Buli Spell

Bevezető


Régóta foglalkoztat, hogy mi is kell egy jó bulihoz. Milyen komponensek szükségesek hozzá. Talán régen volt fergeteges mulatságokat szeretnék feleleveníteni.

Komponenslista

Egy jó buli igényei:

  • Buliszervezés, átgondolás, meghívottak
  • kaja (ÜzemAnyag)
  • pia
  • helyszín
  • gazdasági becslés
  • koncepció, azaz eredeti ötlet

Meghívottak

Amikor egy baráti társaság jön össze valahol, akkor a legrosszabb feltételeket és kivételeket kiszabni. Szóval ne hagyj ki senkit. Ha evvel akarsz konfliktusokat elkerülni, akkor csapdába esel, mert amikor kiderül, hogy valaki nélkül mulattatok, és az csak utólag értesül a dologról, akkor az illető megbántódik. És hozzáteszem jogosan. Legjobb mindenkit elhívni. Ha meghívnak egy buliba, akkor annyi kultúráltság kell, hogy legyen benned, hogy tiszteletben tartod a házigazdát, nem hánysz össze mindent, nem játszod az esze, és a kér valamit, akkor kutya kötelességed azt megtenni. Jó jellemre vall részt vállalni a takarítás és rendrakás projektben. Érdemes más lakását úgy kezelni, mintha a sajátod volna, ahol utálod ha felfordulás van.

Házigazda

A házigazda szava szent. Legfeljebb lelépsz tőle, de ismételten fontos átgondolni a vendégf szó jelentését, és a hozzá kapcsolódó elvárásokat. A buli szervezése során barátok mindig szivesen segitenek, ezt ne feledd el. az ő érdekük s egy jó bulit összehozni, és a jólétükért bizonyára hajlandó tenni is. Szervezés során fontos a megfelelő tájékoztatás. Ha ottalvós buli, és nincsen mindenkinek fekhely, akkor szólni kell, hogy hozzanak az emberek hálózsákot, ha beugrós (mondjuk a kajára kell fejenként 200,- és akkor lesz egy kondér étel), akkor szintén előre kell szólni. Ha az iylen előkészületeket igénylő információk a helyszínen derülnek ki, az a szervező, a házigazda felelőssége, és a következményeket nekik kell vállalni.

Hát igen, nők nélkül nem buli a buli. Még a kanbulikban is megszokott jelenni a másik nem, csak nem feltétlenül hivatalos formában. A nőre szükség van, hiszen érzéke van a rendrakáshoz, és általában a pasiknál jobban főz. A nő egyéb hasznosságát nem idézem, hiszen mind tudjuk mire jó, és mire nem. A buli során azonban vigyázni kell, mert könnyen előfordulhat, hogy hirtelen érzelmi változások miatt elrontják a buli hangulatát. Ezért ajánlatos végig diszkréten jól tartani, de fontos, hogy csak a hormonális zavaraink miatt nem másszunk rá. A nők amúgy sem szeretik ha rájukmásznak. Egyébként, ha van egy két jó csaj a buliban, az esztétikailag is fokozza a buli színvonalát, és ízlés szerint akár beszélgetni is lehet velük, de vigyázni kell, hogy nehogy a nő jelenetet rendezzen. A pasik lerendezik maguk között(azok egyszerűbb teremtmények), de a nők szeretnek csatahajó módjára sortüzet zúdítani a másikra, vagy titkon elkezdeni minél több embert uszítani haragosaikra. A buli nem a kisded csatározások helyszíne. Külön kategóriát képeznek a haver nők, akiknek különleges képessége, hogy többnyire minden meghívott ismeri őket, hiszen egy társaságban vannak a bandával. rájuk az a különleges szabály áll fenn, hogy ha jót akarsz, akkor legalább 392ször átgondolod, hogy rá akarsz-e mászni, ha szóló vagy, mert egyébként könnyen ellentéteket szülhetsz a közösségben. Ideális esetben ezek a haver nők szó nélkül segítik a buli menetét, akár a végéig is, és nem kell a lelkivilágukat pátyolgatni, hogy szegény új emberek itt és be kell illeszkedni a nagy gonosz tárasaságba. Összefoglalva szeretem a nők társaságát, de némelyikre úgy tekintek mint a puskaporos hordóra. Persze fentebb tisztáztam, hogy mindenkit meg kell hívni, és én igyekszem pozitívan vélelmezni az összes ember érzelmi kontrolját.

További irások a témában:

Pia

Átgondolandó téma minden alkalommal, amikor bulit szervezünk, és akkor is amikor meghívottként megyünk el valahova. A buli szervezőjének tapasztalataim szerint a piák beszerzésével kell a legkevesebbet törődnie. Mondjuk vesz pár sört azt az megvan. Persze nem baj ha több anyag áll a rednelkezésre, de az a helyzet, hogy a vendégek töménytelen alkoholt szoktak hozni, mindenki azt, amit szeretne másokkal meginni, és abból annyit, amennyire telik. Általában az ital boltban vásárolt, tehát időt nem nagyon szoktak rá áldozni, de előfordul, hogy valaki házilag előállít valamit, ami a szívemnek többnyire kedvesebb, hiszen extra erőfeszítéseket tett a buli érdekében (Fontos, hogy ettől a többi vendég, és az általa hozott nedű értéke nem kissebb. Azoknak is nagyon örülök.).

A világos színű italok a legmegfelelőbbek egy fejreállsz buli számára, mivel a technika szerint, ha visszaböffen valami, akkor a világos szín (főleg az átlátszó) nem hagy komolyabb nyomot. Ez persze nem jogosít fel az állat módjára való részegedésre, de előfordulhat az ilyesmi, és az elővigyázatosság jobb mint az utólagos festés. Nagyon kellemetlen ha sikerül valami olcsó, ihatatlan italt hozni. Akkor inkább fektesse a vendég a pénzét alkoholmentes italokba, amikben mindig hiány szokott lenni. Nem cél feltétlenül alkoholt vinni, és a bulinak sem az a lényege, hogy berúgjon a banda (bár egy jó lerészegedés olyankor jólesik).

Másnap

Sok tévhit ellenére bizony másnap nem cél hogy fejfájással ébredjen az ember. Annál inkább muszáj, hogy mindenki lehetőleg kivegye a részét a rendrakásból, vagy legalább illendően megkérdezze, hogy tud-e segíteni.

Folyt köv


Tökjó oldal, Grizli! Ne hagyd abba!
ProgramTéma
Tagek: