Siedem

Az első Ubuntu linuxos változat

Tisztelettel jelentem, elkészült a játék első linuxos változata! Nem is volt annyira nehéz; a fő akadályt az jelentette, hogy a windows-os változat az OGRE könyvtár 1.7-es változatával készült, míg ubuntu-hoz egyelőre csak 1.6-os változat van előre csomagolva.

Szerencsére találtam megfelelő ubuntu-s csomagot, aminek egyetlen szépséghibája az volt, hogy az ubuntu linux "karmic" (jelenleg fejlesztés alatt álló) változatához készült, amíg nekem (és a világ többi részének, akik a stabil változatot preferálják) a "lucid" változat van a gépemen. A megoldás az volt, hogy leszedtem innen a "forrás" csomagot, szépen lefordítottam, és voilá!: kész a "lucid", 1.7-es ogre csomag. És még működött is!

A következő napirendi pont egy Siedem fordító környezet fellövése volt. Ehhez egy CMake nevű rendszert használtam, azon egyszerű oknál fogva, hogy a cmake működik linuxon, macen és az OGRE is eleve azzal fordul. Ez igazából egyszerűbb volt, mint amire számítottam, és kisvártatva ott ficergett a Siedem a képernyőmön! Szóval, hurrá van. Aki kér ubuntu-s Siedem buildet, az ne maradjon hallgatag. :)

Utoljára módosította UPi 2010.V.24 11:24-n
Bejegyzés módosítása | PermaLink
Szavazás letiltva.

Hozzászólások

0
Tagek: