Film

UPi csináljunk egy filmet most azonnal! Én teljesen föl vagyok rá készülve, már csak egy pár dolog kéne:

 • Ötlet
 • Forgatókönyv
 • Stáb
 • Színészek
 • Helyszín
 • CsákNorisz(najó ez nem biztos)

1. Akkor lássuk, hogy állunk
1.1. Ami van
1.2. Ami nincs
2. Ötletek
2.1. Ötlet numero 1
2.2. Ötlet numero 3
2.3. Ötlet numero 4: Az Lábtörés
3. Aisha szakért!
4. Jelek, amik arra utalnak, hogy egy kifejezetten alacsony költségvetésű filmet látsz:

1. Akkor lássuk, hogy állunk

Jó felvetés, Descant. Én egy kicsivel felkészületlenebb vagyok, mint te, ugyanis két ötletem van filmre. Mielőtt nagyon belemennék, kicsit felmérem magamban, hogy mi az, amivel rendelkezünk egy film elkészítéséhez:

1.1. Ami van

 • Van kameránk.
 • Tudunk kardozni (egy kicsit). BNC bácsival közösen volt már szerencsénk egyszer kaszkadőrködni, és akkor vidáman kigyúrtunk egy óra alatt egy kb fél perces párbajt. A footage nem is lett totálisan rossz. Azt nem mondom, hogy profi kaszkadőr válhatna belőlünk, de egy csomó érdekes dolgot meg tudunk csinálni "helyből".
 • Okosak vagyunk, és IQ-ból megpróbálhatunk lenyomni olyan problémákat, mint pl. világítás.
 • A SzerepJátékbeli jártasságunk milyán van némi drámai és szinészi érzékünk. Ezt nem exponálnám túl, de azért valamit csak számít.

1.2. Ami nincs

 • Szaktudásunk alapvető filmes dolgokban, úgymint pl smink.
 • Tapasztalatunk rendezésben. Valamikor kb 5 évvel ezelőtt csináltunk egy klipet ("Csataaa"), és akkor kiderült, hogy lövésünk nincs a rendezéshez.
  A rendezésnél már csak egy dolog volt rosszabb abban a filmben, az operatőri munka --- Descant
  Én is szeretlek, B+. Inkább a sztorihoz írnál okosat – UPi
 • Tapasztalatunk forgatókönyv-írásban.

2. Ötletek

Két sztori-ötletem van.

2.1. Ötlet numero 1

A világ, ahol játszódik a történet, egy alternatív Budapest. A fő különbség az, hogy a város alapvetően egy drogkartell fennhatósága alá tartozik. Ők szépen fenntartják a rendet, amennyire az üzlet megköveteli, és szépen uralkodnak a város lakossága felett. Aki rendesen fizet, fogyaszt, és nem kekeckedik velük, azt nem bántják (sokat).

Van három-négy barát, akik itt élnek. Egyikük sem különösebben nagy szám, vagy sokoldalú, de mindegyiknek van azért valamilyen irányú tehetsége. (Pl. az egyik "agyasabb" az átlagnál, másik ügyesebb, harmadik empatikusabb, stb.) Ők "tiszták", abban az értelemben, hogy nem drogoznak (sokat), hanem inkább meghúzzák magukat, pl van egy közös klubjuk, ahol összejárnak. Ez a klub egyfajta menedék nekik és még néhány másik szereplőnek, lehet pl. az empatikus szereplő munkahelyén egy ficak, vagy hasonló.

Alapvetően mindenki megalkuvó, tudják, hogy a kartellal lehetetlen szembeszállni.

A következő mozzanat az, hogy valakire (az egyiknek a barátnőjére, vagy közös ismerősükre) lecsap a kartell egyik közepes rangú tagja, persze sokat nem tudnak ezellen tenni.

Ezután jön a mágikus rész: az agyas kiszámítja, hogy egy mitikus erőkkel bíró hullócsillag fog érkezni pont a klub közelében, ami mindenkinek teljesíti egy kivánságát. (Nem lehet bármi, csak valami helyi változás.) Úgyhogy mindegyik barát kiván magának valami új képességet, amivel fel tudják venni a harcot a kartell ellen. Az empatikus gyerek kivételével mindegyik szuperhős akar lenni, pl villámgyors vagy nagyonerős, vagy CsákNorisz válik belőle. Az empatikus meg nem tud mit kitalálni, úgyhogy zavarában azt kívánja, hogy később kivánhasson.

Ezután mindegyik fogja magát, és magánakcióba kezd, új képességeit bevetve. Persze egyedül nem boldogulnak, hanem csak rontanak a helyzeten, pl. a kartell elkezd vadászni a klub tagjaira.

Ennek kegyetlen nagy összeveszés a vége, és mindenki megy a maga útján, a klub kiürül. A kartell szépen egyesével el is fogja őket, az empatikus gyerek meg magára marad. (Még mindig megmaradt a kívánsága, csak nem tudja, hogy mit kezdjen vele.)

A befejezés valami olyasmi lenne, hogy speciális képesség hiányában, egyedül nekilát kiszabadítani a többieket. Menekülés közben persze még mindig nincs nagy együttműködés, szépen közben sarokba is szorítják őket. A kívánsága pedig az lesz, hogy a barátai veszítsék el a speciális képességeiket,

mert csak úgy tudnak együtt dolgozni.

Így meg is menekülnek szépen. A világot nem váltották meg, de legalább visszaszerezték, amit elvesztettek.

2.2. Ötlet numero 3

Anno azt filmeztük le, hogy a csapat mit szokott csinálni. Mondjuk az Elenfánt Nap -ot lehetne lefilmezni, avagy az Ulmar bácsinál történő ivást és Firefly nézést. Mondjuk lehetne alámondásos, mivel nem tudom, hogy a hangot jól meg tudjuk oldani, vagy ismét némafilm. Vagy mint régen a szöveg külön képkocka. Mint Chaplin idejében.

- Érkezés Ulmarhoz.
- Surba ... mondjuk pont ő.... elkésik.
- Pizzarendelés netről.
- Ivás.
- Hűtő kirámolása.
- Megjön a pizza (BNC a pizzafutár).
- Nézzünk fájörflájt. A társaság egy része lemondóan sóhajt. Pizzát eszünk.

2.3. Ötlet numero 4: Az Lábtörés

Kezdődik egy nap.

HELYSZÍN – Sétálóutca, kávézó

Ulmar és Grizli ül valami sétálóutcai kávézó teraszán és egy cappucino mellett cigizünk. Megbeszéljük, hogy kellene valami buli. (vagy lakást festeni) elkezdjük összetelefonálni a társaságot. (Igazából Ulmar mert neki van pénz a telefonján. ) Elsőnek BNC jön, aki SMS-t ír, vagy a mobilján WoW-ozik, közben rosszul lép egyet és eltörik a lába. Felkapjuk és próbáljuk elvinni orvoshoz.

HELYSZÍN - Egy orvosi rendelő (szoba fotellel és kanapéval. Ezoterikus díszletek)

Az orvos Descant, aki természetgyógyász specialista. Sajnálattal közli, hogy a lábtörés rossz feng sui és nem tud segíteni. BNCnek nagyon fáj a lába. Visszük tovább. HELYSZÍN – utca – (Zene: „hol van a Surbá… taratatam tam…”) Menet közben a Surba megérkezik kocsival. És már avval tudjuk vinni tovább a BNC-t.

HELYSZÍN – Upi Pince (bicikli szerviz, hangszerbolt és cukrázda)

A következő Orvos az Upi, aki bicikliszervizes, és semmi perc alatt rendbe rakja BNC lábát. (Van műanyag sínem még akkorról amikor bokaszalag szakadásom volt. azt felhasználhatjuk kelléknek. Ezt rögzítheti csavarhúzóval, pizzaszeletelővel, és szórhat rá halapenyo paprikát amiről kiderül, hogy nem az.)

HELYSZÍN – ElefántHQ

Együtt megyünk Ulmarhoz ahol Firefly-t nézünk csapatostul.

3. Aisha szakért!

UPI, DESCANT és mindenki más!

Szerintem baromi jó ötlet egy kis amacsőr film készítése...én benne lennék. Ráadásul mondhatni van kis előtörténetem, ami talán segíthet majd nekünk:

 • kicsit konyítok rendezéshez...nem mondanám, hogy hatalmas keresett és szakavatott emberke vagyok,de csináltunk BDGben előadásokat és nem lett kudarc!!!
 • ugyanott voltam szereplő is...
 • nagy adag lelkesedés
 • szerepeltem Shana egyik filmjében! (ami már évek óta: "Karácsonyra készen lesz!") De legalább 2 klipp készült belőle.

Na de nem ez a fő...kíváncsian várom Descant No.2 ötletét...az első érdekesen hangzik.

Mármint UPi második ötletét, merthogy az első is az övé volt. – UPi
Sorry UPi!... de ettől még várom a No.2 ötleted!

Ja és emlékeztek, amikor egyszer filóztunk, hogy milyen klippet kéne csinálni??? Nagyon tuti volt....akár azt is csinálhatnánk majd, vagy folytathatnánk.
- Aisha


4. Jelek, amik arra utalnak, hogy egy kifejezetten alacsony költségvetésű filmet látsz:

#. A legtöbb különleges effektusban Lego játékok láthatók.

 1. Az űrhajó ablakában látható kép kísértetiesen emlékeztet a Windows képernyővédőjére.
 2. A vízesést tartalmazó jelenetek előtt mindig felhangzik egy WC öblítés hangja.
 3. A legnagyobb autós üldözésekben Hot Wheel járgányok vesznek részt.
 4. A moziban valaki elárulja, hogy a "Csillagok háborúja 2. epizód: Malacka visszavág" című filmet nem George Lucas készítette.
 5. A pszichipata gyilkos kedvenc gyilkolóeszköze egy teáskanál.
 6. Az "Akkufeszültség alacsony" szöveg nem a film felirata.
 7. Nehezen hiszed el, hogy a szuperkém egy Trabanttal menekül.
 8. A számítógép által rajzolt figurák kettőspontból és zárójelekből állnak.
 9. Az óceánjáró drámai elsüllyedése közben világosan látható a háttérben egy gigantikus méretű szappan.
 10. Most a képen az vagy egy cippzár, vagy Godzillát kiherélték?
 11. "A főszerepben a híres Tae Bo mester Billy Blanks, mint Nelson Mandela."
 12. Az idegen lények kísértetiesen hasonlítanak különböző nemi szervekre.

Ezt az oldalt meg hova a bánatba tegyem a hierarchián belül?! – UPi

:Film vagy ApocaProjects lehetne a neve. Ez utalna olyan dolgokra, amik a csapatközös alkotásait tömörítené, mint film, gyújtés, májusfa állítás... meg ki tudja még. – Grizli

Akkor átmenetileg: EztRajzoltuk

Tagek: