Kocsmák Ahol Akár Egyszer Is Megfordultam

Ez egy olyan oldal akar lenni, ahová mindenki leírhaja (sőt, írja le), hogy milyen alkoholfogyasztásra alkalmas helyeket ismer! Tudom, hogy hasonló oldal már van , de ez most kifejezetten kocsmás oldal, és szeretnék néhány kritériumot kikötni.

Ezek a következők: szerepeljen
1. a kocsma neve
2. címe, legalább utca eleje-vége-sarka pontossággal
3. árai legalább drága/átlagos/olcsó pontosságal
4. mekkora hely van benne, hány emberes kb.
5. saját tapasztalatok: milyen jellegű a hely, mire jó, jó-e vagy rossz
6. a te neved (aki írod a leírást)
7. legutolsó látogatásod dátuma

Ami még jó lenne (inkább ne írjátok ide egyszerre mind a 120 kocsmát, amit ismertek, hanem egyszerre mondjuk 2-3-at - de azoknál szerepeljenek a lentiek is):
8. honlap címe, illetve az a tény, ha nincs
9. telszám, ill. az a tény, ha nem elérhető
10. nyitvatartás

Figyelem: ide nem csak a szeretem-helyek kerülhetnek, hanem a rossz tapasztalatok is!


V. kerület

Csendes


Cím: 1053 Budapest Ferenczy István utca 5. Az Astoriánál.
Nyitva: H-P: 8-24 óráig, SZ: 10-24 óráig, V: 14-24 óráig
Oldal: http://www.kiscsendes.hu
Árak: átlagos
Asztalfoglalás: 06-30-758-8935

Mottó: „Ez egy létterem őrző”. Art bár.

Audiovizuális programterv Szamosi Peti (www.tilos.hu) szervezésében
Hétfőnként: kép vs. hang, azaz mozgó vagy álló, fekete-fehér vagy színes, néma vagy hangos dokufilmek, koncertvideók, vagy épp diavetítés
Keddenként: „magyar hangja” régi magyar ritkaságokkal, slágerekkel, gyöngyszemekkel és örökzöldekkel
Szerdánként: jazz, cigány, balkán, de unplugged élő zene
Csütörtökönként: hangszeres fúziók, különös felállások, dj vs. élő
Péntekenként: buliindító balkáni mulató csujogatós világzenékkel
Szombatonként: főszerepben a zene
Vasárnap: könnyed irodalmi estek, stand up-ok, varieték, bárszínház, ahol minden jelenlévő szereplővé válhat

Tegnap (2009. Nov 1.)finom volt a forrócsokijuk háztartási keksszel! Tágas, közönsége miatt füstösödésre hajlamos, de-koratív.

Aisha


VI. kerület

Lámpás


Cím: 1074 Budapest Dob utca 15. Vasajtó, a Spinoza alatt
Nyitva minden nap 17:00-tól
Oldal: http://www.alampas.hu
Árak: átlagos
Telefon: 06 1 413 7489

Hangulatos pincehelyiség, elég tágas, nagy asztalokkal, régi bútorokkal, sárgás-barnás fényvilággal, könyvespolccal. Sok ember elfér itt, de gondolom nagyon durván füstös lehet, ha sokan vannak, mert ablak nincs és szellőzés se nagyon. Beszélgetésre, vagy berúgásra is alkalmas hely. 2009. október végén jártam itt, eddig összesen egyszer.

Mottó: "Szerinted alkoholproblémáim vannak? Te meg zsidó vagy, bazmeg!" (forrás: http://belvaros.blogspot.com/2008/12/lampas-kocsma-dob-utca-15-budapest.html)

Virág


VII. kerület

Club Söröző


Cím: VII. ker., Izabella utca 44., Izabella-Király utca sarka
Nyitva: H-P: 07-22, Sz: 10-24, V: zárva
Honlap: na ne vicceljünk
Árak: inkább olcsó
Telefon: 06 1 269 3234


Mottó: a "pesti lepukkant kocsma" tökéletes modellje és mintapéldánya.

Klasszikus kocsma. Ha a kocsma ideáját kéne materializálnom (ami tudom, képzavar), egy pont ugyanilyen kocsmát csinálnék. Nem tudom, külföldön mi a helyzet, de szerintem Magyarországon, legalábbis Pesten ez a tipikus kocsma. Játékgéppel, tévékkel és kivetítőkkel, amiken meccset szokás nézni (és amiket sehonnan se lehet normálisan látni, csak kitekert nyakkal), a klasszikus rozoga, idős alkoholistákkal, a pár játékgépfüggő cigánygyerekkel, a zenegépen az Aranyesőt századszorra kérő aranyfogú banyával, nameg a pénztelen egyetemista arcokkal, akik esténként üdítően túlsúlyba kerülnek. Viszonylag tágas a hely, még egy csocsóasztal is elfér benne, és időnként karaoke-estet tartanak (na az viszont borzalmas). Bónusz pont: van kiülős része, 2 vagy 3 kis kerek asztal az Izabella utcában.

Őszinte leszek: akármilyen tiszta is (ahhoz képest) ez a kocsma, kulturált a személyzet, kényelmesek a bőrüléses boxok - nem tudok szabadulni attól az érzéstől, hogy ez egy "lepukkant" hely. Talán nem is az állapota, hanem a fílingje miatt. Ennek ellenére gyakran vagyok itt, mert 3 percre van az egyetemtől, és nincstelen csoporttársaim ide vannak szokva. Amikor velük vagyok, elfelejtem a lepukkantságot, és örülök a társaságnak. Legutóbb talán 2 hete (2009. október közepe táján) voltam itt.

A prototípus tökéletes képviselőit lásd még: Akácfa Söröző, Magyar Söröző, Blaha Söröző

Virág


Akácfa Söröző


Cím: VII. ker. Dohány utca 56., Dohány és Akácfa utca sarka,
GPS: 47.4978285 / 19.0687675 :)
Nyitva: minden nap 08:00-01:00
Honlap: na ne vicceljünk
Árak: olcsó
Telefon: (1) 267-5308


Mottó: itt télen is a Sziget fesztiválon érzed magad.

Az ELTE pszichológia szakos hallgatóinak (és gondolom még másoknak is) klasszikus, csütörtök esti kari buli előtti bemelegítő helye. Jellegéhez képest óriási hely, konkrétan sörpadok vannak benne, több sorban, hosszan, több teremrészben. Két (vagy három?) csocsóasztal, játékgépek is helyt kaptak. Eddig még csak telezsúfolva láttam, általában mozdulni sem lehet, nagyon népszerű hely. Sajnos alkoholhoz jutni csak erővel vagy (gondolom) óriási keblekkel esélyes, vagy ha 8 előtt jön az ember, mert a bárpultot ellepik az emberek. Van macifröccs. Nálam ez a hely is a "lepukkant" kategóriába esik, de van egy kedélyes hangulata az egésznek, olyan kicsit, még télen is, mintha egy fesztivál tömött étkezőrészlegét látnád, egymás hegyén-hátán emberek, és elfog az az érzés, hogy nem vagy egyedül, hanem együtt vagy másokkal, akkor is, ha eredetileg nem. Ezt a helyet szeretem. 2009. október elején jártam ott legutoljára.

Fílingben hasonló még: Club Söröző, Blaha Söröző, Magyar Söröző.

Virág


VIII. kerület

Ráday Kupola


Cím: VIII. ker, Orczy út 1. közvetlenül a Nagyvárad téren, az Orczy kert bejáratától pár méterre
Nyitva: hétfő, szerda: 10:00-03:00; kedd, csütörtök, péntek: 10:00-04:30; szombat: 21:00-04:30; vasárnap (ha koncert van): 21:00-03:00
Honlap: http://www.radayklub.hu/main.html
Árak: inkább drága, és mindig van párszáz forintos belépő - de mindig vannak kedvezmények, pl. vodka 4c 100 Ft és hasonlók
Telefon: 0620 374 3345

Mottó: "Veszítsd el önmagad."

Ez egy tágas, általában táncos bulihely. Ahhoz képest, hogy milyen kötségvetésűnek tűnik kívülről-belülről, egész jó hely. Figyelni kell arra, hogy olyan zene legyen, amit szeretsz, mert minden nap más stílust nyomnak, és ha pl. táncolni van kedved, lehet nem a régi rocker buliban van a helyed. Ha pedig beszélgetni akarsz, akkor felejtsd el a Kupolát, mert a zene üvölt és nem fogsz hallani semmit. Lehet viszont csocsózni 2 asztalnál, és berúgni is, meg el lehet magad veszíteni a színes diszkófényekben, az alkoholmámorban, a vanília illatú füstben, a dübörgő basszusban vagy valakiben. Aki meg erre nem vágyik, annak nem sűrűn ajánlom a helyet. Szellemes és füstös.

Legutóbb tegnap (2009. november 7-8.) voltam ott, és fantasztikusan töltöttem a születésnapom első pár óráját ott :) Csak azok az energiák.. (Meg a füstszag a hajamban)

Virág