Feature Request

Ez az oldal szanálásra vár. Helyette használd a Tracker oldalt!

Ide lehet begyűjteni mindenféle javaslatot, ötletet az ApocalypseKÖZÖSsel kapcsolatban. Ha van egy ötleted, hogy milyen funkciót lehetne még hozzátenni, vagy mit kéne másképp csinálni, akkor ne tartsd magadban, ki vele!

Amin a gépház épp dolgozik

Nagyjából ebben a sorrendben jönnek újítások, javítások:

 • Event és Chat kód jobb összebékítése (event-ben most is van chat, de nem igazán chat, stb.)
 • FullTextSearch a jelenlegi BénaSearch helyett, ami van.
  • Úgy néz ki, hogy a sqlite FTS modulja nem jó, a mysql-é talán de nehézkes. A plucene használóit Isten átka sújtja, külön bugyor van számukra a pokol ötödik tornácán. Ellenben lehet, hogy találtam egy DBIx modult, ami tud fulltext indexelni.

Új ötletek, javaslatok

 • Lábjegyzet. Éppen írok egy cikket, amit majd feltennék a blogomra, és ennek kapcsán jöttem rá, hogy a motor (még) nem támogatja a lábjegyzetelést. Persze tudom, ki lehet kerülni úgy a problémát, ha manuálisan létrehozok valami jelet1, és a lap aljára beírom, amit akarok, de talán meg lehetne csinálni ezt automatában is... Nem mellesleg, most akkor a FeatureRequesteket a jövőben ide írjuk, vagy a Trackerre? – SAdam
:1: Valahogy így...
 • Csodalámpán a Kívánságlista oldalon van egy jelmagyarázat a tetején. Szeretnék rákattintani az egyikre, hogy csak azokat lássam. Ilyenkor megjelenhetne az ikonok előtt/mögött egy új ikon a szűrés törlésére. Wigy
 • Áthelyezés a diff-ben. Jelenleg, ha áthelyezek egy tartalmat egy oldalon belül, akkor a diff-ben ez úgy jelenik meg, hogy a törölt résznél és a hozzáadott résznél is ott van ugyanaz a szöveg. Meg lehetne csinálni, hogy az áthelyezett dolgokat valami külön módon jelezze a diff, és csak azt mutassa töröltnek, illetve hozzáadottnak, amit tényleg töröltünk, vagy hozzáadtunk egy oldalhoz. – SAdam
 • MetaWeblog API. A MetaWeblog lényege, hogy egy standard felületet ad a bloggoláshoz, így az ApocalypseWiki kissé esetlen interface-én kívül számos bloggoló szoftvert és/vagy firefox kiegészítőt lehetne használni. A megoldás annyi hogy egy (kis) XML-RPC hívást implentálni kell, vagyis a műveleteit lefordítani ApocalypseKÖZÖS hívásokra.

*Események Nem lehet valahogy kicsit "megdizájnolni"? Nagyon elüt a közös többi elemétől design szempontból. Szívesen ötletelek is akár, de nem tudom leprogramozni az tuti. =)

Egyetértek, és ha designolsz valamit, azt szívesen leprogramozom. Sajnos designhoz nincs sok tehetségem. – UPi
Hmm, ím egy verzió, ami kipattant a fejemből:
a státusz feliraton magán lenne a pillanatnyi helyzet, elképzeléseim szerint, és a feliratok persze nem kézírással lennének...de ha vmi még nem érthető szóljatok!
upload:Aisha/esemeny.jpg

::még egy ötlet evvel kapcsolatban: Mi lenne ha az esemény ablakot "össze lehetne göngyölíteni"? Úgy csak a címe látszana (lezajlott eseményeknél is) és amikor kinyitod ott van a bővebb infó. Azért lenne sztem jó, mert akkor jobban mutatnának azok az oldalak, ahol sok az esemény. Valahogy úgy képzeltem, mint a blogok hozzászólások részét, hogy csak opcionálisan "van ott".

 • Blog vs cikk nézet: Jelenleg pl. a UPiBlog link blogszerűen összeállítja kommentek nélkül a cikkeket, a UPiBlog/2007-12-13 pedig egyetlen cikket mutat meg szavazással, kommentekkel együtt. A blog nézetben a sidebaron "korábbi bejegyzések" címszó alatt lehet navigálni a cikk nézetre, a cikkből a cikk címe előtti blog címre klikkelve vissza lehet a blog nézetbe menni. Javaslatom: A blog nézetben a cikk címe is legyen link, amivel át lehet ugrani a cikk nézetre. Köszöntem. – Wigy
 • Blogok kommentezése. Lehessen javítani a kommenteket, így ha hülyeséget írtam, ki tudom javítani. Ezt egy másik szálon más okokból már elvetettük, de azért ez is lehet egy megoldás.
 • Pl A friss változásokban, ne csak dátum szerint lehessen rendezni hanem hozzáíró és módosított lapok szerint is lehessen rendezni.
 • Lehessen figyelmenkivül hagyni egy oldal változásait (pl: James Sawyer). Ne kapjak ímélt, ne lássam a friss változásokban ... satöbbi (különböző alrészek alapján jól lehetne szűrni. Pl: bloggok, adminisztráció, humor, filozófia. Ennek főleg akkor lesz szerepe ha több Userünk van mint 100)
Descant
 • A blogok nem írják ki, hogy mi a korábbi szavazatom, ezért gyakorta előfordul, hogy kreatív módon a korábbi szavazatom megváltoztatom ugyanarra. Ötlet: kiírhatná. – GrádMiki

Már megvalósított vágyálmok

 • Mottó-link. Ez mondjuk alapvetően hülyeség, de szerintem kúúlos fícsör lehetne: ha ráklikkelnék a mottóra, vezessen egy link a Mottó oldalra, úgy, mint ahogy a FrissVáltozások link a lap tetején a FrissVáltozásokra visz, stb.
 • Belépés az oldalra. Meg lehetne oldani, hogy ha véletlenül elfelejtek belépni, mielőtt szerkeszteni próbálnék valamit (pl. hozzászólás egy bloghoz), akkor lehessen úgy belépni, hogy belépés után vissza tudjak térni az általam szerkesztett szöveghez.
 • Feltöltött file-ok nyomonkövetése. Ez a Kép feltöltése menüpont alatt valósítható meg. Képet egyelőre nem lehet törölni, azon még UPi agyal.
::Lehetne valami garbage collection szerű dolgot csinálni, hogy ha egy képre egy megadott határozott ideig (pl. egy nap – azért legyen ideje annak, aki feltöltötte, hogy valami oldalba betegye) nem hivatkozik egyik oldal sem, akkor automatikusan törlődjön.SAdam
 • Csoportosítás a térképen. Lehetne egy olyan része a térképnek, ahol azok az oldalak, amelyek egy adott témához tartoznak, az adott téma alatt jelennek meg, úgy, mint ahogy külön a Blogok is fel vannak sorolva.
 • Tagek. Majd kiderül, hogy ez mire lesz jó...
 • Chat. Most már bármelyik oldalon lehet, csak annyit kell odaírni: #MAGIC chat.
 • Elfelejtett jelszó. Ha user nem tud belépni, de usernak van e-mail címe beállítva, akkor az ApocalypseWiki készségesen elküldeni neki egy szelíd emlékeztetőt.
 • Értesítés a chat hozzászólásról. A chateknél látszik, hogy a) milyen chatek vannak még, és b) melyikben van olyan üzenet, amit még nem láttál.
 • Blogok kommentezése. A blogok kommentezésénél most már látható az oldal szövege, és a korábbi hozzászólások is.
 • Állítható méret az oldalak szerkesztéséhez. A szerkesztő oldalon található egy ikon, amivel a textarea "fullscreenesíthető". Valamiért az Internet Explorer utána nem hajlandó visszaállítani, de hát ki a halál használ Internet Explorert...
 • Blog statisztikák. A pontozható blogok "Toplista" oldalain vannak új statisztikák a "legjobb" és "legrosszabb" bejegyzésekről. Az algoritmussal kapcsolatban még várok hozzászólásokat, ötleteket. Példa: UpiRajzBlog/Toplista
 • Last minute megjegyzések. Egy eseményhez lehet megjegyzést hozzáfűzni azután, hogy elkezdődött (a nap végéig). Ezt BNC kérte a múlt héten, hát íme.
 • Szavazás: pl melyik film legyen plexen hova menjünk sörözni ecc.
 • Automata refresh a Chatben. A Chat oldalak jelenleg 15mp-enként megnézik, hogy van-e frissítenivaló. Ez még hangolásra szorul... Szerintem az lesz, hogy eleinte 5mp-enkenként frissít, és ha nincs aktivitás, akkor fokozatosan növeli ezt az intervallumot 1 percig. Ha van frissülés, akkor pedig újra 5mp-re állítja vissza.
 • Nevesített külső linkeknél nincs többé szögletes zárójel, hanem helyette egy kicsit link ikon van. Ha valaki szerette a zárójeleket, és visszakívánja őket, akkor a következő kódot helyezze a client CSS-ébe:
A.extlink:before {content: "["}
A.extlink:after {content: "]"}
 • Ticker blogokhoz. (Arról a scrollozós bigyuszról van szó, ami az UpiRajzBlogot ékesíti.)
 • Fórum. Bizony, már ilyen is van. Fantasztikus, mikre képes a technika...
 • A beállításoknál fel tudsz egy képet tölteni magadról. Ezután a kép 100x100-asra zsugorodik, és a Fórumon az üzeneteid mellett díszeleg.

A fórumban milyen sorrendben legyenek a bejegyzések?

 • A régiek legyenek elől. (2 szavazat: SAdam, UPi)
 • Az újak legyenek elől. (3 szavazat: Descant, SurBa, Wigy)
 • Ulmar bejegyzései legyenek elől. (2 szavazat: Ulmar, UPi)
 • Descant bejegyzései legyenek hátul. (2 szavazat: SurBa, Ulmar)
A szavazás kezdete: 2008.IX.04.
Be kell lépned ahhoz, hogy szavazni tudj.

Ami nem lesz, vagy vitatott

 • HTML <embed> tag implementálása. Lehessen videókat megy egyéb beágyazható tartalmat beágyazni az oldalakba. Mer' az kúúlos! (Persze lehet, hogy ezt igazából meg lehet csinálni már most is, csak kell egy varázsszó, amiről nem tudok.)
Jelenleg a közösbe youtube-ról lehet videókat beilleszteni. Erre a #MAGIC youtube/azonosito formula szolgál. Ha egy konrét másik oldalról szeretne valaki linkelni, az szóljon UPi-nak, és megszervezi neki. (Keress arra, hogy youtube, és meglátod, hogy megy ez.)
Háttér: Az <embed> tag természeténél fogva nem biztonságos abban az értelemben, hogy alkalmas arra, hogy egy weboldal káros tartalmat szolgáltasson a böngészőnek. Emiatt az ApocalypseWikiben az embed, és számos másik káros tag le van tiltva. Ha valamelyik "privát" wikibe akarsz html tartalmat beszúrni (Pl SAdam a sajtát wikiébe), akkor arra szolgál a html wikitag, ami a közösnél (szintén biztonságtechnikai okokból) le van tiltva.
 • Legyen ez a kezdőlapom! Most, hogy Firefox-ot configolok a másik gépen, feltűnt, hogy az ApocalypseKÖZÖSnek még nincs meg a szokásos "Beállítás kezdőlapként" gombja... :-)
Nos, régebben lehetett ilyen linket csinálni. A böngészők újabb generációi (firefox, IE 7, stb.) már nem támogatják ezt az ötletet... (valszeg a porn meg warez oldalaknak köszönhetően.)

AdminisztrációTéma

Tagek:
 

Gyakran jár itt: Aisha