Alap ételféleség, olcsó és könnyen elkészithető. Kell hozzá némi olaj. Na meg só. ez azért jó mert ezek még nálam is előfordulnak a háztartásban. Elég sokmindenhez felhasználható, lehet belőle süteményt késziteni, gyakran fogyasztjuk köretként, és hónap végén simán lehet főétel is. Itthon mindig van pár zacskó rizs, olaj, kukorica vagy borsó konzerv. További előnye, hogy ezek elvannak egy szekrényben, nem kell figyelnem, hogy megegyem őket időben.

A paprika


Egy hete gyerekedzés után vettem egy kiló paprikát, vagyis egy hete pénteken és már kezdett megrohadni, de még menthető állapotban volt. Kivágtam a vászes részeket jóól átmostam és olajra vágtam az egészet. HA lett volna hagymám és paradicsomom akkor a végeredméne az egy lecsó. Így azonban simán csak rizzsel ettem meg.

Következtetések


A rizs és sültpaprika finom anyag, de a paprika tárolása az nem szerencsés az én lakásomban. Hivatalosan ismét kikapcsoltam a hűtőt mert kiürült. Legalább nincs miért aggódnom, hogy megromlik. Olcsónak olcsó, hiyszen egy jó kiadós adag összköltsége 500 forint alatt van. A rizs ahogy az elején is irtam gyors kaja, és nem sok odafigyelést igényel. A probléma a paprika előkészítése. Avval el tud telni egy 15-30 perc aktuális morál és elfoglaltság függvényében változó. Ez tehát egy neccesebb kérdés. Így végül rendszeres alkalmazása nem javasolt. Legalábbis az én háztartásomban.

Még egy fontos megjegyzés: főzés közben nem jó ötlet belefeledkezni egy emailbe.

Utoljára módosította Grizli 2010.XI.01 21:04-n
Bejegyzés módosítása | PermaLink
100%

Hozzászólások

0
Tagek:
 

Sis-el beszélgettünk és rájöttünk hogy a túlélés jegyében mindenféle különleges ehetetlennek tűnő kaját összedobtunk koleszos körülményekre emlékeztető helyzetekben.

FONTOS, hogy az itt szereplő receptek mindegyike a gyakorlatban kipróbált, bevált, működőképes megoldás legyen. A fantáziálást száműzzük erről az oldalról.

Egy közlemény: lehet hogy beraktátok a humor témába, de mi ezeket a kajákat VÉRESEN komolyan gondoljuk. :) Grizli