Making New Waves

Making New Waves 2008

Szóval eltelt megint egy év, megint van Making New Waves. Ezúttal a szokásos február/március helyett persze decemberben jelentkezünk, de ez ne tévesszen meg senkit, ugyanaz lesz, mint ami eddig is volt minden évben: koncertek, workshopok, na meg a sör, ami mindezt kíséri.

Ami (az én szemszögemből) a lényeg: lesz egy egész estés koncert December 5-én (péntek) 21:30-tól a Trafó nagytermében, ahol az EBE-vel fellépek, és (többek között) bemutatjuk a 185 című darabomat (ez az a darab, amiről már lassan egy éve postolgatok több-kevesebb rendszerességgel a blogomban – azt persze el kell mondani, hogy a darabnak, ami a végén született, gyakorlatilag köze nincs ahhoz a képzeletbeli darabhoz, amiről a postok szóltak, de ez már csak így szokott lenni). Ha van időtök, gyertek!

Bővebb infó:


Making New Waves 2007

http://www.makingnewwaves.hu/mnw2007/about_hu.html

Innen elindulva mindent meg lehet tudni erről a rendezvényről, ahol amúgy én is szerepelni fogok. Konkrétan erről bővebb infó itt:

http://www.makingnewwaves.hu/mnw2007/installations_hu.html#audible_light

A programok, műsorok stb. a fenti weboldalon olvashatóak. Ami konkrétan azt a részt illeti, amit én csinálok (meg még hat másik ember): adott két lézerberendezés, amelyek képesek max. 60 fokos nyílásszögben lézernyalábokat kibocsájtani magukból, és emellett egy detektorral érzékelni tudják, ha valaki valamelyik nyalábba belenyúlt. A feladatunk az volt, hogy készítsünk olyan programot (nevezhetjük zenének, vagy hangszernek is – én a háromból leginkább a legutóbbi elnevezést szoktam használni erre), amely a lézeres detektorokból jövő jelek alapján hangot csinál. Az installáció során a közönség járkál fel-alá a teremben, és vezérli a hangszereinket. Ez a produkció a fesztivál minden napján menni fog, és elvileg minden nap sor fog kerülni mindenkire. Azonban egyszerre csak egy ember dolgai szólnak (nyilván), és heten vagyunk, szóval nem tudom, hogy az én általam kreált hangszer pontosan mikor is fog szólni az egyes napokon. Ez elvileg a fesztivál kezdete előtti napon derül majd ki, de lehet, hogy csak a fesztivál első napján.


Megvolt. Nagyon sok zenei és egyéb tanulsággal számomra, amiket majd szép lassan a maguk helyére teszek. Két kommentem van, az egyik, hogy köszönöm mindenkinek, aki csak el tudott jönni, hogy eljött. Akik meg nem tudtak eljönni, azoknak meg a biztatást, amit kaptam, és a lélekben ottlétet.

A másik: ez volt az első produkció, ahol élőben "vizsgázott" a gépem, amit tőletek kaptam. Az egy dolog, hogy toronymagasan lenyomtam vas-ügyileg minden jelenlevőt, még az osztrák tanárt is (akinek pedig önálló koncertje is volt a négy nap alatt), és hogy utolsó cseppig kihasználtam az ebből fakadó előnyömet (a produkció alatt a CPU-m átlagosan 85% körül volt terhelve). Viszont teljesítménytől függetlenül, maga a tény, hogy itt megjelenhettem, azt hiszem, csak és kizárólag ennek a gépnek, vagyis ilymódon nektek volt köszönhető. Elnézve, hogy a másik két magyar (amúgy negyedéves) hallgató mit tudott összerakni a "néha bemegyek a gépterembe dolgozni" körülményeik mellett, biztos vagyok benne, hogy ha nincs ez a lehetőségem, esélyem nem lett volna ennyi idő alatt ezt összerakni.

Köszönöm.


ZeneTéma SAdam

Tagek: