Kaland Játék Segítség

Szóval, mi is ez a KalandJáték dolog?

Mindig is érdekeltek a szöveges kalandjátékok. Ez, gondolom, a bennem lakozó geek műve; tetszik az, hogy egy könyvbe belecsöppenek, egy megalkotott, működő világba, ami jó esetben elegendő kihívással is jár. Izgalmas továbbá, hogy az egésszel csak szövegen keresztül lehet érintkezni. Ez sokat bíz az ember fantáziájára és kreativitására.

Gondoltam, hogy én is írok egyet, aminek már volt pár inkarnációja. Most pedig, felelevenítettem a projectet, átírtam benne egy csomó dolgot, hozzáillesztettem az ApocalypseWikihez, és íme: itt az eredmény.

Hogyan kell játszani?

A játékban parancsokat kell beírnod, így tudsz az eseményekbe belefolyni. A program megpróbálja értelmezni a parancsodat, és ha ez sikerült, akkor jó esetben végre is hajtja. A parancs állhat egy alanyból, egy állítmányból (igéből), egy tárgyból és egy határozóból, például:

  • Emmi, öld meg a zombit a baltával. (Ha hiszed, ha nem, ez egy legitim, bár eredménytelen mondat a Rettegés Hegye c. játékban.)

Az alany után (ha van) mindig vesszőt kell tenni. Ha nincs alany, akkor maga a főszereplő kisérli meg a parancs végrehajtását. A legtöbb parancs a fenti példánál jóval ennél egyszerűbb; például:

  • k (Ez a "menj keletre" parancs rövidítése.)
  • nyisd ki az ajtót (Vagy rövidebben: nyit ajto.)
  • rakd a nehéz fémveretes ládát a szekrénybe (rak lada szekreny)

A legtöbb igének van rövidítése, és a legtöbb tárgyat több néven is meg lehet adni. Mellékneveket nem kötelező használni, illetve csak olyankor, ha pl több azonos fajta tárgy is van egy helyszínen Szóval láss hozzá, kezdd el a Rettegés Hegyével, ami eleinte könnyű, majd egyre nehezebb és nehezebb lesz.

Hogyan kell kalandot írni?

Hátugye, mivel ez az ApocalypseKözös, vagyis egy wiki, ezért te is írhatsz saját kalandot. Erről később bővebben írok; egyelőre nézd meg a KalandJáték/RettegésHegye oldalt, ott (egyelőre vázlatosan bár, de) le vannak írva az alapok.


KalandJáték

Tagek: