Shop Stop

Az OdeonMozi (elég gyenge) leírása (http://www.odeon.hu/kat.phtml?id=1681):

Egy igazi, pénz nélkül készített film. Kevés szereplő kevés helyszínen, fekete-fehérben. Ebben a kategóriában talán még könnyebb is nagyot alkotni. Nem mintha a Shop-stop-nak a filmművészet klasszikusai között lenne a helye, de azért állatiakat lehet rajta mulatni.
Az állati szó igen helyénvaló ebben az esetben, mert az eleve erősen vulgáris hangvételhez egy-két mocskos, de legalábbis bizarr téma társul. A morbiditás az egészségügyi határértéket súrolja.
Ha az ember elengedi magát, a Shop-stop fel tudja ébreszteni benne a vad örömöket, ki tudja csalni belőle a sátáni röhögést. A sztori ott kezdődik, hogy Dante, a főhős, szabadnapján arra ébred: telefonon beparancsolják munkahelyére, egy kis élelmiszerüzletbe. Haverjával, aki a szomszédos videókölcsönzőben dolgozik, elképesztően őrült helyzeteken kell átküzdenie magát zárásig. A boltot hamar ellepik a nehéz vevők, mint például a tökéletes tojásokat kereső ember, a legfrissebb tejre vadászó nő vagy egy pasas, aki csak vécére kéredzkedik be. Ráadásul Dante két lány között vergődik: Veronica túl tapasztaltnak bizonyul a szexualitás némely területén, Caitlin (Dante gimnáziumi barátnője) pedig nemrég jegyezte el magát.

Ez egy három filmből álló trilógia első része. A tervem az, hogy a másik két részt ("DogmaFilm" és "JayÉsNémaBobVisszavág") is megnézzük a következő hetekben. A filmek nem függnek össze szorosan, és külön is értelmesek.

Amit még hallottam róla, hogy elég durván narkós film mind a három.


UpiPlex

Tagek: