2010.XI.16

Bockwurst

Csak felteszek egy költői kérdést:

:Ettetek már valaha penészes bockwurstot?

És akkor még jöjjön a napi tanulság, avagy amit kihagytak a M.A.G.U.S. alapkönyvből:

  • Házvezetés Af: Tudod, hogy hol a sarki közért, tudod, hogy hogy kell felmosni a fürdőszobát, meg tudsz ágyazni egy nő segítsége nélkül is és még a vajaskenyér megkenése sem okoz gondot.
  • Házvezetés Mf: Tisztában vagy azzal, hogy amikor egy kajásdobozra ráírnak egy csak évek múlva bekövetkező lejárati dátumot, azt csak bontatlan állapotban értik...
Tagek:
 
Utoljára módosította SAdam 2010.XI.16 22:29-n; 2 hozzászólás
Bejegyzés módosítása | PermaLink

2010.XI.03

Tanulság

Hónap vége van, és már ott tartok, hogy marék aprókkal szórakoztatom a pénztárosokat egyes élelmiszerboltokban, közben igyekszem elvarázsolni őket kisfiús bájammal, némi szerencsétlenkedéssel. Egy ilyen este volt tegnap is.

Csillával mentünk volna el vodkázni, de hiba csuszott a számításokba, és nem tudtam keresglni őt, mert a térdem ultrahangos vizsgálatot követelt. 19:00ra volt időpontom. Lényeg a lényeg, hogy otthonra vettem egy adag virslit ( 5 dbos ECO kivitel ) és sok gondolkodás után egy erőspaprikát, s gondoltam tésztával vagy rizzsel majd elvegyítem, és lesz kaja.

Elég lehangoltan értem haza, nagyon ki tudok akadni amikor egy találkozó nem jön össze, főleg ha hiába várok a nyugati óránál, bár érdekes játék volt szemüveg nélkül figelni az embereket és rájöttem, hogy senkinek az arcát nem simerem fel 4-5 méternél messzebbről. Otthon az első dolgom volt, hogy ledobtam az ágyra a kaját a második természetesen, hogy bekapcsoltam a gépet (Ez azért alap kérem). Az elmaiek között ott volt egy levél Csillától, majd kiderült, hogy a telefonszámát is rosszul irtam be.... a léyneg a lényeg, hogy megbeszéltük, hogy akkor most elindulunk és találkozunk. Na mondom, kell egy gyors vacsora. Kihámoztam a virslit és megettem hozzá az erőspaprikát, beraktam egy új csomag dohányt a zsebembe és a belváros felé fordulva elképzelhetetlen sebességre kapcsoltam.

A virsli erőspaprikával finom, de sajnos a virsli nem hús (!!!!), és az a nyomorult erőspaprika sokszor nem erős (lehet másnak a gigáját lemarta volna, de nekem annyit ért... hogy semmit) ha nagy boltban veszed meg.

A nyugatinál nekünk természetes hogy a "Nyugati, óra" kifejezés az a Skála forgóóráját jelenti, ami divatos találkahely egész Pesten, de egy vidéki lány simán bemegy a pályaudvarra az "eredményjelző tábla" alá.

Tagek:
 
Utoljára módosította Grizli 2010.XI.03 08:57-n; 3 hozzászólás
Bejegyzés módosítása | PermaLink
100%

2010.XI.01

Személyes történetem a rizzsel

Alap ételféleség, olcsó és könnyen elkészithető. Kell hozzá némi olaj. Na meg só. ez azért jó mert ezek még nálam is előfordulnak a háztartásban. Elég sokmindenhez felhasználható, lehet belőle süteményt késziteni, gyakran fogyasztjuk köretként, és hónap végén simán lehet főétel is. Itthon mindig van pár zacskó rizs, olaj, kukorica vagy borsó konzerv. További előnye, hogy ezek elvannak egy szekrényben, nem kell figyelnem, hogy megegyem őket időben.

A paprika


Egy hete gyerekedzés után vettem egy kiló paprikát, vagyis egy hete pénteken és már kezdett megrohadni, de még menthető állapotban volt. Kivágtam a vászes részeket jóól átmostam és olajra vágtam az egészet. HA lett volna hagymám és paradicsomom akkor a végeredméne az egy lecsó. Így azonban simán csak rizzsel ettem meg.

Következtetések


A rizs és sültpaprika finom anyag, de a paprika tárolása az nem szerencsés az én lakásomban. Hivatalosan ismét kikapcsoltam a hűtőt mert kiürült. Legalább nincs miért aggódnom, hogy megromlik. Olcsónak olcsó, hiyszen egy jó kiadós adag összköltsége 500 forint alatt van. A rizs ahogy az elején is irtam gyors kaja, és nem sok odafigyelést igényel. A probléma a paprika előkészítése. Avval el tud telni egy 15-30 perc aktuális morál és elfoglaltság függvényében változó. Ez tehát egy neccesebb kérdés. Így végül rendszeres alkalmazása nem javasolt. Legalábbis az én háztartásomban.

Még egy fontos megjegyzés: főzés közben nem jó ötlet belefeledkezni egy emailbe.

Tagek:
 
Utoljára módosította Grizli 2010.XI.01 21:04-n; 0 hozzászólás
Bejegyzés módosítása | PermaLink
100%

Sis-el beszélgettünk és rájöttünk hogy a túlélés jegyében mindenféle különleges ehetetlennek tűnő kaját összedobtunk koleszos körülményekre emlékeztető helyzetekben.

FONTOS, hogy az itt szereplő receptek mindegyike a gyakorlatban kipróbált, bevált, működőképes megoldás legyen. A fantáziálást száműzzük erről az oldalról.

Egy közlemény: lehet hogy beraktátok a humor témába, de mi ezeket a kajákat VÉRESEN komolyan gondoljuk. :) Grizli