SAdam Blog

A Szürke Ötven Árnyalata

Betekintés a SAdam-család hálószoba-titkaiba.

"Az emberiség legnagyobb találmánya az elmúlt 150 évben" pályázaton sok neves induló szerepel. Biztos van, aki az autót jelölné meg, vagy a repülőt, a számítógépet, esetleg az atombombát vagy az instant-levesport. Én a magam részéről a mosógépre szavazok.

Csak hát vannak dolgok, amik nem férnek be a mosógépbe. Pl. elefánt, csatahajó, űrállomás... vagy éppen a kétszemélyes dupla-paplan. Ilyenkor az ember kénytelen-kelletlen visszasüllyed a felvilágosodás, középkor, meg ki tudja, melyik földtörténeti korok előtti elfelejtett állapotba, és nekiáll kézzel mosni.

Mint a fentiekből is kitalálhattátok, ma megtört a jég (amire az elmúlt lassan 12 évben, amióta önállóan élek, nem volt még példa), és életemben először kimostam a paplant.

Hogy mi vitt erre rá, azt inkább nem részletezem. Ma újfent elgondolkodtam, hogy létre kéne hoznom a #KöszönjükGömbi hashtag-et.

És akkor mindenféle kertelés nélkül álljanak itt a száraz (illetve nedves) tények.

Az első mosás utáni állapot:

upload:SAdamBlog/UNADJUSTEDNONRAW_thumb_6171.jpg

A harmadik öblítés végén:

upload:SAdamBlog/UNADJUSTEDNONRAW_thumb_6174.jpg

És végül, majdnem két órányi heroikus küzdelem és durván egy köbméter víz elfogyasztása után, az utolsó (ötödik, ha jól számoltam) öblítés vége:

upload:SAdamBlog/UNADJUSTEDNONRAW_thumb_6176.jpg

Pár tanulság:

  • Tényleg hálás vagyok a kutyámnak. Ha nem pisili keresztbe-kasul az ágyat, akkor még mindig fogalmam sem lenne, hogy mivel takaródzom nap, mint nap.
  • Legközelebb inkább veszek egy új paplant, a régit pedig egy szép nyárestén rituálisan elégetem az erkélyen.
  • Ezúton szeretném kifejezni részvétünket azon telepeseknek, amelyek sok évnyi békés együttélés után a mai napon végleg elvesztették otthonaikat.
Utoljára módosította SAdam 2018.I.09 22:29-n
PermaLink
100%

Hozzászólások

2

UPi 2018.I.10 21:10

#nemakarokhálószobatitkot
#emotions
#gömbiforprezident


Grizli 2018.I.11 10:09

1. Respect, hogy ennyivel is kevesebb szemetet termeltél a világnak.
2. Megértem Gömbit. Mi is veszélyesek leszünk majd az ágyneműre 80 évesen.
3. Gondolj bele. Mi lett volna ha Gömbi nem lepisili az ágyneműt, hanem megeszi??? (A nyulunkból kiindulva, aki tegnap egy szelet füstölt lazacot majszolt be.)

Tagek: