A Sadam és Grizli Főzőklub - Rémségek Konyhája

ez csak az első lépés igazából még nem publikálunk csak a keretet készitem el hozzá. Vagy amolyan előszót. Sis-el beszélgettünk és rájöttünk hogy a túlélés jegyében mindenféle különleges ehetetlennek tűnő kaját összedobtunk koleszos körülményekre emlékeztető helyzetekben.

FONTOS, hogy az itt szereplő receptek mindegyike a gyakorlatban kipróbált, bevált, működőképes megoldás legyen. A fantáziálást száműzzük erről az oldalról.

Űristen, ez meg mi lesz?? – UPi
Ne inkább blog legyen? Szerintem az úgy logikusabb. És engem nem zavar, ha mindenki szerkesztheti (azt hiszem, olyat nem lehet, hogy csak Grizli meg én szerkeszthetünk, de mások nem). Addig is, amíg eldől a formátum sorsa, ideposztolom az első bejegyzést. – SAdam

Takarékos ellátás

A cél a lehető legkevesebb pénz, illetve a kaja elkészítésére a lehető legkevesebb időráfordítás mellett a lehető leghosszabban kihúzni huzamos éhségérzet nélkül. Ilyen szituációk adódhatnak pl. vizsgaidőszakban, határidő közeledtekor, vagy egyszerűen, ha közeleg a hónap vége. Ahogy azt már Henry Ford esetéből is megtanultuk, adott termék egységára mindig akkor a legolcsóbb, ha tömegtermeléses módszerrel készül. Ennek fényében az étkezést a lehető leghomogénebben célszerű megoldani. Olyan étrendet kell tehát kitalálni, ami a lehető legkevesebb változást tartalmazza, mégis minden van benne, ami feltétlenül szükséges.

Egy lehetséges megoldás a következő:

Hozzávalók

  • 1 db. 750g-os amerikai szeletelt szendvicskenyér. (Ahol épp lakom, ott a szeletelt kenyér olcsóbb, mint a normál. Olyan helyeken, ahol ez fordítva van, értelemszerűen változtatni kell ezen a ponton.)
  • 3 db. paprika (cca. 500g). Ízlés szerint paradicsommal helyettesíthető.
  • 10–20dkg vaj (aki képes megenni, annak margarin is jó, bár az olyan ember minek olvas bármilyen receptet...)
  • 30dkg felvágott. Mindegy, hogy milyen. Legyen olcsó.
  • 20dkg sajt (opcionális, alacsony költségvetés esetén elhagyható)
  • A desszerthez 2l tej és egy 250g-os doboz Corn Flakes.
Összesen: durván 12 EUR.

Elkészítés

Viszonylag értelemszerű: egységszendvicseket fogunk enni. Elkészítési javallat 4 szendvicshez: a szeletelt kenyereket megvajazzuk, mindegyikre egy-egy szelet felvágott kerül. Ha a sajtot szeletelt kiszerelésben adták, akkor (szelet-mérettől függően) 1–2 szelet sajtot fogunk felhasználni. Ezeket egyforma darabokra tépjük, az így kapott, összesen 4 darabból egyet-egyet elhelyezünk a készülő szendvicsekre. Mosás után levágunk két (teljes) karikát a paprikából, mindkét karikát félbevágjuk, az így kapott 4 szeletet a 4 szendvicsre tesszük. Jó étvágyat!

A szendvicsek mellé (vagy után), kísérő (vagy desszert) gyanánt egy-két bögre tej javasolt, melyekbe előzőleg a bögre felének megfelelő mennyiségű Corn Flakes-t tettünk.

Javasolt bevitel: reggelire és vacsorára 2–3 szendvics, ebédre 4 (amikor kevesebb szendvicset készítünk, a sajt- illetve paprikamaradékokat ízlés szerint üresen megehetjük, vagy eltehetjük a hűtőszekrénybe, későbbi felhasználás céljából).

Tapasztalatunk szerint – a fenti adagolást tartva – pontosan egy hét alatt fogy el a felsorolt mennyiség. Az egységszendvicsek segítségével így havi 50 EUR körüli összegre szorítható a kajapénz úgy, hogy egy pillanatig sem kell éheznünk (ha mégis éheznénk, óvatosan növeljük a reggeli szendvicsmennyiséget, mondjuk 2–3-ról 4-re).


Hello! Miért nem blog formátumú és miért nem lehet kommentelni? – Descant

:CSAK!!!!Grizli

Végülis a troll közösség is valamilyen soron közösség! – Descant

:Majd lesz blog, de ettől még nem trollkodás.Grizli


Lassan jön a blog. Addig is megosztom veletek a mai apró élményem.

Az ember tekintettel van a lakótársaira. Mégiscsak emberek vagyunk, no. Így hát az, amikor hajnali háromnegyed négykor egyszercsak megéhezel, komoly problémákat tud szülni egy olyan hatszemélyes lakásban, ahol minden hálószoba közvetlenül a konyhából nyílik. Lássuk be, ilyen körülmények között a hajnali háromnegyed négy nem a legalkalmasabb időpont mondjuk a mirelit-pizza megsütésére, vagy pl. kenyérpirításra, kávéfőzésről már nem is beszélve (hát igen, a presszógépnek azért van egy jellemző hangereje). A problémát tetőzi, hogy nagyon fáradt vagyok, ezért mindenképp gyorskajára volt szükségem. Olyanra, ahol nem kell vacakolni a vajazással, vagy a szalámi szeletelésével, sem a zöldség mosásával/felvágásával.

Így született meg a ketchupos-brie-s (piritás nélküli) toast.


HumorTéma
Tagek: