Anti-Spam (made in Hungary)

Ma, hogy, hogy nem, eltévelyedtem az NHH (Nemzeti Hírközlési Hatóság) weboldalára, mivel úgy hallottam, hogy ott leledzik egy (országon belüli spammerekre érvényesíthető) spam-bejelentő formanyomtatvány, ami néha még eredményt is hoz. Mivel van egy kedves kis belföldi portál, aki folyton bombáz a leveleivel, gondoltam, kipróbálom, hátha működik a magic. Hosszas keresés–kutatás után végre megtaláltam azt az oldalt, ami a spamek bejelentésével foglalkozik. Íme:

http://www.nhh.hu/index.php?id=hir&cid=1310&mid=1002&lang=hu

Hát igen, a fiúklányok kitettek magukért, tényleg minden részletesen el van magyarázva. De legfőképpen a bejelentés módja. Nem rabolom tovább az időt, inkább lássunk egy idézetet a 7. pontból:

"[...] Az elektronikus hirdetéssel kapcsolatos felügyeleti eljárás lefolytatására irányuló kérelmet papíron [...] vagy e-mailen [...] lehet benyújtani az NHH részére az erre szolgáló mintalevél (ld. 12. pont) kitöltésével vagy más módon. [...]"

Ezek után nézzük meg, mit rejt az ominózus 12. pont:

"[...] 12. Az ügyintézéshez használt formanyomtatvány(ok)

Az eljáráshoz nem kapcsolódik külön formanyomtatvány.

Hát igen. Ez már valami. Még jó, hogy odaírták a 7. pontba, hogy "vagy más módon", és legalább ezzel adtak nekünk egy egyértelmű utasítást, hogy mit is tehetünk. Azért a dolognak van szép oldala is: addig nem foglalkoznak a bejelentéssel, amíg a 2.200 Ft-os illetékbélyeget az ember meg nem veszi. (Na jó, ez sem igaz. Mi haladunk a korral! Igenis haladunk!!! Ezt mi sem támasztja alá jobban, mint hogy az e-mailben küldött bejelentéseknél elfogadják az illeték banki átutalással történő befizetését is...)

MAGYARORSZÁG KÜZD A HAZAI SPAMMEREK ELLEN!!!

HumorTéma
Tagek:
 
Utoljára módosította SAdam 2008.VII.19 02:33-n; 5 hozzászólás
Bejegyzés módosítása | PermaLink
Szavazás letiltva.

Rational ClearQuest

Ült pedig vala a Jóisten és néhány manager poziciót betöltő angyala a kerek asztal körül. A Halandókat Rendszeresen Megbüntető bizottság jelen ülése nem haladt túl olajozottan, kifogyni látszottak ugyanis az új ötletekből.

– Árvíz?

– Az már volt. (Ráadásul azóta megtanultak úszni.)
– Sáskajárás?
– Elcsépelt.
– Összes elsőszülött halála?
– Támogatható lenne, kár hogy Egyiptomnál annyi ötletet ellőttünk.

Borult hangulat telepedett a mennyei teremre. Mit lehetne kitalálni, ami elég jelentős büntetés lenne, és egyben illeszkedne a modern korokhoz?

Végül az egyik angyal tekintete felderült, homlokára csapva pattant fel felhőszékéből:

– Megvan! Rational ClearQuest!

Tagek:
 
Utoljára módosította UPi 2008.VII.18 14:51-n; 2 hozzászólás
Bejegyzés módosítása | PermaLink
Szavazás letiltva.

Hibaüzenet

A hiba az, hogy nincs hiba!

upload:TechBlog/tortoise_no_error.png

Utoljára módosította UPi 2008.VII.17 14:03-n; 1 hozzászólás
Bejegyzés módosítása | PermaLink
Szavazás letiltva.