Tracker

CoA: Stack állapotjelzők a vezérlősávon

Hasznos
Lezárt
Visszautasítva

A rally pointok igencsak hasznosak többfrontos küzdelemnél. A jobboldali vezérlősávon a csapatok mellett szépen látszik a termelésnél is és a kiválasztot hexen levő stackeknél is, hogy van-e rally-point hozzájuk rendelve. Ha meg szeretném változtatni a hozzárendelést, másképp kell eljárjak a termelésnél és a stackekkel. Szerintem lehetne a termelés és a stackek előtt is egy pici állapotjelző rész, ami egyrészt kijelezné a legfontosabb infókat, másrészt rá is lehetne kattintani.

Stackeknél az egyik része az állapotjelzőnek egy szám, ami a stack ebben a körben még lehetséges lépésszáma. Ezt a számot tudná felváltani egy pipa, ha a csapatot ebben a körben már nem akarja mozgatni a játékos, vagy egy lakat, ha védekezésben van és a következő lépésben sem akar lépni vele a játékos. Ha erre a számra kattint a játékos, pici számok jelennének meg a stack összes csapatán, amik a csapat lépésszámát mutatnák.

Ez alatt lehetne egy üres négyzet, vagy egy rally-point szimbóluma. Erre kattintva a kurzorhoz közel feljönne a rally-point választó, amiben az üres négyzettel lehet törölni a hozzárendelést. Kiválasztás közben az egér alatti rally-pointra ugrana a pálya. Ha az üres négyzet van az egér alatt, akkor a csapatra ugrik vissza a pálya, mint ahogy egy rally-point kiválasztása után is.

A termelésnél a lépésszám helyett a hátra levő körök száma lehetne, amire kattintva a lehetséges termeléseken jelenne meg ugyanez az infó.

A rally-pointos szimbólum ott a termelt egység alapértelmezett rally-pointját mutatná és változtatná.

Ezt a két infót én egy-egy fél csapat magasságú helyre tenném, egymás alá az első csapat elé. Az overlay számok a csapatok jobb felső sarkában jelennének meg. Remélhetőleg ezzel egységesebbé válna a rally-point kezelés, továbbá kevesebbet kellene tooltipeket nézegetni.

Szorgalmi feladat: a stack leggyengébb tagjának támadóerejét (stack bónusz + 3 + csapaterő) és a körönkénti max lépésszámot is ki lehetne tenni a stack mellé. A 4 adat így kiadna egy egész csapatnyi helyet. Ezekre kattintva szintén a stack összes csapatán megjelenne overlayben az erő / körönkénti max lépés.

Utoljára módosította UPi 2013.XII.26 11:04-n

Hozzászólások

0
Tagek: