Nagyban űzöm manapság az Erasmus-jelentkezés nevű projectet. Ma eljutottam arra a pontra, hogy meglékelem a koponyám, kihúzom az agyam, és megfőzöm levesnek.

Először is, adott egy hely (The Queen's University, Belfast), akivel a Zeneakadémiának nincs Erasmusos partner-szerződése, szóval próbálom tető alá hozni, hogy szerződjenek le egymással, hogy utána egyáltalán pályázhassak. A mai napi fejlemény ebben csak annyi volt, hogy miután vasárnap rákérdeztem, hogy mi a véleményük a március elején küldött szerződés-tervezetről, ma visszaír, hogy a csatolmány lemaradt... Először is, nehezen hiszem, hogy ha én megkaptam CCben a mailt, és benne volt a csatolmány, akkor oda mégsem ment át egy 45 kB-os Word doksi. Ám tegyük fel, hogy valamiért levágta a spam filter, de akkor is: miért most szól? Nem hiszem el, hogy három hete, amikor a levél kiment, még rajta volt a csatolmány, és csak most tűnt el hirtelen. Persze az igazán szép az lesz, amikor majd végre sikerül szerződni velük, és akkor közlik, hogy OK, a szerződés megvan, viszont kicsúsztam a pályázati határidőből. Na akkor leszek boldog, mint a lelki szegények...

Amin viszont tényleg hanyattbukfencet hánytam majdnem, az a következő, szintén mai szösszenet volt: adott egy másik hely (Trinity College of Music, London), ahol a jelentkezési weboldalon felsorolják a jelentkezéshez csatolandó dokumentumok között a "transcript of qualifications obtained" nevű papírost. Ez sajnos kimaradt a feladott csomagból, mert pénteken kaptam vissza a tanulmányiból a dolgaimat, hogy adjam őket postára (!), és habár ilyen papír nem volt köztük, tuti lekésem a beadási határidőt, ha nem küldöm el azonnal a dolgot. Szóval írtam egy levelet a helyi Erasmus-koordinátornak, hogy ez a papír lemaradt, legyen szíves utánaküldeni a többinek.

A második döbbenet az volt, amikor visszakérdezett, hogy ez mégis mi. Nem tudom, szerintem alapból vicces szitu, amikor nekem kell felhívnom az Erasmus koordinátor figyelmét arra, hogy mit kell csatolni egy Erasmus pályázathoz. Az viszont még viccesebb, amikor erre az a reakció, hogy "hát az meg mi?". De a java csak most jön.

Miután ugyanis visszaírtam, hogy szerintem egy angol nyelvű indexmásolatról van szó, pontosabban, valami olyasmiről, arra a következő válasz jött:

 Akkor viszont csinálnia kellene egy angol nyelvű exel táblázatos kivonatot az index alapjánaz elvégzett tárgyakról

Most nem tudom, kezdjem-e el a "hát ezért tart itt ez az ország" dolgot, de azért milyen ország, és főleg milyen egyetem az, ahol a hallgató maga írja a bizonyítványát? Meg sem fordul az illető fejében, hogy ezzel gyakorlatilag felhatalmazott, hogy az egyetem nevében azt nyilatkozzam magamról, amit csak akarok, vagy felfogja, csak éppen magasról sz*rik rá? Mert hogy senki nem fogja leellenőrizni azt, amit írok, az is biztos (mivel az ellenőrzés ideje összemérhető azzal az idővel, ami alatt egy ilyen listát össze lehet rakni, ezért elég valószínű, hogy senki nem fogja még csak átolvasni sem, nemhogy összevetni az indexemmel). Ennyi erővel akár a diplomámat is kiállíthatnám...

Utoljára módosította SAdam 2010.III.31 12:25-n
PermaLink

Hozzászólások

6

Grizli 2010.III.31 12:41

Az Erasmus koordinátorok esetében követelmény a felvételi során, hogy legyen egy p*cs?


UPi 2010.IV.01 08:49

Az "Erasmus" helyére gondolatban behelyettesítettem az "idegenlégió"-t, a koordinátor helyére meg az "őrvezető"-t, és máris minden stimmelt.


Wigy 2010.IV.01 12:51

Hajrá, SAdam! Az Erasmus nem más, mint egy próbatétel. Ha van türelmed végigjárni az iszonyat adminisztrációt, cserébe kapsz egy életreszóló élményt.

Angi is Erasmus-szal volt Saarbrückenben egy félévet. Neki egy picit komplikálta a helyzetét, hogy éppen már EU-tagállamok lettünk, de ezt még egy hivatal sem gondolta komolyan. Egyik országban sem. Neki is eljött a pillanat, amikor végiggondolta megéri-e neki ez a sok idegeskedés. Végül megérte neki, én meg járhattam látogatni őt egyedül levezetve irányonként 1200 km-t.

Vigaszképp nézd meg ezt a filmet egy jól sikerült ösztöndíjról: L'auberge espagnole Az elején ebben megkegyelmeznek a nézőnek és áttekerik a 4-5 hétnyi adminisztratív részt egy-két perc alatt.


SAdam 2010.IV.01 15:44

Csak a miheztartás végett említem meg, hogy január vége óta intézem a dolgot... :-)


UPi 2010.IV.01 16:09

De lassú vagy már vazz :P


Grizli 2010.IV.02 08:29

(Válaszképp erre)

Upi, kérlek ez nem lassúság, hanem asszimilálódás a bürokrácia intézményéhez. Resistance is futile.

<blockquote> De lassú vagy már vazz :P </blockquote>

Tagek:
 

ApocalypseKÖZÖS | FrissVáltozások | TémaKatalógus | Index | Térkép | Random Page
Belépés | Regisztrálok
Ez az oldal nem változtatható | Régebbi változatok | Hivatkozásai | Add a kedvenceimhez
Utoljára módosította SAdam 2010.III.31 12:25-n