel, iszol. Sőt egy lakoma alkalmával egy másik aspiráns megmérgez, és meghalsz.
  • Gályarab: Egész életedet egy három evezősoros gályán töltöd nemlátsz sokat a világból főleg az előtted ülő hátát, ha az evező melett kinézel tengert vagy az eget. Az STRed nagy a sok erőlködéstől. Néha vannak vizi csaták amikor sok embernek be kell lépnie és egyszerre evezniük kell, hogy gyorsan menjen a hajó
  • Varázsló: Évtizedeket töltesz adeptusként egy bogaras tanító mellett. Ősi titkos tekercseket bújsz észbontóan bonyolult rejtjeleket próbálsz megfejteni, végül rálelsz egy igaz varázsigére. Az is 7 évedbe tellik, hogy először el tudd mondeni végre valami természetfeletti! A munkád új lendületet kap és hamarosan 4 varázslat büszke tulajdonosa vagy(az egyik az orrtisztó bűbáj). Egyszer azonban figyelmetlen vagy és a falubeliek ráébrednek boszorkányos képességeidre meglincselenk és főtéren mágján elégetnek.

Végszó

És tudjátok mitől tökéletes ez az MMORPG azontúl, hogy sokkal életszerűbb mint a összes többi amelyik létezik? Attól hogy nem létezik, ez teszi igazán különlegessé. Amelyik van és lehet vele játszani az elviszi az ember idejét, fölidegesíti elviszi az ember idejét, unalmas, elviszi az ember idejét, túl lineárisak a questek, sokat kell grindelni, farmolni és azt már mondtam, hogy elviszi az ember idejét? DE ez nem és így is pont annyi előfizetője van mintha mögépakolnánk valami brutális grafikát és a sámán karaktereket meg immunisá tennénk a sebzésre.


Elmélkedés az MMORPG-k megszületéséről

Ma, amikor mondhatni társalogtam drága jó testvérbátyámmal, fény gyúlt elmémben, és rájöttem miért születtek az MMORPG-k. Egész egyszerűen Tisztelt Földlakók, több forrásból is megerősítve, azt kell, hogy mondjam a bolygó, melyen élünk, szociális szempontból kínosan túlnépesedett (élelmezési-biológiai szempontból még van egy kis időnk).

Viszont ha nem megy minden ember az utcára és közös terekbe élni, akkor ezt a túlnépesedett állapotot, érzetében bizonyos fokig csökkenteni lehet. Ha, pedig sok ember rászokik arra, hogy üljön egy számítógép előtt és egy nem túlzsúfolt virtuális térben élje virtuális életét, az már duplán jó.

  • Egyrészt addig, a nem MMO világban élők kicsit fellélegezhetnek, nincs akkora tömeg a véges sok külső/közös terekben.
  • Másrészt pedig az MMO világ "rabjai" is szellősebb szabad tereken tengethetik életüket.

Nna kérem, szerintem EZÉRT vannak MMORPG-k. S mondhatom tökéletesen működnek, kisebb nagyobb gikszerek persze érik, mert a rút barátnők és egyéb barátok vért s verítéket nem kímélve próbálják visszarángatni a zsúfoltságba MMO-s barátaikat. Hát ejnye-bejnye... Aisha


JátékTéma

Tagek: