Ma, hogy, hogy nem, eltévelyedtem az NHH (Nemzeti Hírközlési Hatóság) weboldalára, mivel úgy hallottam, hogy ott leledzik egy (országon belüli spammerekre érvényesíthető) spam-bejelentő formanyomtatvány, ami néha még eredményt is hoz. Mivel van egy kedves kis belföldi portál, aki folyton bombáz a leveleivel, gondoltam, kipróbálom, hátha működik a magic. Hosszas keresés–kutatás után végre megtaláltam azt az oldalt, ami a spamek bejelentésével foglalkozik. Íme:

http://www.nhh.hu/index.php?id=hir&cid=1310&mid=1002&lang=hu

Hát igen, a fiúklányok kitettek magukért, tényleg minden részletesen el van magyarázva. De legfőképpen a bejelentés módja. Nem rabolom tovább az időt, inkább lássunk egy idézetet a 7. pontból:

"[...] Az elektronikus hirdetéssel kapcsolatos felügyeleti eljárás lefolytatására irányuló kérelmet papíron [...] vagy e-mailen [...] lehet benyújtani az NHH részére az erre szolgáló mintalevél (ld. 12. pont) kitöltésével vagy más módon. [...]"

Ezek után nézzük meg, mit rejt az ominózus 12. pont:

"[...] 12. Az ügyintézéshez használt formanyomtatvány(ok)

Az eljáráshoz nem kapcsolódik külön formanyomtatvány.

Hát igen. Ez már valami. Még jó, hogy odaírták a 7. pontba, hogy "vagy más módon", és legalább ezzel adtak nekünk egy egyértelmű utasítást, hogy mit is tehetünk. Azért a dolognak van szép oldala is: addig nem foglalkoznak a bejelentéssel, amíg a 2.200 Ft-os illetékbélyeget az ember meg nem veszi. (Na jó, ez sem igaz. Mi haladunk a korral! Igenis haladunk!!! Ezt mi sem támasztja alá jobban, mint hogy az e-mailben küldött bejelentéseknél elfogadják az illeték banki átutalással történő befizetését is...)

MAGYARORSZÁG KÜZD A HAZAI SPAMMEREK ELLEN!!!

HumorTéma
Utoljára módosította SAdam 2008.VII.19 02:33-n
Bejegyzés módosítása | PermaLink
Szavazás letiltva.

Hozzászólások

5

UPi 2008.VII.19 07:21

Van egy ötletem: Mi lenne, ha zaklatóidat "előfizetnénk" az ApocalypseKözös híreire? :)


UPi 2008.VII.19 07:22

Annyit kellene módosítani, hogy a levélben szereplő "azért kapod, mert szeretünk" helyett "azért kapod, mert utálunk" legyen....


SAdam 2008.VII.19 13:07

Ha tudnám, hogy mi az az e-mail címük, amit olvasnak is...


SAdam 2008.VII.19 13:09

(a leveleket az info@kozelites.net címről küldik, de nem úgy néz ki, hogy az ide küldött leveleket néznék. Legalábbis a lejelentkezésért rimánkodó leveleimre nem válaszoltak...)


Ulmar 2008.VII.19 14:03

Szerintem az ap levelezésének spam értékét a SAdam comment értesítői növelik meg nagyban :)

Tagek: