Project Blurt

Fontos tudnivalók az átállással kapcsolatban

  • A ProjectBlurt wiki formátumban a soremelés másképp működik, mint korábban:
    • Egy soremelés töri a sort. (Eddig az egy soremelés nem számított semmit.)
    • Két soremelés új bekezdést kezd. (Ez eddig is így volt.)
    • Ezen kívül az új formatter értelmesebb (kevesebb felesleges bekezdést csinál, tud kezelni több :-tal kezdődő sort, stb.).
  • Mobil böngészők jobb támogatása.
  • A kommentezésnél az előnézet kicsit pofásabb.
  • Egy csomó régi apró hibát és hülyeséget kigyomláltam (pl szerzői különbség nem az eggyel korábbi változattal hasonlít össze).

Addig is szavazzatok arról, hogy szerintetek melyik feature érdemli a legtöbb szeretetet!

Melyik feature fontos neked?

A szavazás kezdete: 2014.I.07.
Be kell lépned ahhoz, hogy szavazni tudj.

Melyik feature NEM fontos neked?

A szavazás kezdete: 2014.I.07.
Be kell lépned ahhoz, hogy szavazni tudj.

Korábbi történet

A napokban egyszer úgy ébredtem fel, hogy rájöttem, hogy milyennek kellene lennie az ApocalypseWiki architekturájának.

A dolog hátterében az áll, hogy ugye kezdetben vala a UseModWiki, és az ApocalypseWiki évekig abból állt, hogy mindenféle patcheket írtam hozzá, amíg az egész úgy nem nézett ki, mint egy komposzt halom. Volt a fejemben egy tudati váltás. amikor úgy döntöttem: ez már egy másik projekt, és nem kell patchekben gondolkoznom többet, hanem bátran szétkúrhatok mindent amíg a szem ellát.

Így is lett!

Ámde ez nem változtatott azon, hogy a projekt alapvetően egy wiki, amire értő kezeim rászermányoltak egy site engine-t, arra pedig üzeneteket, Got, stratégiai játékot, Blogokat, meg még mi mindent. A helyes architektúra, amit megálmodtam (pontosabban, már évek óta jár a fejemben) ennek a fordítottja: egy site engine, aminek egyebek között van wiki része.

A kép, amely übergeek szemeim előtt körvonalazódott, annyira tiszta és szép, hogy nem tudok ellenállni egy masszív újraírás szirén hívásának. Az egész ojjekumorentált meg jünitesztes meg minden lesz, illetve, van, és itt nézhetitek meg, hogy hol tartok:

http://apocalypse.rulez.org/~upi/blurt/blurt.pl

Olyan nagyon persze nem tudjátok megnézni, egyrészt mert még alig van kész belőle valami, másrészt meg ami kész van, azt is rendszeresen eltöröm hegesztés közben. A projekt neve pedig Blurt lesz, mert úgy köpi majd magából a kész oldalakat, hogy csak na.

Mikorra lesz kész? Tippem szerint kb fél év. Addig elmolyolok vele.


Update 2013-12-03: Nagyjából egy hónappal a kezdés után eljutottam odáig, hogy működik a regisztráció, a szerkesztés, a blog, a chat és az esemény modul. Még nagyjából egy hónap meló lesz vele, utána lecserélem a közös engine-t.

Kénytelen voltam jelszót tenni a projektre, mert a derék google elkezdte szorgalmasan leindexelni. A belépéshez a usernév az, hogy blurt. A passwordot nem árulom el, csak annyit segítek, hogy a usernévtől 0 betűben tér el.


Update 2013-12-21: A következő modulok vannak készen többé-kevésbé: Blog, Chat, Hozzászólások, Editor, Esemény, Üzenetek, Metablog, OEmbed, Friss változások, Regisztráció, Keresés, Taggelés és Tracker.


Update 2013-12-26: Az ApocalypseKÖZÖS és a Maliusz átálltak a ProjectBlurt kódra.


ApocalypseWiki
Tagek:
 

Gyakran jár itt: UPi