N'Grath

upload:ngrath.gif

"You wish... protection? Expensive!"

N'Grath az emberek által készített Babylon5 állomáson élő "fixer". Ez azt jelenti, hogy ha valakinek szüksége van valami speciális dologra, legyen az információ, fegyver, vagy valami tiltott áru, akkor elmegy N'Grath-hoz, és ő megoldja. N'Grath igazi cukorfalat: egy nagyra nőtt imádkozó sáskára hasonlít, ciripel, és miközben a páncéljába épített fordítógép mély értelmű mondandóját tolmácsolja, nagy empátiával gesztikulál ügyetlen mellső végtagjával. Beszéd közben a rágójával és valami nyelvfélével biztatóan integet ügyfele irányában.

upload:ngrath.jpg

N'Grath szexepilje a sorozat egyébként viszonylag lapos első évadát oly mértékben feldobja, hogy mondhatni egyedül viszi hátán a részeket, amelyekben szerepel. Személyes sármja és üzleti érzéke egyszerre megindítja és alázatra készteti a nézőt, aki tudja, hogy valami magánál sokkal szebb és nagyobb az, amire itt bukkant.

Nézzétek meg! Hát nem tökéletes? UPi szerelmes...


Csodálatos, ahogy UPi ilyen elbűvölten tud nyilatkozni erről a lényről... Nem akarom senkinek összetörni a szívét, de én totálisan másként láttam a dolgot. Gondoltam leírom ide, hogy jót mulassatok a kontraszton.

Thát N'Grath... [most ahhoz a részéhez nem fűzök semmit, hogy ez a Babylon5 produkció egészéhez hogyan viszonyul. Nem szeretném ugyanis ezt a sorozatot minősíteni... (én inkább a Firefly-Serenityért vagyok oda, ha már sorozatokról beszélünk)] Addig egyetértek UPival, hogy ez a lény a fixer...DE: Amikor én megláttam ezt az ember nagyságú sáskát zörögni majd beszélni - a csodálatos fordító ketyere segítségével, amiről mindaddig nem tudtam míg el nem olvastam ezt az oldalt - akkor inkább jutott az eszembe, hogy: "Hova tud még süllyedni ez a sorozat?", mint az, hogy:"De csodálatos!". Ugyanis nem elég, hogy ciripelést meg sem közelítő zörgéseket hallatt - ami ha már sáska jobb lenne saját nyelvének. De hozzá úgy kalimpál a "kezeivel", mint egy rossz pantomimes és egy dan-kóros keresztezése. Vagy egy kétségbeesett Activity játékos, aki már nem tudja hogyan elmutogatni a feladványt, ezért már (avval a kis aranyos csáprágójával) artikulálva mutogat hátha az segít. Mély értelmű mondnandó... hmm hogy is mondjam; bevallom őszintén nem emléxem mennyire eszes a mi kis csodasáskánk. Így meg nem akarok inkább véleményt mondani erről, mert úgy járok , mint azok a kritikusok, akik határozott véleménnyel ülnek be a műsorra. (mintegy mégegy esélyt adva, hogy mostmár elszúrtátok, de megnézem tudtok-e javítani). Igazából ha az egészet idézem fel emlékeimben csak az értetlenség érzése van bennem, hogy miért az az eufórikus öröm a szobában, amikor megjelent ez a... ez a sáska, aki fölöttébb nem bizalomgerjesztő.

Nézzétek meg! és megértitek fantasztikus ahogy UPi tud viszonyulni ehhez a sáskalényhez.

Bocsánat a cenzúrázatlan véleményáradatért. Aisha


Ne figyeljetek oda erre a boszorkányra! N'Grath maga a tökéletesség, amit ember nem érhet el. Nem csoda, ha sokan irigykednek rá!

N'Grath ugyan tömören kommunikál, de amit mond, az mindig magas filozófiai mondanivaló. Poézis, én mondom nektek, poézis! És akkor az intellektuális eleganciát, a balettszerű mozgáskultúrát, a megnyerő társaságot (disznó-forma metán-testőrök) és az udvariasan szerény ámde ízléses öltözködést nem is említettem. Kedvesség, ész és kellem egy csodalénybe gyúrva: ez N'Grath.

Két dolgot nem értek: hogy a Babylon 5 sorozat producerei hogyan nem éreztek rá a karakter személyes varázsára. Minimum évadonként egy saját epizód illette volna meg, ha ugyan nem egy külön spin-off sorozat! A másik érthetetlen dolog az, hogy miért nincs a google-on egy találat sem arra, hogy "N'Grath Fan Club".

Amikor az 5. évadban kiderült, hogy megölték szegényt, a szívem szakadt meg. – UPi


Mi az, hogy Clinton vagy Obama?! N'Grath 4 prezident!!!111


NóTévé HumorTéma

Tagek: