Dawn Of War

Warhammer 40 000 : Dawn of War

Történeti áttekintés


A Játék a Warhammer 40 000 legkevésbé sem barátságos világában játszódik, mely iránt igen régen lelkesen érdeklődöm. Nem egy kifinomult munka, nincs benne a sok egzotikus szépség. Azonban a világ egy asztali játékhoz lett kifejlesztve, mely során nagy jövőbeli csatákat játszanak le oylan fanatikusok, akik a modellezés és a terepasztalok nagy szerelmesei.
A történet 40 000 évvel később játszódik, az emberiség galaxisszinten domináns faj. Az emberi Impérium több millió bolygó felett uralkodik, melynek abszolut vezetője a több mint ezer éve haldokló Istencsászár a Terrán. A birodalom minden oldalról folyamatosan küzd a túlélésért, hol orkok, hol eretnekek, tyrannidák, és gyakran maga a Káosz erői igyekeznek megsemmisíteni a gigantikus óriást. Gyakran úgy tűnik, hogy már már vesztésre áll, mégis megszállott fanatikusként védik az emberiséget a Birodalmi Gárda katonái, valamint az emberfeletti űrgárdisták. Az Impériumért folytaott állandó háborúba nyújt betekintést a Dawn of War.

A játék

A játék során nem a megszokott módon kell gyűjteni a nyersanyagokat, hanem a terület foglaltság szerint kapjuk a fejlődéshez és egységek gyártásához szükséges erőforrást. Azaz harcolnod kell, hogy harcolhass.

"Victory needs no explanation. Defeat allows none."

folyt. köv. Grizli

Tagek: