Novemberben írtam egy darabot (Variációk), a hétvégén felvettük pár tételét. Íme, az utolsó:

Utoljára módosította SAdam 2010.V.17 13:13-n
PermaLink
100%

Hozzászólások

5

UPi 2010.V.17 14:13

Letöltöttem, meghallgattam. Bocs, SAdam, de!

Ennek a zenének a Kolmogorov-komplexitása túl alacsony ahhoz, hogy a hallgatása élvezetet okozhasson nekem. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a jó zenének magas a Kolmogorov-komplexitása, inkább azt, hogy bizonyos küszöbérték alatt muszáj elkalandozni a figyelmemnek életvédelmi okokból.


Wigy 2010.V.17 15:47

UPi, lehet, hogy neked nem a Kolmogorov-komplexitással van bajod itt? Bach néhány zenéje és a Mandelbrot-halmaz is jó példák arra, amikor relatíve egyszerű algoritmussal a felszínen izgalmas és változatosnak tűnő struktúrák keletkeznek.

Viszont az tény, hogy nem MP3-ban kellett volna feltenni, mert MIDI-ben nagyon jól tömörödne ez a zene. Ezzel a hangszereléssel egy őszi futószalag jut eszembe róla gazdasági válság idején.


UPi 2010.V.17 15:50

Fogalmam sincs, hogy miről beszélsz. Bach zenéje nem algoritmizálható.


SAdam 2010.V.18 12:08

(Válaszképp erre)

<blockquote> Fogalmam sincs, hogy miről beszélsz. Bach zenéje nem algoritmizálható. </blockquote>

Ezzel az állítással azért vitatkoznék. A Bach-zenét pont az erős algoritmizálhatósága teszi alkalmassá arra, hogy stílusgyakorlatok alapjául szolgáljon... Nyilván itt az algoritmizálhatóság alatt nem azt értem, hogy felírsz valami rekurzív formulát vagy ilyesmit és az kidobja a hangokat, de maga a Bach-stílus tanítható (ékes példa erre pl. hogy léteznek korálharmonizáló szoftverek). Persze nyilván nem lesz egy stílusgyakorlat, vagy egy gépi Bach-korál valóban azonos minőségű egy eredeti Bach művel, de sokszor komoly szakértelmet kíván, hogy az ember különbséget tegyen.


Descant 2010.V.17 16:24

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Kicsit olyan érzésem van ennek hallatán mint amikor valaki aki totálisan nem ért a zongorához leül elé és gyermeki vigyorral elkezdi össze vissza a billentyűket leütni.

:P

Tagek: