2012.III.15

Kokárda

Reggel munkába menet gondolkodtam, hogy március 15 van és elvileg dukálna, hogy kokárdát vegyen fel az ember.

A történet ott kezdődik, hogy fiatalabb éveimben, főleg kisiskolás koromban még divat volt kokárdát készíteni és viselni. Talán a diákoknak az iskolai ünnepségen ma is kötelező.

Mondjuk ha a protokolt valakivel meg akarod utáltatni, akkor csak rendezz sok sok sok iskolai ünnepséget... ok kussolok. annyit értek a tanitáshoz mint a mosogatáshoz. azaz nem olyan sokat.

Mára már teljesen felhagytam március 15-én a kokárda viseléssel. Nem tudom megmagyarázni az okát potnosan,d e valahol egyszerűen csak elkopott és elvesztette a jelentőségét nálam. aztán felötlött bennem, hogy volt egy csomó ember, aki a harcolást választotta midnenféle érdekből. A történet szerint a szabadság volt a tét, de ugye egy konfliktus sosem ilyen egyszerű.

Szóval ugye a kokárda viselése az ő küzdelmük és a szabadság eszménye előtt való tisztelgés miatt kerülne fel a szívünk fölé. Azonban 163 év múltán itt állok én akinek az egészhez már semmi köze úgy érzi, és nem lepődök meg, hogy azt látom, hogy rohadtul nem vagyok egyedül.

Megfigyelésem szerint kb 20 emberből egy viselt ma nemzeti színeket és ez a jelenség méginkább az időseket és a nőket jellemezte.

Ha igaz az amit Talleyrand Napóleonnak mondott, akkor igen, baj van.

( mit is mondtak Napóleonnak a mese szerint? Íme:
:: - Napoleon megkérdezte Francois Talleyrand-t, hogy mit tegyen a magyarokkal.

Talleyrand válasza: - Felség! Régi szokásuk a magyaroknak, hogy felnéznek nagyjaikra, és büszkék a múltjukra. Vedd el e nép múltját, és azt teszel velük, amit akarsz!

forrás: http://petyke.5mp.eu/web.php?a=petyke&o=t3x6YdCw9E )

Tagek:
 
Utoljára módosította Grizli 2012.III.15 17:03-n; 4 hozzászólás
PermaLink