Degec 2007/Szauron

Nazgul 1 666 pontos szavazata 2007-10-08 15:14

"Maga a testet öltött gonoszság."

Szauron, a Gyűrűk Ura, maga a testet öltött gonoszság. Eredeti neve Maia, és Aulë nevű Vala egyik erősebb szolgája volt. Aztán hamar megrontotta a Sötét Úr, Melkor, aki a gonosz Vala vala. Miután Morgothot legyőzték, és száműzték a világ határain kívülre, Szauron rávett Embereket, hogy istenként imádják őt és Morgothot. Míg Morgoth irányítani / elpusztítani akarta a világot, Szauron a teremtmények akaratát kívánta uralni.


Nazgul 2 666 pontos szavazata 2007-10-08 15:45

"Ash nazg durbatulűk"

Megfertőzte fehér Szarumánt(szintén vala) az egy gyűrűre vágyódásán keresztül, a gyűrű amibe minden hatalmát zárta és amelynek segítségével visszatért a halálból. Szarumánhoz a palantíron keresztül beszélt és arra késztette gyűjtsön ő is orkokból álló sereget, a rettegett Uruk Hai-t.


Nazgul3 666 pontos szavazata 2007-10-08 16:53

"Hát ez nem degeci?"

A Másodkor 1500 éve körül Szauron álalakban együtt dolgozott Celebrimorral, hogy létrehozzák a Hatalom Gyűrűit. Végül megalkotta az Egy Gyűrűt, hogy mindent az uralma alá vonjon, és saját erejének nagy részét is a munkába ölte. A Hármat nem sikerül beszennyeznie (azokat később elrejtették), de a Hét (a törpöké), és a Kilenc (emberkirályoké) az uralma alá került. Szauron, akit feldühített, hogy a tündék felett nem sikerült megszereznie a hatalmat, megpróbálta őket erővel leigázni. Hát ez nem degeci?


Nazgul4 666 pontos szavazata 2007-10-09 12:56

"Mesteri húzás!"

mágusok, istarok, a valák Szauron elleni küldöttei ekkor még nem érkeztek át a Tengeren túlról Középföldére, de a tündék egyes jóslatokból következtettek létezésükre, Szauron pedig, mint egykori ainu (maia), valószínűleg a világ kezdete óta tudott róluk egyet s mást. Magát Annatarnak ("az Ajándékok Ura"), Aulëndilnek ("Aulë szolgája") vagy Artanónak ("Kovácsmester") nevezve, sikerült magának megnyernie Celebrimbort és az eregioni tünde-kovácsokat, akik nem ismerték fel, hogy valójában leghalálosabb ellenségük, Morgoth legnagyobb és leggonoszabb szolgájával akadt dolguk. Szauron mint ál-kovácsmester összetartozó testvériséggé kovácsolta a Celebrimbor vezette tünde-kovács társaságot, mely magát Gwaith-i-Mírdainnak (az "Ékkőfaragók Népe", röviden Mírdain) nevezte; majd rávette őket, hogy ragadják ki Eregion vezetését Celeborn és Galadriel kezéből (ez megtörtént kb. 1350 és 1400 között).

Az álkovács, aki egységet kovácsol a kovácsokból... Ezt csodaszépen megírtad, Nazbul 4! – Nazbul 1


Nazgul5 666 pontos szavazata 2007-10-09 22:51

"Ezek olyan álnok királymegrontó szavak, melyeket leírni is félelmes!!! Nem jegyezhetem hát ide őket."

Az emberek királyának kiáltotta ki magát, de Ar-Pharazon Númenorból Középföldére hajózott, és elvette tőle a címet. A númenori uralkodó hazavitte magával Szauront, aki álnok szavaival megrontotta a királyt, és előidézte Númenor pusztulását.


Nazgul 6 666 pontos szavazata 2007-10-10 18:13

"Kegyetlen hódító!"

Szauron a Másodkor 3429-dik évében megtámadta Gondort, és elfoglalta Minas Ithilt, amely később Minas Morgul néven vált ismertté.

Tagek: