Szárliget-Tarján Túra

Szervező

Biztosan jön

Nem jön

Aisha (Work...)
UPi (Munkanap :()
2009.VIII.25 07:00
(Kedd)
Az idő az esemény időzónája szerinti.
2009.VIII.24
(Hétfő)
1 fő
1 fő
Lezajlott
Szárliget vasútállomás

A túra szervezője: Klujber Balázs, egyik szaktársam. Ő és én és még néhányan biztosan megyünk, a túra tehát meg lesz tartva, és gondoltam, hátha érdekel még valakit az Apocalypse.olvasók közül is. A Balázs által írt körüzenet így szól:

"Sziasztok!

Nos, a tények:

Útvonal

Szárliget vasútállomás - Cseresznyés-árok - Zuppa-tető - Nagyegyháza - nagyegyházi tavak - a kék turistajelzésen a Hársas és a Gömbös-sürü mellett a Somlyóig - onnan a piros jelzés mentén Tarjánig, Tarjánból pedig elbuszuzunk Tatabányára

Az előző levélben leírtakhoz képest megváltozott az útvonal, rövidebb lett (23 km, szintidő: 6 óra) és kevésbé meredek (összemelkedés: 594 m, összsüllyedés: 628 m), így sokkal barátibb.

Időpont

2009. 08. 25., kedd, reggel 7 óra a szárligeti vasútállomáson (ez a nap volt a legtöbb embernek jó). És hogyan lehet odajutni? Hát vasúton! Budapest felől: a Déliből 06:23-kor induló 4812 számú vonat 07:04-kor van Szárliget állomáson. VIGYÁZAT! Van külön Szár állomás is, de nem ott kell leszállni! Szárliget közvetlenül utána következik, de ezt a vonat jelzi is, szóval no para! Ja, és 480 Ft oda a diákjegy. Győr felől: a 4919 számú személyvonat 05:29-kor indul Győrből, 05:50-kor van Ácson, 06:17-kor Tatán és 06:51-re érkezik meg Szárligetre. Ez kicsit drágább lesz, az elvirán mindenki kiszámolhatja, hogy pontosan mennyi. Néhány dolog: Senki ne késsen, csak a megadott vonattal jöjjön, mert így lehet csak megoldani a túrakezdést (Győr felől 10-ig csak IC-k jönnek, valamint Pestről is óránként járnak a vonatok!), nem fogunk senkire se órákat várni! A korai időpont is ezért van, nem lehet későbbre tenni. Meg amúgy is, sportemberek vagyunk, nemde? Tarjánból busszal megyünk Tatabányára, legyen erre is elég pénz nálatok! A buszok viszonylag gyakran indulnak (16:28; 17:03; 17:15; 18:43; 20:34), ezek közül kell majd egyet elérnünk, az idő függvényében. Nagy gyerekek vagytok, tudjátok mi kell túrára: kényelmes cipő, réteges ruházat, egész napi hideg élelem, stb. Viszont valaki hozhatna egy iránytűt, mivel az nincs nekem (térkép viszont igen, szóval nem kell aggódni).

És akkor, ha ez mind megfelel, legyetek szívesek ÍRNI, hogy jöttök-e és hányan (jöhet barát, barátnő, testvér, szülő, ismerős, ismeretlen, stb.).

Várom a leveleiteket, túrára fel, üdvözlettel:

Balázs"

Tagek: