Béna Mesterfok

Németek az űrben, avagy a Surprise csillaghajó megkeresi a galaxis legmelegebb (legbénább) helyeit


Dóri tegnap nagy vidámsággal megjött és mondta, hogy meghozta az esti filmet, de biztos hogy gagyi lesz. Nem hittem neki, ennyire csak nem lehet rossz. Banálisat tévedtem.

Az adott film a Zűrhajó című minősíthetetlen mozifilm volt. Nagyszerű kézikamerás magyarul beszélő felvétel, és sajnos itt végeztem is a jó tulajonságokkal.

A régi szép dőkben én rajongtam a sci-fi műfajért. Imádtam a Csillagok háborúját, néztem a StarTrek sorozatokat, meg a "Flash Gordon megmenti a galaxist" is bejött. Szerintem én vagyok elfogult, merev, de vállalom, és ez a Manitu bocskora az űrben átlépett nálam egy bizonyos határt.

a tények

Az egész indul néhány igen karcsú gyenge jelenettel, fingós, meg hasonló viccekkel tűzdelve, ahol az Episode I-et figurázzák ki. Majd jön egy csomó űrhadihajó, ahol megvan Palpatine Császár megfelelője, és az al-főgonosz (sub-archenemy) egy német szadomazo kis kancsó, aki a Jens névre hallgat. Darth Vader jobbat érdemelt volna.

telik múlik a cselekmény, és eljutunk a Zűrhajó-ig, ami igencsak egy fallikus szimbólum, és itteni neve a Surprise (a Kapitány s Katona miatt valahogy ezt is gyengének eztem, hiszen ott pedig R. Crowe igen hihetően vezeti a hasonló nevű Napóleon korabeli hadihajót). Ahogy a kamera halad befele a hajóban, hirtelen egy szobát talál, ahol három ismerő egyenruhás balfék mint a helyi főtisztek éppen valami idióta előadást gyakorolnak, valami strandversenyre. A kapitány Kirkből Görcs lett... ez még elviselhető, bár még mindig nem túl szellemes, de azt hiszem a szívem dobbant meg amikor Spock-ot megláttam mint egy buta kis túrótorta zabáló homokos. Ugyanaz a színész játssza mint a Manitu bocskorában a meleg indiánt. Engem nem érdekel, hogy buzi, megvan a magam véleménye, s isten ments, hogy azt másra erőltessem, de még egy buzi is elszégyelné magát azon az infantilitáson, amit ez a Spock paródia hordott magában. A lényegi döbbenet, mint olvashatjátok itt ért el engem, és bizony nehezen dolgoztam fel, hogy a jéghideg logikájától olyan érdekes és különleges karaktert ilyen tehetségtelenül viccelik meg. Itt ki is nyomtam a filmet, majd később reménykedve még belenézegettem, de a helyzet csak súlyosbodott. Egy időgépbe (időgép = kanapé), majd különbőző korokban végigbénázzák a két órát. Mellettük a szépfiú taxis... jellegtelen. Nekem fel sem tűnt, így nem is mltatom se jóval se rosszal... pedig ő lett volna a főszereplő?

Kérdés: Divat az infantilis melegség? Vicces?

megállapítás

A sztori erőssége egy szex nélküli pornófilm sztorijának minőségével egyenesen arányos, és levonható következtetés, hogy nem kell mindent megnézni

Grizli

UI: elnézést a helyesírásért, de nem tartom túl fontosnak, mikor csak gépelek a vakvilágba az irodai billentyűzeten, ami hajlamos elfelejteni a gépnek elküldeni a scan kódot.


NóTévé

Tagek: