Mai Este Tanulsága

ELMŰ fogyasztás kiértékelés

Hogy tudjam hányadán állok a dolgaimmal éjjel kimentem hogy leolvassam a villanyórák állásait. A következő tanulságokat vontam le:

  • Amikor kimész leolvasni a villanyórádat ne feledd hogy egy társasház faliszekrényében több villanyóra lehet.
  • Amikor kimész leolvasni, akkor legyen a kezedben egy számlakivonat, amin rajta van a mérőóra azonosító száma. Ezeket egyeztesd.
  • Ha mégsem így jársz el fogadd el, hogy több százezres tartozásokat is kihozhatnak a számításaid és nem tudsz majd aludni. Csak mert rossz órát olvastál le.
Utoljára módosította Grizli 2012.II.11 04:43-n
Bejegyzés módosítása | PermaLink
Szavazás letiltva.

Hozzászólások

5

Descant 2012.II.12 16:44

Oh és nem tudsz helyesbíteni a hivatalban vagy valami?


UPi 2012.II.13 07:42

Ha jól értelmeztem Grizli hajnali 3/4 5-kor apocalypse-re vetett sorait, valójában nincs többszázezres tartozás, csak véletlenül valaki más villanyóráját nézte meg. Ami relative megnyugtató, csak saját magának okozott némi adrenalinsokkot.

Egyébként a legtöbb szolgáltatónál azért nagyságrendileg lehet sejteni, hogy mekkora összeggel jössz nekik. Mint a középiskolai fizika példánál, amikor kijön, hogy a süti az asztalon 3000 tonna, akkor bizony valamit pár sorral feljebb elszámoltál.


Grizli 2012.II.13 08:12

Igen, itt nem vakonm bejelentett óraállásról van szó, hanem egy gyors előkalkulációról, hogy amikor az éves elszámolásra kerül sor köztünk és az ELMŰ között körülbelül az mennyi pénz is lesz. Szerencsére az alap menetrend az az, hogy erre jön az ELMŰ egy alkalmazottja aki leolvassa az óraállásokat, azaz nem én szoktam bejelenteni minden hónapban.

Igen, a második számítás esetén már a becsült összeggel találkoztam. Azért nem tudtam pontos adatot mondani, mert évekig egyedül vittem a háztartást, de egy éve csatlakozott Timi is és az bizony megváltoztatja a fogyasztási adatokat.


Descant 2012.II.14 14:45

Mit akarsz ázz ez jobb mint a kávé!


Grizli 2012.II.15 14:44

Az adrenalin mindig is jobb mint a koffein. Tényleg... Ilyen célra lehet szerezni tiszta adrenalint? Jól jön az néha. :)

Tagek: