Uzsonna a Szörnnyel

A Karg csöpögő irhájú ganajhajtó béllény láttán elfog az iszony. Nemcsak az egyik leghalálosabb szörny ez a Kargok armadájában, de ráadásul az egyik legkibírhatatlanul udvariasabb is. A szörny elegáns, de öles léptekkel megközelít, míg irdatlan termete feléd tornyosul.

– Cserebogarak és jószerencse kövesse léptedet, – szól az hatalmas bestia, enyhe meghajlással.
– Engedje meg kérem, hogy bemutatkozzak: a Karg csöpögő irhájú ganajhajtó béllény vagyok,
de Ön hívhat az egyszerűség kedvéért Kacsöpirgának is. Arra gondoltam (feltéve, hogy ez az Ön napirendjét nem borítja fel a szükségesnél jobban), hogy egy csésze tea és némi sütemény mellett lenne a legkellemesebb megvitatnunk az Ön rövidesen bekövetkező szétmarcangolásával kapcsolatban felmerülő kérdéseket. Szíves engedelmével követném Önt a kantinba egy rövid eszmecserére ezzel kapcsolatban, folytatva azt az Ön ízekre szaggatásával, majd egy rövid, de megható gyászbeszéddel, aminek tartalmát természetesen a mészárlás előtt egyeztethetjük.

Kissé kábultan követed a bűzös monstrumot a kantinig, közben a kitinszerű páncéljáról korrozív váladék csöpög az űrhajó padlójára, kicsi kerek lyukakat marva bele. Leülsz az asztalhoz, gonosz teremtmény pedig rutinosan felteszi a teavizet forrni, süteményt és csokit tesz az asztalon egy takaros kis tányérba, majd illedelmesen elhelyezkedik a veled szemközti széken.

– Feltételezem, hogy vannak kérdései a rohamosan közelgő véres aratással kapcsolatban,
– mondja a béllény.
– Természeesen, az illem megkívánja, hogy legjobb tudásom szerint megválaszoljam valamennyit,
elvégre Önnek jogában áll tájékozódnia feltrancsírozásának pontos körülményeiről. Kérem, kérdezzen bátran.


Tagek: