UPi lassú, spirális ereszkedése a totális őrületbe

2007.IX.20

Érintés

Ma ismét rá kellett jönnöm arra, amit már egy ideje tudok: rettentően rühellem azt, ha hozzám érnek. (Ez nem a közeli barátokra vonatkozik, meg nem is az edzésre: az nyilván nem vált ki belőlem ilyen reakciót.)

De egyébként ha bárki hozzám nyúl, akkor elkezdem intenzíven utálni, és csak jóval később hagyom abba. Ma sorban álltam egy patikában, a mögöttem álló személy, földműves lévén, közel állt mögöttem a sorban. Olyannyira, hogy amikor a pulttól hátraléptem, akkor egyből nekimentem volna véletlenül, ha ő a hátamra rakott tenyerével nem hárít el. Az egész érintés tarthatott vagy egy másodpercig, de utána még fél órán át felborzolódtak a tollaim, és azon tűnődtem közben, hogy ez miért ennyire rossz.

Alapvetően az én gyári hibámról van szó: a tömegközlekedés közben is nehezen viselem a hozzám nyomorodó felebarátomat. De az nem vált ki belőlem olyan reakciót, mint a szándékos érintés.

upload:UPiBlog/nudge-nudge.png

Tagek:
 
Utoljára módosította UPi 2007.IX.20 23:58-n; 6 hozzászólás
Új hozzászólás | PermaLink
Szavazás letiltva.

2007.IX.18

International Talk Like a Pirate Day

Holnap, szeptember 19-én. Wondyke velünk ünnepel:

upload:UPiBlog/pirate.png

Ha valakinek nem lenne világos: szeptember 19-e a Nemzetközi Kalózul Beszélő Nap.

Avast, ye scurvy sea dogs!!

Utoljára módosította UPi 2007.IX.19 12:12-n; 3 hozzászólás
Új hozzászólás | PermaLink
Szavazás letiltva.

2007.IX.12

Biciklivel a rakparton

Az esőzések száműzték az autósokat a rakpartokról, ahol átvették a biciklisták (pontosabban: én) az uralmat. Tök jó érzés volt úgy tekerni az alsó rakparton, hogy nem volt ott senki más, egy-egy opportunista horgászon kívül. Sokkal jobban szeretem a várost úgy, hogy nincsenek benne autósok.

UPiBlog/cycling.png
(Kattints a képre a nagyobb változathoz!)

Tagek:
 
Utoljára módosította UPi 2007.IX.12 22:41-n; 5 hozzászólás
Új hozzászólás | PermaLink
Szavazás letiltva.

2007.IX.10

Konfliktus kezelés, I. félév

Néha eljátszom a gondolattal, hogy mennyire király lenne, ha a szokásos érettségi tárgyakon kívül (magyar, matek, orosz) lenne egy "Normális emberi viselkedés" c. tárgy is. Ez a tárgy arról szólna, hogy az ifjúságnak megtanítják, hogyan érintkezzenek a többivel, mielőtt túl késő lenne. Sőt: amíg valaki ebből a tárgyból nem megy át legalább kettessel, az nemhogy nem kap érettségit, de nem is engedik ki az utcára.

Szerintem az ötlet nagyon szép, egyetlen hátránya van: jelenleg nem mehetnék ki az utcára.

A hétvégén ismét kiderült, hogy nem tudok normálisan konfliktust kezelni, mert nagyjából három eszközöm van, amiket ilyenkor előveszek:

  1. Nem szólok semmit. Ennek hátránya, hogy a konfliktus nem rendeződik, és előbb-utóbb a következő eszközre kerül a sor.
  2. Szólok, de nem elég határozottan, úgyhogy senki nem fogja fel, hogy ez most fontos. Ennek hátránya, hogy a konfliktus nem rendeződik, és előbb-utóbb a következő eszközre kerül a sor.
  3. Valami borzalmat csinálok, lásd: ProblémamegoldásFelsőfokon. Műtét láncfűrésszel.

Ideje visszatérnem a suliba, csak előbb kellene találnom egy olyan intézményt, ahol oktatnak Konfliktus Kezelés I-et.

Utoljára módosította UPi 2007.IX.10 09:01-n; 5 hozzászólás
Új hozzászólás | PermaLink
Szavazás letiltva.

2007.IX.07

Lebon portré

upload:UPiBlog/lebon.png

Ulmar leírása alapján készült Lebon Fogcloud portréja. Kis blogomból úgy tűnik, hogy életem a beteg viccek, a dühöngés és a rajzolás körül forog. Ebből is látszik, hogy mennyire precíz egy ilyen blog.

Tagek:
 
Utoljára módosította UPi 2007.IX.07 11:22-n; 0 hozzászólás
Új hozzászólás | PermaLink
Szavazás letiltva.