Firkál a medve

Számító Emberek (Pirates of Silicon Valley)

Éppen ezt a címet adtam a ma esti blogbejegyzésnek. Ez egy film cime, amiről gyerekkorom jut eszembe.

Furcsa ez az este. Először megnéztem a Forest Gumpot.

Olyan érzésem volt, hogy kimaradt valami a gyerekkoromból. Olyan alapfilm ez a múltból, amit mindenki látott, csak én nem. Végül is el kell ismernem, hogy a film tényleg jó volt és kár volt eddig kihagyni. Valamiért nagy szeretettel nyomtam egy puszit a már alvó Szerelmem homlokára. Persze csak a macska ébredt fel. :)

Még nem voltam álmos, úgyhogy beraktam még egy filmet. A Pirates of Silicon Valleyt. A film az a Picipuha és az Alma születéséről szól. És eszembe jutott amikor délutánonként annál a haveromnál rohadtam mindig, aki nek volt egy C64ese és együtt játszottunk rajta. Ő inspirált, hogy kérjek én is egy C8 64est amiből egy AMIGA 500 lett. Hiányoznak a játékok.

Menet közben megnéztem a dolgaimat és Facebookon kaptam egy üzenetet. Két cimbora talált meg még nagyon régről. Günni és Peter Dürenből. Basszus. 10 éve nem hallottam felőlük. Még együtt voltunk cserediákok. Milyen messze van már. Milyen fasza volt együtt lógni velük.

Bassza meg ezek fantasztikus napok. Ok ha politizálni kezdek akkor nem, de azt félreteszem. Ismertek. :) Szóval legyen bármi de fantasztikus napokat élek meg.

Már aztán csak ne felejtsek el irni a régi barátoknak. Ne hagyjam a dolgokat elkallódni. A végén elintézek idén is egy kirándulást Németországba. :) Timi megöl :D Csak azután mehetek ki ha elvittem őt Prágába :)

Valaki még Prága?

– Akinek van jobb ötlete, hogy hogyan védekezzünk a válság ellen az irhat. :)

Én elmentem aludni. Holnap meló. Van egy jó könyvem (21 szamuráj ). Az is kész történelemkönyv.

Basszus mennyi dolgom van. :D

Utoljára módosította Grizli 2012.I.06 02:39-n
PermaLink

Hozzászólások

9

UPi 2012.I.06 08:26

Épp a napokban lett 30 éves a Commodore 64. Űristen, hány órát vesztettem el az életemből a kis dög miatt.

Melyik a kedvenc játék? Krakout? Last Ninja? Defender of the Crown?


Ulmar 2012.I.06 08:42

Wizard of War, Elite, Archon, Bard's Tale, de a fentiek is jöhetnek, és még sok másik.

Hehhh, nekem még meg is van a dög valahol, három éve még bekapcsolható állapotban volt.


SAdam 2012.I.06 09:19

Pár éve láttam egy C64-es 15 rugóért egy boltban. Pár napig agyaltam rajta, hogy meg kéne venni... Persze nálam nem a nosztalgiáról szólt volna a dolog, hanem inkább a "kimaradt gyerekkor" pótlásáról. :-)

A Forest Gump szerintem is jó.


SurBa 2012.I.06 13:05

North and South és minden amiben a Kinguval agyon csépeltük egymást. Még költözésnél meg voltak a papírkák amikre a "történelmet" írtuk.


Descant 2012.I.06 13:16

Én a mátrixot nem néztem meg hosszú hosszú ideig


UPi 2012.I.06 14:01

Egyébként egész jó minőségűek a C64 emulátorok. És azoknál kevésbé gyakran töröd el a joystickot... Amiből, tejóég, hányat elpusztítottunk...


Ulmar 2012.I.06 14:04

Ezeret minimum. Főleg Tie Fighter meg X-Wing játszásnál, de az később volt.

Ja és amúgy meg Neuromancer


Grizli 2012.I.06 16:30

Amigán a nagy kedvecek egyike nekem is az N&S volt. De frankó volt még az F15 fighter bomber is.

Sajnáltam, hogy nem lehetett menteni Amigán.

C64en a Maniac Mension volt egy ragyogó játék, de ott nyomtuk együtt haverommal végig a Larry 1-et is. Csakhát a srác már tudott angolul én sajna csak alig uyghogy azt csak néztem.

De legalább később megtanultam angolul. :)


UPi 2012.I.06 17:08

A Maniac Mansion nekem is eléggé megdobta a szókincsemet a háztáji holmik terén. Intenzíven csorgattam a nyálam, amikor a szomszéd srácnak amigája lett. (Akkoriban a PC-k még elég messze elmaradtak kép és hang terén... vagyis kb mindenben. Egy CGA-s 286-osom volt.)

Tagek: