Jaj! A filmek!

2012.XI.13

Ki rendezze az új Csillagok Háborúját?

Történt az pedig az Űr 2012. évében, hogy a Mattel Disney megvásárolta George Lucas-tól a Csillagok Háborújához kapcsolódó mindenféle jogokat, azzal a célzattal, hogy megcsinálják az ősz szerző által eredetileg megálmodott három trilógiából az utolsó darabot.

Miután az elmúlt évtizedben született előzmény-trilógia sokak szerint nem érte el színvonalban az eredetit, többekben megfogalmazódott az az igény, hogy Lucas többet ne rendezzen Star Wars filmeket, sőt, ha egy mód van rá, semmi mást se az égadta világon. Ámen.

Az új részekről (VII., VIII, és IX. epizódok) egyelőre nem sokat lehet tudni. Pletykák szólnak arról, hogy Mark Hamill, Harrison Ford és / vagy Carrie Fisher felelevenítik régi szerepeiket (remélhetőleg nem mint főszereplők). Amit nem tudunk viszont, hogy a forgatókönyv írását és a rendezést ki végzi majd.

Lenne egy körkérdésem a nagyérdemű felé:

Ki rendezze az új Star Wars filmet?
Tagek:
 
Utoljára módosította UPi 2012.XI.13 15:46-n; 7 hozzászólás
Új hozzászólás | Bejegyzés módosítása | PermaLink
Szavazás letiltva.

2013.I.13

Mi illogikus MÉG a Loopers c. filmben?

A mozifilmek többsége a fikció műfajához sorolható, ami definíció szerint a képzelet terméke. Ezzel együtt változó, hogy egyes filmek milyen messze rugaszkodnak el a valóság talajától. A skála egyik végén találhatóak a történelmi dokumentumfilmek, a másik végén pedig a The Core.

A Sci-fi filmek (és könyvek) érdekes pozícióban vannak: annak ellenére, hogy a nevükben is szerepel a "fiction" szó rövidítése, az "egészen plauzibilistől" a "mit szívtál, öreg?"-ig lehetne kategorizálni őket. Az időutazás különösen nehéz téma: forgatókönyvíró legyen a talpán, aki képes úgy megalkotni a történetet, hogy az ne harapjon önnön farkába. Rengeteg a lehetőség a paradoxonra, a fizikai képtelenségekre és egyéb ostobaságokra. Néha a műfaj miatt eltekintünk ezektől (pl, Egy jenki Arthur király udvarában), néha viszont az agyunk fájdul a koncentrált hülyeségtől.

Születnek tökéletesen logikus alkotások (Halhatatlanság halála, Primer), furcsa-elnagyolt valamik (Donnie Darko, 12 majom), meg olyanok, amik megtekintése csökkenti a néző intelligenciáját (Star Trek: First Contact).

Ma megnéztük a Loopers c. filmet, ami eme utolsó kategóriába esik. Hogy újra formába hozzuk a cerebellumunkat, tekintsük át az össze illogikus faszságot, amivel a film tele volt tűzdelve!

Your comments start here:

Tagek:
 
Utoljára módosította UPi 2013.I.13 22:56-n; 4 hozzászólás
Új hozzászólás | Bejegyzés módosítása | PermaLink
Szavazás letiltva.

2013.III.30

Zero Dark Thirty

A "Bin Laden hajszáról" szóló film rendezője és forgatókönyvírója azt akarta érzékeltetni a mozilátogatóval, hogy mennyire rohadt soká tartott elkapni a fickót. A tömör unalom, amit a film nézése közben érzel tökéletesen adja át a valódi szereplők frusztrációját.

Azt hinnéd, hogy minden felpörög majd az utolsó jelenetben, amikor kb 20 kommandós elhelikopterezik kinyírni 3 fickót egy villában. Én végül nem tudtam eldönteni, hogy Osama tényleg a golyótól halt-e meg, vagy az ingerszegény környezetben halálra unta magát a harmadikon. A végén kiderül, hogy ő volt a télapó és nem lesz több Karácsony. (Ez nem igaz, csak én szerettem volna valami legalább egy csavart, ami nem jött el.)

Ja és egy spoiler: Jézus meghal.

Tagek:
 
Utoljára módosította UPi 2013.III.30 08:02-n; 0 hozzászólás
Új hozzászólás | Bejegyzés módosítása | PermaLink
Szavazás letiltva.

Tagek: