A Sadam és Grizli főzőklub

Alapanyagok válogatása és beszerzés

Éppen dolgozik a gép, így a legujabb főzős élényemet megosztom veletek.

A TACSKÓ - ban voltam, mikor megszületett bennem a gondolat, hogy valamit otthon enni kellene, ami nem hideg kaja. Még jobb, ha erről lehetne blogolni. Hogyan is fogjak hozzá?

A legjobb, ha egyszerűen elgondolkozol, hogy mit szeretnél enni. Hmmm... legyen mondjuk füstölt sajt benne. Akkor vegyél magadhoz egy adag füstöltsajtot. Mit szeretnél még enni? Jó lehhe valami hús is, hogy rendes étel legyen. A baromfihoz nem volt semmi kedvem, a sertéshúsnál valami könnyebbet szerettem volna, így pár perc nézelődés után a kosárban landolt egy kis befőttes üveg kagylóhús. Kell valami ballasztanyag, így a régi barátomhoz, a rizsához nyúltam, de azt ugye nem kell venni, mert a háború esetére félretett készletek fele az rizsa. Ok, eddig nem rossz, de még fel lehetne dobni.... ó igen. Sárgarépa. Nagyon kajak. A sárgarépa az olcsó, ráadásul zöldség, és ad egy édes ízt a kajának. Az olivabogyó csak hab volt a tortán Meg is vagyok, irány a kassza, perkálok a morgós néninek és uzsgyi haza. Vicces volt, mert nem volt nálam szatyor és a zsebeimet tömtem meg a komponensekkel.

Tudjátok AD&D-ben a főzés ahogy $adam és én műveljük, az egy level 2 varázslat. Az Ő esetében a mérgezett komponensek ehetővé válnak, az én esetemben... na ezt a nagyközönségre bizom, hogy az én esetemben miért.

A vásárolt matériumok vegyítése, és étellé alaitása


Első lépésben a sárgarépát vágtam kevés vizbe, azt megpárolandó. Mikor már jó puha akkor leöntöttem a vizet, kiszedtem tányérra a répát, majd a helyére suhintottam egy kevés KACSAzsírt, rá a rizst, megpiritani, majd felönteni vízzel.

Utána jöhetett a só, de nem túl sok, csak éppenhogy. A vizbe bele a kagylóhús, az olivabogyó (zöld magozott és töltetlen!!!), a sárgarépa, némi zöldborsó, Ezt egybefőztem és amikor kész volt az apróra darabolt füstöltsajttal elkevertem.

Konklúzió


Ez a kaja tök finom volt. Azonban a háztartásomból hiányzik egy sajtreszelő. Nem is tudom, hogy szabad- e rizottónak nevezni ezt, de nem is ismerem a rizottó pontos definicióját.

Utoljára módosította Grizli 2010.XII.13 00:23-n
Bejegyzés módosítása | PermaLink
75%

Hozzászólások

0
Tagek:
 

Sis-el beszélgettünk és rájöttünk hogy a túlélés jegyében mindenféle különleges ehetetlennek tűnő kaját összedobtunk koleszos körülményekre emlékeztető helyzetekben.

FONTOS, hogy az itt szereplő receptek mindegyike a gyakorlatban kipróbált, bevált, működőképes megoldás legyen. A fantáziálást száműzzük erről az oldalról.

Egy közlemény: lehet hogy beraktátok a humor témába, de mi ezeket a kajákat VÉRESEN komolyan gondoljuk. :) Grizli