Közlekedni Tudni Kell

Minap a a következő reklámot láttam a metrón: Legyen körültekintő a zebrán is alatta kisebb betűvel mit ér az elsőbség ha nem adják meg és kicsit felforrott az agyvizem. Talán épp az autósoknak kéne hirdetni, a plazma óriásbaszmány helyett, hamár egyszer ők nem tartják be a szabályokat, de olyan óriásplakátot még nem láttam. És most mindjárt belinkeli valaki, hogy a biciklistákat mennyire kell megbecsülni, de nem egyszer volt már velem, hogy biciklista próbált elütni a zebrán, neki pirosban(ugye akkor neki biztonságosabb mert nem jönnek autók, persze mert AKKOR MEHETNÉNEK A GYALOGOSOK!). Egyszerűen ember embernek farkasa és ha bárki egy kicsit nyeregben érzi magát már rugdossa lefele a többit.

Vasútbérlet

Ha valaki le tudni fényképezni mobiltelefonnal, gumikacsával, a Harminc napos vasúti bérlet? Akarooom! feliratú plakátot és ide postolná kap egy piros pontot. Leírom hátha nem ismernétek. Egy teletetovált félmeztelen férfi görcsrohamot kap egy MÁV mozdony előtt. Biztos arra akarták kényszeríteni szálljon föl. Külön nyelvi finomság a 3 o az akaromban.

upload:V%E1gv%F6lgyiAttila/akarooom.JPG

Pirospont ide. Bocs, de a metróban sikerült lekapnom, úgyhogy a neoncsövek miatt csíkos lett. Remélem, nem egy magazinba szeretnéd teljesoldalas hirdetésnek beszúrni ;) – VágvölgyiAttila

A pirospont jár a kis javítások miatt is. – Descant

Ha már a témánál vagyunk

...akkor nem bizony a kurva anyját a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének? Ennek a rosszindulatú, teljesíthetetlen követelésekkel előálló, erősen kisebbségben levő, politikai tőkéért ácsingózó, szabadságjoggal rosszhiszeműen visszaélő, a demokrácia intézményrendszerén élősködő, senkiházi csürhének?

De most komolyan.
::De! – SAdam

Mi is elégedetlenek lennénk erőteljesen, ha az életszinvonalunk, a béka segge alá tartana zuhanórepülésben. Bizobnyos, hogy igazán nem érdekelne, hogy kit mit használnánk ki bármi áron, hogy nekünk jó legyen. Ha mondjuk falhoz állítanánk a fent emlitett csapatot, az mindössze tüneti kezelés lenne, azaz hatása nem volna hosszú távú. Szóval: van értelme morogni azon kívül, hogy jól esik? Ne bántsd őket, vagy engedj oda engem is! – Grizli

Konkrétan mennyi pénz jár még a MÁV dolgozóinak a 100 milliárdon felül, amivel a te és az én adómból támogatják, és amiért cserébe középszerű szolgáltatásukat nyújtják?

A középszintű szolgáltatás, mely drasztikusan drágult tavaly, enyhén szólva finom kifejezés. Inkább alacsony szintű. Első tény: egyszerűe képtelenség megadni a követeléseiket. Második tény: Haragudni maximum csak feszültséglevezetésnek jó, túl sokáig már káros. Szóval ha meg is ajuk a vasutasoknak a mi adónkból azt a rahedli zsozsót, akkor beszakad a plafon. Ergo ezt nem tehetjük meg. Ha csak egy részét kapják meg a követeléseiknek, akkor fél év és ismét lesz egy sztrájk. Tehát az csak részmegoldás időhúzás. Harmadik tény: minél tovább nem dolgoznak a vasutasok, annál kevesebbet termelnek, és evvel elherdálják azt a manit, amit a MÁV-on követelnek. Szóval ismételten beszakad a plafon. Negyedik: amennyiben a sztrájk nem ér el semmit vagy kénytelenek ismét dolgozni menni, hogy egyen valamit a család, vagy elmegy keres más melót. Az utóbbi a hazai átlag munkavállalási hagyományoknak megfelelően (mely szerint az emberek nem szivesen váltogatják a munkahelyüket) kevésbé valószínű.

::Eredmény: karbatett kézzel végignézem a hisztériát, és kortyolok egyet a hűs borocskámba. Ahogy vége lett a Kossuth téri gulyásfőző versenynek, itt a nyakunkban a vasutassztrájk. Nem tudom mi igazából a gond, és nem akarok okoskodni róla, de mivel nem diktatúrában élünk nem lehet egyszerűen a szakszervezetiseket lelángszórózni avagy felkötni, stb. Jogállamban élünk, és ezeknek a csávóknak joguk van megtenni amit tesznek, még ha az nekem nem is tetszik. Az orvos két hete megállapította, hogy magas a gyomorsavam. Akarok szerinted ideges lenni?

Szerintem nem akarsz. Én sem szeretnék, ha emiatt a fiaskó miatt nem rekedtem volna éppen Bécsben. Így sajnos hivatott vagyok ideges lenni. Az alapvető gond az, hogy a MÁV, 18 évvel a rendszerváltozás után, még mindig ugyanaz a GondoskodóÁllambeli szocialista nagyvállalat, ami régen volt. A megoldás: privatizálni, elküldeni a kelletleneket (sokan várnak ám mindegyik munkájára!), megoldani, hogy egy ember munkáját egy ember oldja meg, piacképessé tenni, stb. Persze mondani könnyebb, mint csinálni, de mindkettőre szükség van.

Furcsa dolog ez. A világ minden táján a szolgáltatás az egyik legversenyképesebb ágazat, Magyarországon nem éri meg vonatozni, busszal menni , sokkal olcsóbb autózni (még ha utasod is van és megosztoztok a benzinen akkor pláne!). Magátol érthetődő nem kell kifizetned a sofőr szja-ját, tb-jét a vezigek audiját. Ilyen szempontból az állam érthető módon pénzt rak a tömegközlekedésbe mert kevésbé környezetszennyező, több pénzbe kerülne a sok rákos megbetegedés kezelése stb. Kivéve ha az adott állam nagyon csúnyán túlköltekezte magát és onnan von el ahonnan csak tud.

http://www.youtube.com/watch?v=FYVJSOFZxDE&feature=related


BaszdMegBlog FilozófiaTéma

Tagek: