Harcos Biciklista

A HarcosBiciklista az AranySzamárLovagrend legfontosabb klánja. Magukat egyszerűen csak AranyDrótszamárRendnek hívják. Hatalmas terepmontikon illetve összecsukható, kevésbé hatalmas Csepel bicikliken közlekednek, eszeveszetten száguldozva hegyről le (hegyre fel pedig lihegve és lassan). Hosszú, piros-fehér csíkokkal díszített, ilyenformán karácsonyi cukorkára emlékeztető kopjáikat büszkén hordják a fülük mögött, és lovagiasan fölsegítik a biciklijükről leesett hölgyeket a járgányokra, de csak a kopja végével, különben oldalra dőlnének. Ezek a hős huszárok egész életüket két keréken töltik. (Így például az ügyesebbje egész jól tolja a slide-okat vagy ollie-kat, mondjuk a kickflipeket nem, mert azt az AranyDeszkaLovagrend lovagjai tudják csak, és egyrészt csak az ő aranydeszkájuk alkalmas ilyesmire, másrészt ősi titok a trükk módszere.) Elképzelhetjük, milyen nehezen tanulhatták meg mondjuk az alvást vagy dolguk végzését a becses eszközön.. Akkor sem hajlandóak megszabadulni tőle, ha szervizelni kell. Meg abrakoltatni.

Szóval nem könnyű élet az övék. Gondoljunk rájuk tisztelettel, és azon evilági társaikra is, akik az utca emberei között képviselik őket, ha nem is ilyen magas szinten.


Biciklista szótár

1984 óta tudjuk, hogy az igazság a helyes szóhasználatban gyökeredzik. Ennek fényében, HarcosBiciklistaként ügyeljünk a megfelelő kifejezések használatára:

Helytelen Helyes Háttér
Személygépjármű Emberszállító- és gyilkoló eszköz Mindkettőre kiválóan alkalmas, sőt, az utóbbi használatra városban általánosabb is, elég ha a balesteken kívül a szmogra is gondolunk. Sőt, hozzátehetjük, hogy az állandó dugók miatt szállításra a városban nem hatékony, ezért a főbb használata a gyilkolás.
Sofőr Szállító- és gyilkolóeszköz üzemeltető Akár szándékosan, figyelmetlenségből, vagy gondatlanságból is elkövetheti mindkettőt a nevezett eszközzel.
Benzin
Dízel
Folyékony szmog Arra alkalmas eszközzel könnyen átalakítható folyékonyból a városiak számára jól ismert, büdös és egészségtelen gáz állapotává.
Útlezárás Átmeneti biztonságos övezet Ahova kocsival nem lehet behajtani, ott nem ütnek el egy biciklistát sem.

Nemrég UPival sétálgattam színház címszó alatt az utcai kövezet fölött, és mint ilyenkor ez rendszeresen megfigyelhető, találkoztunk egy BunkóMódonParkolóAutóssal. Azaz csak amit maga után hagyott, az autóval. Ott feküdt szegény (hisz ő nem tehet róla) egy pont akkora járdarészen, amekkora ő maga volt, plusz mondjuk húsz centi, ahol át lehetett sasszézni mögötte. Persze ott meg a visszapillantó tükör állta utunkat, de mi ügyesebben voltunk, én meg erősebb is.

Szóval ekkor Ő elmesélte, hogy van egy ismerőse, egy HarcosBiciklista, aki igen profi technikát fejlesztett ki arra az esetre, ha egy autó a biciklisávba sikeredett volna leparkolva lenni. Úgy tud elmenni mellettük, hogy mintegy "véletlenül" letöri a bicikli kormányával a visszapillantó tükröt, és eközben ő maga a bicikliről nem esik le. Mindezt persze nem lehet rajta számonkérni, hiszen nem gondolhatják, hogy kikanyarodik a veszélyes útra, és különben is, miért állt meg ott..

Virág

lásd még: KardosÁlom


Az autó születése:
upload:UPi/howthecarwasinvented.gif


FilozófiaTéma

Tagek: