2008.IV.20

Kritika / Macska(nya)fogó 2

(előszó gyanánt: nem elég, hogy hétfőre szakdolgozatok, kedden újságírás, így ma 3-ig le kellett adni egy írást. Mindenkinek mást, nekem ezt:)

Mondják, hogy semelyik filmből nem érdemes megnézni a második részt, de aztán mindig vannak reménykedő nézők, akik mégis megteszik. Vannak kellemes csalódások olykor, még harmadik részek esetében is, bár ebben már jobban megoszlanak a vélemények.

A Macskafogó 2, nem az üdítő kivételek egyike, ebben egyöntetű megítélésekre találtam. Hatalmas kultuszt romboltak le egyetlen laza mozdulattal. Nem kevés munkával. A második részt óriási beharangozó kampányok övezték, tévében, rádióban, plakátokon, interneten, sőt hivatalos weboldalon. Ami nem is akármilyen, mesteri PR fogásokkal van fűszerezve, barátkozhatunk a karakterekkel, letölthetünk háttereket, klubszobában fecseghetünk, híreket olvashatunk. Egy időben a vízcsapból is a macskafogó 2 folyt, riportok szóltak a folytatásról, nagy rejtélyek lengték körül, s mindenki izgatottan várta. Talán pont ez volt a baj, hogy így felsrófolták elvárásainkat az eg(er)ekig.

A várakozás ugyanis a film alatt is megmaradt. Talán a következő percben jön egy izgalmas fordulat, hátha nem csak lapos szóviccek fognak következni, poros, nyugdíjas Nepp-poénok. Tán mondhatjuk majd a végén azt, hogy nem kidobott pénz volt az egész. Őszintén, leginkább a grafikusokat és szinkronszínészeket sajnálom, hisz hosszú hetek több órás munkáját alázták meg a történettel. A producereknek nem a forgatókönyvön kellett volna spórolniuk. Darvas Ivánnak ráadásul ez volt utolsó munkája, megérdemelné a szép befejezést, hogy a végső művet melyben alakít, hasonló dicsfény övezze, mint pályájának egyéb közreműködéseit. Sajnálatos, hogy ennyi erőfeszítést így kidobnak az ablakon.

Ternovszky Béla kijött a formájából, nem lüktet körülöttünk úgy a film világa, mint a 86-os elődé annakidején. Nem gazdagodtunk feledhetetlen párbeszédekkel, a szállóigék is mélyrepülésben közelítettek. Míg zeneileg, rajzokban sikerül megidézni a nagy elődöt, addig a fordulatokban, sírva röhögős hangulatban közel sem. Bár a sírás megmaradt részemről, kínomban talán a mosoly is az arcomra fagyhatott.

Utoljára módosította Aisha 2008.IV.20 09:09-n; 7 hozzászólás
Új hozzászólás | PermaLink
Szavazás letiltva.

2008.IV.16

Fejből pottyant vesék

A szkepticizmus megöli a romantikát és táncol a sírján édesen kacagva.

Utoljára módosította Aisha 2008.IV.16 18:30-n; 7 hozzászólás
Új hozzászólás | PermaLink
Szavazás letiltva.

2008.IV.06

A diplomamunka írás veszélyei

Avagy légy elővigyázatos, amikor témát választasz.

Pár tanulság...

  1. Ne válassz deprimáló témát!!!
  2. Kivéve, ha te vagy maga a "ZEN"
  3. és szerető család, segítő barátok, stabil párkapcsolat vesz körül. (vagy boldog egyedüllét).
  4. vagy ha már késő és igencsak belepacsáltál a témába, és a 2. 3. pont nem áll fönn teljesen, legalább ne éld bele magad!!!!
  5. ha ez sem sikerült, akkor 2 bőgés között próbálj meg haladni is valamit.
  6. ha ez sem akar sikerülni, gondolj arra, hogy ÉVET KELL HALASZTANOD és azt NEM akarsz...
  7. ha ez sem sikerült, néha tarts szünetet, "törődj magaddal" (°°°Garnier), csinálj valami vidámat, ugrálj, süt a nap élvezd stb stb
  8. ha ez sem hat (pedig nem, mert 8).... hááát.... ne már... nu, írj a barátaidnak! (Ők majd összekaparnak leadás után, mert addig ki KELL tartanod!!! Bízz bennük és csak a jövőbe nézz).

óÓ messze van április 21, vagy túl közel?

Addig is Viva La Muerte!

Tagek:
 
Utoljára módosította Aisha 2008.IV.06 20:55-n; 14 hozzászólás
Új hozzászólás | PermaLink
Szavazás letiltva.