Már egy ideje nem írtam, de itt az ideje, hogy újra meséljek.

Átköltöztem a lakásomba. Szép, nagy és kényelmes. A konyhám kétszer akkor mint volt, a nappali nagyjából stimmel, a hálóm meg legalább másfélszer akkora. Még ágyam is van és sok helyem. Pluszba meg ott van a lakótársam szobája és fürdőszobája. Ráadásul kevés füstérzékelő van, úgyhogy hamarosan szerzek egy vízipipát is. Kár, hogy nincs áram.

Itt az a szokás, hogy nem a főbérlő fizeti a számlát, hanem a bérlő. Ez azért van, mert a be nem fizetett számla rákerül az ember kredit történetébe (szépen magyarosítok). Szóval az előző albérlő megszüntette a számláját, én meg elkezdtem a sajátom. Csakhogy mint nem amerikai állampolgár, nekem nem tudják megnézni a kreditemet, kauciót kell fizetnem, és alapvetően hosszabb az egész procedúra. Egy szó mint száz, pénteken hosszú hétvége előtt egy nappal lenyomták az áramot. Ez azért is érdekes, mert a hétvége alatt nincs ügyfélszolgálat, tehát hiába telefonált be a tulaj a kérésemre, nem kapcsolták vissza. Ha minden jól megy holnap már oké leszek.

Szóval a lakás jó helyen is van, közel bevásárló helyhez és bárokhoz, a környék egyik legjobb környékén, közel az egyetemhez. És viszonylag olcsó is. Ennyit a lakásról.

Utoljára módosította Ulmar 2010.IX.08 04:27-n
PermaLink

Hozzászólások

0
Tagek:
 

Itt olvashatsz a kalandjaimról, amik vagy érdekesek lesznek, hátborzongatóak, misztikusak vagy csak idegesítőek. Nem minden naprakész, de egy picit igen.