2010.VIII.07

Pittsburgh, take one

Megjöttem. Nem volt lakásom, nem volt szállásom foglalva. Gondoltam majd megoldom. A buszon befelé megismerkedtem egy taiwani tanulóval, aki egy másik tanszéken fog tanulni, pont az amelyikkel megosztunk egy emeletet. Megérkezett a busz az egyetemhez, leszálltunk, próbált taxit hívni, nem sikerült, eljött velem a hotelhez szerezni taxit. Itt derült ki, hogy több konferencia is van a városban, minden hotel foglalt. Némi telefonálás után lett egy hely 230$-ért. Így mentem el a hotel ingyenes kisbuszával ingyen lakni a taiwani emberhez egy hatalmas bútorozatlan lakásba aludni a szőnyegpadlón :)

Azóta lakást keresek, már megvan a diákom (3 perc alatt) és iszogattam a jelenlegi és velem kezdő tanulókkal és tanárokkal, akik most fejezték be a félévet. Egy azerbajdzsáni emberrel már összeálltam, valószínűleg lakótársak leszünk, így keresgélünk ma is. Már csináltam bankszámlát is... szóval elindult az élet.

Így vagyok a lakáskeresés második napjában, két potenciális lakóhellyel és egy szobatárssal a tarsolyomban.

Tagek:
 
Utoljára módosította Ulmar 2010.VIII.07 20:03-n; 2 hozzászólás
PermaLink

2010.VIII.12

Pittsburgh, take two

Ha minden igaz van lakásom és egy tajvani lakótársam. 9 órán belül megkapja a csekkemet a háziúr (életem első csekkje egy olyan összeggel, amit nem is merek kimondani), és aztán majd két hét múlva be is költözhetek. Kaptam mindenféle szurikat is. Meg még jogosítványom is lehet, hogy majd előbb-utóbb lesz. Közben pedig előadásokat hallgatok arról, hogy másolni mások dolgait rossz dolog, de az ötleteiket ellophatom. Meg mellette társalgok más graduális programokon résztvevő emberekkel, miközben kapok némi ételt is. Még a könyveimet és megrendeltem a tanszékemhez. Szóval a dolgok szépen, nagyjából simán haladnak, persze sok-sok-sok rohangálással.

Persze estéimet iszogatással vagy vízipipával töltöm, illetve kevés esetben mindkettővel. Sok-sok ember van itt, érdekesebbnél érdekesebb történetekkel. Csak az osztálytársaim többségét nem találom sehol, szerintem elbújtak. Találtam Go szövetséget, ma játszottam is picit velük, és úgy alapvetően élvezem az életet. Mint lehet látni/sejteni már az ideiglenes helyemen a szomszédoktól és sikerült netet szereznem.

Azt hiszem, ez egy nagyon érdekes dolog lesz itt velem.

Ja igen, még valami. A vízipipa hely amit találtam egy templomból átalakított egyiptomi dekorral díszített helyiség. Iszonyat jól néz ki. Mutatom is :)

upload:UKaN/Clifton-sphinx.jpg


upload:UKaN/Sphinx.jpg upload:UKaN/Pablo-sphinx.jpg
Tagek:
 
Utoljára módosította Ulmar 2010.VIII.12 09:49-n; 20 hozzászólás
PermaLink
100%

2010.VIII.24

Ételek

Habár az első tantárgyaim is megkezdődtek, gondolom az emberek az nem nagyon fogja érdekelni, hogy mesélek inkább az étkezésről.

Rájöttem miért van sok kövér ember. Egyrészt azért, mert minden adag étel, amit bárhol is kapsz hatalmas. A legtöbb ember képtelen megenni egy teljes adagot alapból, bár a konyhák mindent elkövetnek, hogy meg akard őket enni. A másik indok az az olcsó ételekben rejlik. Minden étel, ami kábé megfizethető, az egyben totálisan egészségtelen is.

8 dollár (circa 1700 forint) alatt csak kevés fajta ételt kaphatsz, névlegesen szendvicseket (finom cukros kenyér, zsíros sajt, majonéz és egyebek), pizzát (ezt nem is részletezem, de itt a sajtos pizza sajtos, és minden pizza sajtos) illetve ázsiai ételt kapsz (ez meg tészta valamivel amin cukrozott és msg-s szósz van). Még a saláták többsége is tésztával van, ami nem az meg rizzsel és szósszal. Viszont legalább frissek a kaják.

Én egy fokkal rosszabb kajákat eszem jelenleg, amit hitelen az ingyenes kategóriába fogok sorolni. Azaz bármi olcsó kaja ami valamilyen megbeszélésen vagy összejövetelen van, illetve másnap is azt eszem ha marad. Ha nem akkor ugrok a sima egészségtelen kajákra. Az utóbbi egy hétben megúsztam úgy 20 dollár alatt az étkezésem, ami itteni mértékek szerint elég szép teljesítmény, főleg ha hozzászámolom, hogy ingyen sört is sikerük minden helyen szereznem. (És pisca-t és texas-i vodkát és minden egyebet)

Viszont ha az ember tud főzni, illetve van egy kis pénze, akkor itt lehet jókat enni. Finom tengeri herkentyűk vannak, bármi zöldség és gyümölcs dögivel, jól elkészítve vagy frissen megvehető. Jó steaket még nem találtam a közelben, azt hiszem ahhoz el kell mennem Argentínába.

Tagek:
 
Utoljára módosította Ulmar 2010.VIII.24 05:03-n; 4 hozzászólás
PermaLink
100%

Itt olvashatsz a kalandjaimról, amik vagy érdekesek lesznek, hátborzongatóak, misztikusak vagy csak idegesítőek. Nem minden naprakész, de egy picit igen.