2010.X.10

Faluszépe

Reggelihez mondom, hinnye, én nézek valami híradót vagy effélét, s lőn, hogy kilukadtam a in dex riportjainál. Művelődtem ebből a vörösiszap dologból, meg ha már ott voltam néztem filmeket fiatalokról és munkáikról. Az egyikben egy zajmentes kamrát mutattak be, amit valami fesztiválra raktak össze, a másikban egy dizájner pasas a gyűjteményét árulta.

A zajmentes kabin esetében talán egy ember beszélt szépen magyarul, a másikban pedig a csávó ... nos azt hittem hogy a melegfesztivál szervezője... ok ok gondolkodtam, előpattant bennem a virtus nem kellene, hogy ilyen közönséges gondolataim legyenek, biztos nekem is vannak hibáim.... eltelt két óra és akkor az asztalra akartam csapni, csak azon volt a laptop meg egy csomó csupasz videokártya, úgyhogy a combomra sújtottam, akkor sem volt a beszédüknek szép és kellemes hangja, vagy ahogy egyszer a mester mondta: nem volt benne szpirit. Nekem a modernkedő és a műmájer jutottak az eszembe... bár a csendszoba és a tervezője okés volt, csak annyira nem voltam elájulva az ötlettől. Ha veleki megkérdezni hogy hogyan hallhatja a csendet, akkor inkább valami távoli embermentes helyre zavarnám. Számomra az út is nagyon lényeges, a kamra az utcaszélen nem...

Az utam a mai nap arra vezetett tovább, hogy eszembe jutott Matyi, akivel beszélgetve hazafele Kievből volt egy elvarratlan mellékszál miszerint megígértem hogy meghallgatom Brahmstól, ma el is szántam magamat rá, megkerestem és felnevettem amikor a ritmus begyorsult...

- Hiszen ez szól a székely nyelveckék alatt is!

Na persze akkor nézzük meg a székely nyelvleckéket is... és tényleg az szólt. hát gondoltam megnézem az eredeti forrást, s ott találtam egy szép megmosolyogtató video sorozatot, amelyekben több faluban keresik a legszebb lányt. Tetszenek azok az emberek és akkor jöttem rá, hogy a pesti fiatalok ízetlen beszéde mennyire lehangol, s az ott hogy feldobott falusi tájszólás. Tudjátok, nagyon el tudok fáradni a sok okos(kodó) embertől... biztos ők is tőlem... :)

Faluszépe

Balázsnak meséltem erről az élményemről, aki elmondta, hogy a magyar nyelv használhatatlan és nem jó semmire, el is cserélné hasonló szintű angol tudásra, s meg is értem, de a nap végére ez érett meg bennem. Szeretem a magyar nyelvet.

Tagek:
 
Utoljára módosította Grizli 2010.X.10 21:12-n; 3 hozzászólás
PermaLink
100%