Amikor másodszor vittem trójait egy nevesítetlen barátomhoz(Ulmar) már tényleg úgy gondoltam, hogy valamit kell tennem ez ügyben. Nem mintha akkor amikor először szégyenkezve hazakullogtam, nem telepítettem volna föl az AVG ingyenes változatát és az nem is találta volna meg, hogy a trójait a cyberlink hivatalos oldaláról letöltött PowerDVD egy hónapos kipróbáló verziója hozta be. A programtól a telepítőtől megszabadultam, fölgyújtottam, füstölgő romjait levizeltem, helyét sóval szórtam be. Nem sokat törődtem azonban azzal, hogy AVG nem frissíti önmagát a mór ugyanis megtette már kötelességét.

A második sokk ekkor ért ugyanis a hordozható merevlemezen ugyanis még mindig volt még trójai. Második nekifutás: AVG újrainstall, okosan, updateelődik? Jóóó! HÁÁ! Még sok trójait talál a gépen. Na irtsa le jól és akkor probléma megoldva, MEGOLDVA! Ha ilyen egyszerű volna! DE pár nap múlva újra talált trójait! Na ekkor kezdtem el tikkelni. A kurv@pecér a C:\System Volume Information\_restore{blablabla könyvtárban volt ami fura mert ilyenre nem emlékeztem. Ez azért van ez egy rejtett rendszermappa ami a rendszer visszaállításért felel. Ehhez nincs jogom alapból hozzáférni, és a következőben nem vagyok biztos, de általam indított process sem férhet hozzá pölö AVG. A kis szemétláda másolni akarta magát azt viszont az AVG figyeli és így bukott le! A megoldás az volt hogy a cacls paranccsal megváltoztattam a hozzáférési jogokat és akkor az AVG már hozzáfért ehhez a könyvtárhoz és kigyomlálta ezt a parlagfüvet.

Na de mi is ez a mappa és hogy került bele a trójai? Mint azt már említettem a rendszer visszaállításáért felel és mint egy felinstallált komponens a fertőzött PowerDVD belekerült és amikor letöröltem nem került ki onnan mert hátha vissza akarom tenni. Ez szerintem hatalmas biztonsági rés és nem tudom miért kézzel kell megcsinálnom. Azóta Godsmack-et hallgatok. És mi ebből a tanulság? Nem tudom; Szép Heléna egy büdös lotyó, és hogy mindenki akiről szobrot állítanak valaha az így vagy úgy egy kurvapecér(beleértve a lovakat is).

Utoljára módosította Descant 2009.IX.03 21:04-n
Bejegyzés módosítása | PermaLink
Szavazás letiltva.

Hozzászólások

1

UPi 2009.IX.07 11:02

A Windows az az oprendszer, ahol a trójainak magasabb privilégiumszintje van, mint neked. Szerintem ez tök szépen össze is foglalja az egész Microsoft-jelenséget.

Tagek: