Eldöntöttem, hogy fejlődni fogok. Mégpedig úgy, hogy minden héten hozzáadok valami új dolgot az étrendemhez, de legalábbis valamit variálok. Ha ügyesen csinálom, év végére akár még ki is fejleszthetem a saját sólet-verziómat.

Az első héten volt a teljesen alapszintű ellátás, ahogy azt már tudjátok. Ezután egy olyan hetet (pontosabban, fél-hetet) nyomtam, ahol a takarékos ellátást "megbolondítottam" egy kicsit az által, hogy nem csak paprikát, hanem paradicsomot is vettem, továbbá kétféle sajtot is alkalmaztam egy helyett. Így már bőven megnövekedtek a kombinációs lehetőségeim.

A következő nagy lépés az volt, hogy átálltam a készételre. Előírás szerint a legutóbbi héten minden nap legalább egyszer ettem meleg ételt. Hogy ezt pontosítsam: vettem 2x3 (összesen 6 darab) azonos mélyfagyasztott pizzát (mindegyik szalámis volt – ez volt a legolcsóbb, és mivel 3-as pakkokban vettem, ezért mennyiségi kedvezményt is kaptam, így egy pizza durván 83 centből jött ki), és ebből minden nap megcsináltam egyet magamnak. Általában délben. Mivel az alsó kategóriás mélyfagyasztott pizzák nem arról híresek, hogy felismerhető ízük lenne, ezért kitaláltam, hogy az egészet telenyomom ketchuppal. Természetesen a napi egyszeri meleg kaja mellett a többit a már ismeretett módszerrel oldottam meg.

A hét fénypontja minden kétséget kizáróan a mirelite csiga volt. Bea meglátogatott a hétvégén, ezt az ínyencséget neki tartogattam. Szerencsére nem másztak el a sütőből, miután elkészültek.

Jövő hétre betáraztam egy mélyfagyasztott lasagne-t és egy másik típusú 3-as csomag pizzát, mint amit ezen a héten ettem. Szereztem mustárt is (unom már a ketchupot a pizzán). Ha ügyesen csinálom, hét végére lehet, hogy eljutok a porlevesig is.

Terveim szerint a következő lépés a serpenyővel való ismerkedés lesz egy-két héten belül, amikor is omlett-hetet fogok tartani. Utána bemutatom magam a lábosnak, az lesz a spagetti-hét (tudtommal lehet kapni egész jó önteteket, de ha nem, akkor a tejföl/kefír is megteszi, így nekem csak a tésztára kell majd koncentrálnom). Ha ezen is mind túlvagyok, akkor már egész jó úton fogok járni valami komolyabb kaja, mondjuk az omlettel és darálthússal tuningolt mirelite-pizza, vagy valami hasonló felé...

Utoljára módosította SAdam 2010.X.25 04:09-n
Bejegyzés módosítása | PermaLink

Hozzászólások

0
Tagek:
 

Sis-el beszélgettünk és rájöttünk hogy a túlélés jegyében mindenféle különleges ehetetlennek tűnő kaját összedobtunk koleszos körülményekre emlékeztető helyzetekben.

FONTOS, hogy az itt szereplő receptek mindegyike a gyakorlatban kipróbált, bevált, működőképes megoldás legyen. A fantáziálást száműzzük erről az oldalról.

Egy közlemény: lehet hogy beraktátok a humor témába, de mi ezeket a kajákat VÉRESEN komolyan gondoljuk. :) Grizli