2009.X.29

Ki korán kel az barnaöves

Persze nem csak az, de van egy olyan feladat amit magunktól egyszercsak meg kell csinálni.

Arról szól a történet, hogy egy hónapig 4kor kell felkelni. Ez elsőre ijesztő, majd nem nagy cucc, kinek hogy megy az ébredés, vagy milyen az élete. Ime az első amikor tényleg sikerült, egész héten próbáltam, mostantól ketyeg a hónap. Előrejutás: Elkezdtem elmosogatni, valószínűleg így frissen sokkal jobban fogok haladni dolgokkal, de igazából majd elmesélem menet közben mi történik, nincs értelme találgatni.

A mai nap első gondolata azoknak szól, akik azért nem gyűjtik szelektive a hulladékot, mert azt egybeöntik. Egyik része a válaszomnak, hogy szerintem nem láttak ilyet sokan, mert amikor elviszik a szelektiv kukák tartalmát a népesség nagy része dolgozik, tehát nem a lakóövezetekben van.

A másik, hogy feldolgozóipar még sosem települt olyan helyre, ahol nem volt megfelelő nyersanyag. Jelen esetben az újrahasznosító iparról van szó, és hogy legyen vállalkozó kedv, ahhoz bizony nekünk meg kell teremtenünk a feltételeket. Most ha nyitnék egy ujrahasznosító üzemet, akkor még csak dolgozni is alig tudnék, mert az emberek nem gyűjtik szét a hulladékot a fenti okok miatt. Igazából ezt az államnak kellene beindítania s egy ideig fenntartania egy akár veszteségesen működő üzemet(ugye tudjuk, hogy az állam többnyire veszteséges vállalkozó), és közben pörgené fel a piacot. (Mondjuk kapásból nem egy szocialista időket idéző nagyüzemmel kellene kezdeniük. )

Adás vége.

Tagek:
 
Utoljára módosította Grizli 2009.X.29 05:43-n; 2 hozzászólás
PermaLink
100%