Tracker

Egységes login

Fontos
Lezárt
Visszautasítva

Lehetne valami hasonló egységes login-rendszert csinálni az Apocalypse-hez kötődő oldalakhoz, mint ami a Wikipedia-Wikimedia stb. oldalrengetegnél van, vagyis, hogy egyetlen accountba össze lehessen vonni az összes login-t. Így nem kéne külön logint csinálni az CitiesOfApocalypse-hez, az ApocalypseKÖZÖShöz, a degec.info-hoz, a Maliuszhoz...

Utoljára módosította SAdam 2010.I.02 00:44-n
0%

Hozzászólások

4

Wigy 2010.I.02 19:32

Egy opcionális OpenID integráció? Egy kicsit más a célközönsége a különböző lapoknak, így én nem tartom gondnak, hogy külön-külön felhasználó van. A sok külön felhasználónál az egyetlen gond a sok külön jelszó, amit talán megoldana az OpenID. Van olyan, hogy mod_auth_openid az Apache 2-höz.


SAdam 2010.I.02 19:49

Ez is lehet egy workaround, bár nem pont erre gondoltam. Végül is, ezt most is megoldom, mert amúgy sem jelszavakat meg login-neveket jegyzek meg és gépelek be, hanem van egy 1Password nevű progim, ahol egy klikkelésből bent vagyok bármelyik lapon (igazából évek óta nem tudok fejből egyetlen jelszót sem, csak a password manager jelszavát). Inkább pont azért gondoltam rá, hogy lehetne egységes accountot használni, mert szerintem pont, hogy ugyanaz a célközönsége az összes lapnak, nevezetesen, az a durván másfél tucatnyi ember, aki néha összeül szerepjátszani, vagy filmet nézni, vagy szilveszterezni, vagy ilyenek. Bizonyos értelemben a Wikipedia és a Wikimedia (meg a Wiktionary stb) célközönsége sem ugyanaz, ezzel együtt szerintem nagyon is kényelmes, hogy megoldották, hogy egyetlen felhasználói profil van az összes wiki***-hez tartozó account mögött.


UPi 2011.XII.30 20:44

Félő, hogy ebből "will not fix" lesz. Van egypár ApocalypseWiki oldal, de pl a user attribútumok eltérnek közöttük (pl vannak accounting oldalaink, ahol vannak plusz user attribútumai a külsős és alkalmazotti státusznak).

Igazából egyedül az ApocalypseKözös és a Maliusz user adatbázis az összevonásának lenne értelme.. amit leginkább tényleg az adatbázis szintjén lenne jó megcsinálni, ha azt az sqlite támogatná.


UPi 2012.V.09 07:24

Will not fix.

Tagek: