TechBlog cikkei

Windows Picture and Fax Viewer

Megosztok veletek valami rettentő hasznos információt. Az utóbbi 1-2 hónapban akármilyen képet nyitottam meg, sokáig kellett várnom. Úgy értem, olyan "csinálok addig valamit" sokáig. Próbáltam ráfogni a vírusölőre, de nem sikerült, mert azt már kiheréltem annyira, amennyire a gépem tulajdonosa engedte, és nem csinál semmit azóta. Jut eszembe, mondtam már, mennyire szeretek úgy "rendszergazda" lenni a gépemen, hogy a gép nem enged nekem megtenni dolgokat, mert nincs hozzá jogom? Na, egy napra egy nyafogás elég, úgyhogy vissza a képekhez...

Rövid guglizás: [window picture and fax viewer slow explorer hangs]

Abból is látszik, hogy hány felhasználót érint a probléma, hogy rögtön a második találat egy olyan site-ra mutat, amelyik valami rosszindulatú dolgot akar telepíteni a gépedre, ha már úgyis van valami problémád vele. No, és akkor a megoldás...

WARNING! SPOILER!

...Ha a munkaasztalodon van olyan parancsikon, ami jelenleg nem elérhető hálózati meghajtóra hivatkozik, akkor a képnézegető kissé eltöpreng, mielőtt megjeleníti a képedet, bárhol is van a fájlrendszerben a kép, és biztos ami tuti alapon az Explorer munkafolyamatát is megakasztja addig. És még nem is viccelek.

Alkönyvtárat készítettem az asztalon a hálózatra hivatkozó parancsikonoknak és belehúztam őket egy laza egérmozdulattal. Megnyitottam a kedvenc képemet és azonnal megjelent.

Most segítsetek nekem eldönteni, hogy végülis örüljek-e.

Utoljára módosította Wigy 2009.VIII.26 16:36-n
Bejegyzés módosítása | PermaLink
Szavazás letiltva.

Hozzászólások

1

Grizli 2009.VIII.26 16:46

Ez egy....gyönyörű történet... Szerintem örülj. Ez TP-t ér, és egy apró lépés a következő szinthez. :)

Én örülök, mert az Irfanview még így velem nem babrált ki (egyszer kellett várnom sokat - eltekintve attól, amikor pdf-et akart megynyitni a drága majd közölte, hogy nincsen plugin - amikor a képről kiderült, hogy 10 MB felett van. A kép és faxmegjelenítőnek egyetlen hasznát látom: lehet vele úgy nyomtatni egy folder képeit, hogy a kis snapshotokban kikeresed a neked kellő piktúrákat, majd azt mondod neki: nyomd. Igazából ez csak azért van, hogy evvel a szoftverrel végzem el, mert még nem találtam meg az irfanview megfelelő részét... bár még nem is kerestem.

Tagek: