Apocalypse Charity Club

Ez a klub azért van, hogy segítsük azokat a dolgokat a világban, amiről úgy érezzük, hogy rászorulnak a segítségünkre. Ide lehet gyűjteni ötleteket, mellékelve az információt, hogy hogyan lehet az adott ügyért tenni valamit. Ha valakire épp rájön az öt perc, és nagyon segíteni akar valamin vagy valakin, nem kell mást tenni, csak válogatni az egybegyűjtött ötletekből. :-)

Céljaink


Veszprémi gátszakadás

A múltkor egy beszélgetésben a társalgópartnerem kifogásolta, hogy a Charity Clubnak nincsenek magyar vonatkozású bejegyzései. Sajnos eljött az a pont, amikor ezen változtatnom kell...

2010. október 4-én Veszprém megyében átszakadt egy vörösiszap-tározó fala. A kiömlő durván 700.000 köbméternyi, nagyjából 13-as pH-jú folyadék több települést is elöntött, emellett a környéken a talajt valószínűleg hosszú időre teljesen tönkretette. Eddig 4 halálos áldozatról számoltak be.

Segíteni lehet:

Pakisztán

2010. júliusában Pakisztánt az eddigi történelmének legnagyobb árvize sújtotta. Pakisztán jelenleg a világ 6. legnépesebb országa, az árvíz miatt milliók ivóvízellátása vált bizonytalanná, a járványveszély pedig hatalmasra nőtt.

Segíteni lehet:

  • A Magyar Vöröskereszt számlájára (K&H Bank, 10405004–00026548–00000009) történő utalással (a közleménybe mindenképp beírandó, hogy "Pakisztáni áradások").
  • A Google Pakisztán-oldalán az UNICEFnek vagy a Islamic Reliefnek történő adományozással.
  • (Aki tud egyebet, írja ide.)

Haiti

2010. január 12-én egy 7-es erősségű földrengés sújtotta a szigetet, mely a nyugati félteke legszegényebb országa. A kórházak többsége megsemmisült, a katasztrófa közvetlenül legalább három millió (!) embert érint.

Segíteni lehet:

  • A Magyar Vöröskereszt "Határon túli katasztrófa" nevű számlájára (K&H Bank, 10405004–00026548–00000009) történő utalással.
  • A Google Haiti-oldalán az UNICEFnek vagy a CAREnek történő adományozással.
  • Az 1749-es segélyvonal hívásával vagy SMS küldéssel erre a számra hívásonként/üzenetenként 200 Ft-ot kap az UNICEF. A távközlési szolgáltatók nem vonnak le kezelési költséget az adományból.
  • (Aki tud egyebet, írja ide.)
Tagek: