Aisha Katyvasz Gondolatok

funkcionálisan analfabéta - oximoron

Azt mondják, aki a mai VILÁGban nem tud angolul, nem ért a számítógépekhez egy alap szinten, és nincsen jogsija az funkcionálisan analfabéta. Sok ember - így magam is - már csak azért indul el a jogsi szerzés optimálisan 9 hetes folyamatában, hogy megnyugodva a többi, kb uúgy "használt", diplomája/oklevele/bizonyítványa közé tegye. Papa, Mama, akárki más megelégedésére (persze elismerést utána mondogass te magadnak, mert ők nem fogják 2 szónál többre cifrázni). De kérdem én, akkor mi értelme van? Most komolyan várom a válaszaitok! Hátha evvel motivációt nyerek. =)

Jó tudom, majd ha lesz kocsim... ami jó ideig kizárt, mert egyelőre örülnék ha el tudnék tartani egy lakást. Vagy majd meglátom milyen faja úgy közlekedni... de mikor jutok majd kocsihoz? Ha meg netalántán összetöröm vagy akármi baja van a családi verdának, akkor meg jön a konfrontálódás és a szidalmak. Jeee. Még egy felület, amin rúghatnak! WOW! Ez komolyan hiányzik. Vagy vegyük az állást könnyebb úgy szerezni fejezetet... nem akarok céges autón "gyakorolni", érdemleges rutint szerezni. Azt összetörni gázabb...

Szóval. Drága eltartani. Valószínűleg úgysem fogok vezetni, mert a franc akar vitákat. Céges kocsi para. Amihez meg jó lenne - lelépni minél messzebbre, nagy körutat tenni. Arra meg friss jogsival úgysem fognak ereszteni. Később meg majd jön a hálistenkedés, hogy "Jajj hóban akarsz vezetni! Télen, jégen, rutin nélkül. Meghalsz!" Ha mondjuk síelésre vezetnék...

Az meg külön élvezet, amikor *** magyaráz az anyósülésről, hogy mennyire szarul tanított meg az oktató, és milyen gáz ahogyan vezetsz. Ennek határtalan skálája van. Egyik kedvencem, mikor sértődött hisztériával ordítja a füledbe, hogyan kéne helyesen csinálnod. Ám mások is előszeretettel pofáznak bele a vezetésbe. (Senki ne vegye magára!!!) Nem akarom hallgatni bölcs megváltó tanácsaikat. Vezzessen ő - ja de nem adom át a kölcsön kocsit - vagy menjen gyalog. De az is nagyon tuti, amikor 4 utasból 3 folyamatosan beleugat. A negyedik pedig csak azért nem, mert az te vagy. Reális szitu egy családi úton... ugye SurBa?

Másrészt azoktól a bugyuta közhelyszámba menő gratulációktól is előre herótom van... "Jaaajjj, akkor már féljünk?!" "Mikor nem szabad az utcára mennem?" "Merre vezetsz, csakhogy ne menjek arra..." höhöhö és társai

Ha meg fölveted akárkinek, hogy nincs kedved ehhez az egészhez, akkor szánakozó pillantással hülyének néz. Vagy nagy elánnal elkezdi magyarázni, mint anno a felnőttek, mikor oviból suliba lépett az ember, hogy az majd "Milyen nagyoon jóóó lesz neked, és ne légy ilyen oktondi. Hisz ez ooolyan hasznos tudás!!". Vagy a legjobb: gyalogosként is sokkal jobb lesz úgy. B+! ha már letettem a jogsim, akkor nem azért, hogy nézzem bekeretezve a falon. Tudom ellentmondásos vagyok.

De minek? Persze, ha nem látom értelmét, akkor is megcsinálom, csak na..., azért kikívánkozott belőlem e pár sor. Tudom,h jó lesz vmikor vmire, deee ááááá....

Az egészben a legfurcsább csavar: alig 1-2 hónapja még nagyon vártam, hogy belevágjak. Meg nagyon kíváncsi voltam: Vajon milyen sofőr leszek? Hát most nem. Rövid, és meg merem kockáztatni, hogy középtávon is konkrétan semmi értelme számomra. Jó-jó, a semminél azért több, de az árnyoldala is, és most nem a vizsgákról, tanulnivalókról, befektetett időről/pénzről beszélek.

Utoljára módosította Aisha 2008.IX.16 23:18-n
Új hozzászólás | PermaLink
Szavazás letiltva.

Hozzászólások

4

Grizli 2008.IX.16 23:28

Nekem sincs jogsim, és előszeretettel dicsekszem, hogy 18 éve közlekedek BKV-val balesetmentesen. Már megérdemlek egy kitüntetést. Nyugi, kingu, az emberek szeretnek okosabbak lenni nálad, ahogy ezt Te is biztosan tudod, és a jogsi kérdés egy ilyen támadási felület. Persze flegmán mondom, hogy akinek nem tetszik hogy nem tudok vezetni, az bekaphatja, de attól még méltatlan leszek a zsírosabb állásokra. Nincs mit tenni. Nekem egyébként csak ellenérveim vannak a jogsira. Majd ha több érvem lesz, akkor megcsinálom. vagy már késő lesz. akkor meg leélem az életemet örök mitfahrerként. Én pedig aztán tényleg nem szólok bele a vezetésbe, hiszen azt sem tudom melyik a gázpedál. :)

Szóval ne feledd! Az emberek hülyék, és én sem vagyok különb. :)


SAdam 2008.IX.17 01:59

Hát lássuk... Kocsim nekem sincs, nem is lesz, legalábbis jó ideig nem, mert drága és felesleges mulatság. A jogsim lassan hét éves, ezalatt az idő alatt mondjuk átlag három havonta egyszer, ha vezettem, mondjuk egy-egy fél délután erejéig. De egyszer el tudtam vinni a csajomat Provence-ba, egyszer meg Írországba. Nekem már megérte... :-)


Ulmar 2008.IX.17 09:34

Mondjuk azt, hogy nagy átlagosságban a világ úgy műxik, hogy valamit valamiért. Cserébe azért, mert lesz jogsid és mersz vezetni céges autót (ami tényleg gáz lenne ha mondjuk nem apádé a cég), szóval cserébe viszont el tudsz menni sielni, kiugrani egy hétvégére Bécsbe, elmenni európa szép és kevésbé szép helyeire, vagy akár egy unalmas délután kötöttségek nélkül Veszprémbe. Vagy akár Pátyra plexezni.

Nekem 7 és fél éve van jogsim és egyszer sem volt ezalatt kocsim, pontosan azért, mert túl drága fentartani. Viszont valahogy ha kellett mindig tudtam szerezni. Nekem megérte.

Mellesleg hisztizni lehet, hogy mennyire szar lesz vezetni mert beleugatnak vagy összetöröd, de inkább tanulj meg vezetni, tanuld meg már végre hogy nem kell másra (pl rám) hallgatni. Én egyszer amikor anyám már nagyon idegesítő volt megálltam és megmondtam, hogy vagy hagy vezetni, vagy szálljon ki és hívok neki taxit. Utána megtanult nem belebeszélni. Meg persze nem is a szüleimet fuvarozom általában.


Descant 2008.IX.17 10:00

Ne parázz céges kocsit összetörni, alapvetően ne készülj rá ha meg beüt céges kocsi mindig biztosítva van.

Énis nagyon idegesítőnek találtam, amikor a Kriszti levizsgázott, hogy folyamatosan kapta a -Majd jobban vigyázok!- vagy -Hajaj, félek!- szövegeket. Az igazat megvallva félek én is de én attól, hogy a te már így is lenyomtál GO-Kartozáson HÁTMÉG ha tanítanak!

Új hozzászólás

 

Alapvető szövegformázás

FormázásWiki formaEredmény
Kövér'''kövér szöveg'''kövér szöveg
Dőlt''dőlt szöveg''dőlt szöveg
Előreformázott bekezdés<pre>előreformázott bekezdés</pre>
előreformázott bekezdés
Vízszintes vonás----

Listák

FormázásWiki formaEredmény
Pontozott lista* Lista elem 1
** Lista elem 2
*** Lista elem 3
* Lista elem 4
 • Lista elem 1
  • Lista elem 2
   • Lista elem 3
 • Lista elem 4
Sorrendezett lista# Lista elem 1
## Lista elem 2
### Lista elem 3
# Lista elem 4
 1. Lista elem 1
  1. Lista elem 2
   1. Lista elem 3
 2. Lista elem 4
Definíciós lista; Kifejezés 1 : Leírás 1
; Kifejezés 2 : Leírás 2
Kifejezés 1
Leírás 1
Kifejezés 2
Leírás 2
Táblázatok|| Cella 1 || Cella 2 || Cella 3 ||
|||| Cella 4 || Cella 5 ||
Cella 1Cella 2Cella 3
Cella 4Cella 5

Linkek

FormázásWiki formaEredmény
Külső hivatkozáshttp://google.com/http://google.com/
Külső hivatkozás címkével[http://google.com/ Google]Google
Belső oldal[[ApocalypseKÖZÖS]]ApocalypseKÖZÖS
Belső oldal címkével[[ApocalypseKÖZÖS|Ez egy oldal]]Ez egy oldal
Fotó linkhttps://apocalypse.rulez.org/
Content/Images/down.png