Antifasi.

upload:UPiBlog/antifasi.jpg

Utoljára módosította UPi 2008.IV.13 23:10-n
Új hozzászólás | PermaLink
Szavazás letiltva.

Hozzászólások

39

Raine 2008.IV.14 00:00

Én sem kérek a nácikból. Szerencsére nincsenek.


Ulmar 2008.IV.14 09:42

Egyetértek, nincsenek. Találtam több olyan pontot is a Nemzetszocializmus ideológiái közt, amit nem szoktak skandálni avagy hirdetni bizonyos NemTomHogyIsHívjákMostAMelyikSzervezeteket.

Például nem Németországot akarják helyreállítani, meg nem árja fajra való hivatkozással utálják a zsidókat. Sőt, már a vezetőben való hit is kicsit divergáltabb, mert nem egy vezető van. Sajnos a náci kifejezés nem jó, de ha gondolod biztos vagyok benne, hogy lehet találni más nevet magára az elvekre.

Kár, hogy a fasizmus elleni tüntetést is sikerült elvinni egy picit politikai irányokba.


Descant 2008.IV.14 09:59

Jó az RSS meletti képecske!


Descant 2008.IV.14 10:08


VágvölgyiAttila [regisztrálatlan] 2008.IV.14 11:50

Hogy vizsgálhatjátok az eseményeket ennyire egyoldalúan?

Hiszen mindenki tudja (kuruc-infó /r/26/23501/), hogy egy fideszes, mocsok, antimagyar góbi heccelte csak fel Újlipótváros színzsidó lakosságát, hogy kiszorítsák a kerületből a gójokat. Ha valaki náci itt, akkor az nem az ország javait védő csoport, hanem a velük szemben egységesen - és magyarellenesen - fellépő rasszisták, akik a magyarokat ellehetetlenítik a saját hazájukban.

Mostmár legalább tudjátok, és nem lesztek a sajtó manipulatív híreitől ennyire elfogultak :)


SurBa 2008.IV.14 12:13

Igaz is, nemis nácik... Hogy az úú de sötétre hivatkozzak, szimplán anti-szemita és nacionalista... hmmm azoknak a majmoknak (akik a 30as években játszottak hasonlót) a vezető-kultusz csak hab volt a tortán az ideológiájuk definíciójában nincs benne. Aki nem hiszi járjon utána hehe


Raine 2008.IV.14 13:12

Ulmar, örülök, hogy ezt beírtad, én is gondolkodtam rajta, csak féltem nagy vitába kavarodunk. Szóval egyetértek. Amit rájuk lehet, és aggatnak is, az az antiszemitizmus. Amiért sajnos tesznek is, tekintve hogy állandóan zsidóznak például. De ez a tüntetés alap járaton abból indult ki, hogy kidobtak egy nacionalista lányt a boltból, mert az. Ebből indult ki az egész, nem holmi újlipótvárosi pogromról, amiről habzó szájjal költ regéket nagyjából az egész média. A pénteki ellentüntetés is pontosan azért történt, mert a hétfői eseményekkel kapcsolatban össze-vissza hazudoztak az újságok, győzedelmet hirdetve (szerintem ebben a harcban nem voltak győztesek egyébként), kiprovokálva a másodikat. Ezekkel a kardoskodásokkal egy valaki jár jól, a kormány, mert míg az emberek ilyen pitiáner ügyekkel vannak elfoglalva, addig sem az ország súlyos gazdasági és belpolitikai helyzetével foglalkoznak. Attila, veled teljesen egyet értek. Viszont a kuruc.info pontosan az a szélsőjobboldali médium, amit maximálisan el kell ítéljek, mert egyrészt uszító, másrészt színvonaltalan. Az más kérdés, hogy százszor korrektebb, mint a baloldali média bármelyik lapja (pl. Népszabadság, index.hu).


Raine 2008.IV.14 13:14

*a pénteki ellentüntetés (->tüntetés)


Descant 2008.IV.14 13:28

  1. Ki mondta, hogy nem foglalkozunk az ország belpolitikai/gazdasági helyzetével?
  2. Fura amit az indexről írsz mert olyanok akik meg Bolgár Györgyöt hallgatnak azt mondják jobbos...hmmmm
  3. Többet nem reagálok az egészre mert úgyis tudom, hogy csak polgárpukkasztásból csinálod. Ez amolyan politika James Sawyer

Raine 2008.IV.14 14:12

Először is azt mondtam, hogy addig is, míg ezzel/ilyenekkel foglalkozunk, addig is elterelődik a figyelmünk az igazi (finomabban fogalmazva más, súlyosabb) problémákról. Másodszor nem azt mondtam, hogy TI nem foglalkoztok az ország helyzetével, hanem hogy az emberek összességében. Harmadrészt és ebből kifolyólag akinek nem inge, ne vegye magára. Negyedrészt nem értem, miért polgárpukkasztás, hogy leírom a véleményemet. A James Sawyer valójában ALKALMAS polgápukkasztásra, de nem erre KÉSZÜLT. Szórakoztató volt megírni, szórakoztató volt elolvasni. Már akinek, de csak te akadtál ennyire fenn rajta.


SAdam 2008.IV.14 14:32

 "De ez a tüntetés alap járaton abból indult ki,
 hogy kidobtak egy nacionalista lányt a boltból,
 mert az."

A boltosok mást mondtak erről. Szerintük a lány azon akadt ki, hogy nem ismerték az együttest, amelyikre a jegyet kérte, meg hogy kezelési költséget számítottak a jegyre. Nem voltam ott, így nem tudom, hogy a két álláspont közül melyik az igazi, csak azt, hogy alapesetben max. 50% valószínűséget adnék a lány igazának (ugyanúgy a bolténak is). Az viszont biztos, hogy akármi is történt, az ilyen jellegű esetek megoldására találták fel a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőséget és egyéb hatósági szerveket (extrém esetben a Rendőrséget akár). Vagyis ha a lánnyal valóban az történt, amit mondott, akkor nem a molotovkoktéldobálás a járandó út (ami egyébként önbíráskodásnak minősül, és mint ilyen, akár több évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható), hanem a hatósági feljelentés. Ha nem jelentette fel a jegyirodát, alapból nem vagyok hajlandó elhinni, hogy akár egy szó is igaz abból, amit állít...

A tüntetés amúgy szerintem alapjáraton abból indult ki, hogy van egy rakás náci ebben az országban (könyörgöm, ne kezdjünk etimológiai vitát arról, hogy mi a náci, és mi nem), akiknek semmi keresnivalójuk sincs itt!


GrádMiki 2008.IV.14 14:54

Egyébként a képen a tábla azért van ott, hogy mutassa, hogy merre menjenek haza a nácik?


Descant 2008.IV.14 15:11

Igen! Egyenesen vagy balra, de semmiképp sem jobbra!


Raine 2008.IV.14 15:44

A molotov koktél dobálást egy hungarista szervezet (Magyarok Nyilai) vállalta fel, a tüntetést viszont nem ők szervezték, csak a média egybemossa a kettőt, így jött le az egészből, hogy a tüntetők fasiszták.


VágvölgyiAttila [regisztrálatlan] 2008.IV.14 18:56

Bocsáss meg nekem, Raine, ha egy pillanatra is félreértetted amit írtam. Időnként abba a hibába esek, hogy 1 smiley-val próbálom az iróniát jelölni.

Nagyon érdekesnek találom, ahogyan a sajtó ismert (negatív) sztárokká emeli a piros-fehér csíkos tüntetések szervezőit. Végre valami érdekes történik. Tudja mindenki a nevüket. Talán még a Story magazinban is lehet majd arról olvasni, hány gyereke van és milyen levest utál egyik vagy másik.

Abban egyébként nagyon profik, ahogyan a törvény határai körül táncolva elérik, hogy alig valamit lehet rájuk bizonyítani, miközben mindenki tudja róluk, hogy...

Szerintem egyetlen helyes reakció volna: Ha a sajtó le se szarná, mit csinálnak.

Ha a metró alá ugrik valaki, azt mondják a peronokon, hogy műszaki okok miatt metrópótlóra kell átszállni. Ha ezek tüntetnek, azt kellene írni, hogy forgalmi dugók várhatók a Szabadság tér környékén.

Mennyi pénzt kellene különböző fórumokon összekoldulniuk, hogy bárki is foglalkozzon velük egy picikét. Most meg mindezt ingyen kapják, mert szenzációnak hisszük őket.

Ja meg amikor törvényt sértenek, nem kellene félni megbüntetni őket. Mint ahogy bárkit, ha lop, csal, vagy rossz helyen parkol.


Raine 2008.IV.14 19:11

Értem.


UPi 2008.IV.15 18:01

Először is poén, hogy én 1 szót, 9 karaktert írtam, ti pedig 989 szót és 7015 karaktert. Szép munka, büszke vagyok rátok; viccen kívül: ilyenkor jó blogot írni!

De most már én is leírom a konkrét eseményekről a konkrét véleményemet.

  • Az a jegyiroda a szolgáltatóipar legalja. Nem a náci kislányt utálták, meg nem a kedvenc együttesét, hanem úgy általában az embereket, és konkrétan a vásárlókat.
  • A kislány a jegyirodások általános mizantrópiáját némiképp félreértette: nem személyes volt az ellenszenv, csak azért utálták, mert oda ment vásárolni.
  • A magyar szélsőjobban van egy üldözési mánia, és hajlamosak ezt túlreagálni. Ugye, mindenki ellenség: média, szomszédos országok, nem szomszédos országok, tőke amikor bejön, tőke amikor kimegy, és általában minden és mindenki, aki nem úgy áll sorba, mint ők. (A zsidók legalább nem akarják, hogy mindenki zsidó legyen. Sőt.)
  • Miután ez a társaság eleve igen militáns és nem túl szalonképes, kevés is elég, hogy molotov koktél legyen. Ez még akkor is ellenszenvessé tenné őket, ha nem zsidóznának-cigányoznának orrba-szájba.
  • Faszom beléjük. Utálom a jegyirodát meg a fasiszta tüntetőket. Szívesebben mentem volna rockkoncertre tömegben nyomorogni, mint ellentüntetésre. Hagyják abba a hupákolást az urak.

GrádMiki 2008.IV.15 19:08

Van két Hungarica koncertjegyem. Kell?


Raine 2008.IV.16 00:13

Politikailag bizonyos kérdésekben jobboldali, másokban pedig baloldali vagyok. Nem vagyok nemzeti érzelmű sem. Ám az nekem is fáj, és igazságtalannak érzem, hogy az emberek többsége nem ismeri a szélsőjobboldalt (honna is ismerné mondjukÖ, és mint egy óriási, homogén masszára tekint rájuk. Ti pl. egy békés, nemzeti érzelmű embert, akinek nem tetszik a Gyurcsány pofája teszem azt, kimegy egy magyar zászlóval, az elítélendő? Ja, hogy ebből alig van. Náciból több van? Ne vicceljünk már. Magukat értelmiséginek nevező emberek náciznak, fasisztáznak. Könyörgöm! Vannak nyilasok, vannak nácik, vannak turbómagyarok tarsollyal, vannak egyszerű futballhuligánok, de ők vannak többen? Fogunk ezer embert, kitesszük egy térre. Abból 997 békés, 3 viszont úgy gondolja, jobb lesz felgyújtani egy autót, akkor már az egész tömeget elítélhetjük? Ez zajlik ebben az országban. Én évek óta figyelemmel kísérem igen alaposan a szélsőjobboldalt, és az egyetlen olyan elem a mai közéletben, amely próbál tenni az ország jelenlegi totális becsődöltetése ellen. Tekintsünk el az eszközöktől, ideológiáktól egy pillanatra. Mint mondtam, én sem osztom az ideológiáikat, lásd antiszemitizmus például. De nem hazudoznak, keverik a szart a médián keresztül, hanem kiállnak az igazukért. Ha megnézzük, hogy milyen kisebbségben van a szélsőjobboldal, ráadásul az egész ország most már ellenük van gyakorlatilag, a tüntetésen alig álltak ki ellenük, pedig igen komoly politikai erők mozdultak meg az antifasiszták toborzására. Ébresztő. Remélem most már én is fasiszta vagyok, mert nem ítélem el maradéktalanul őket.


Ulmar 2008.IV.16 03:56

  1. Igenis keveri a szart. Kevés politikai entitás van ebben az országban, aki nem keveri. Tiszteletben tartom a kivételt, de nem nagyon van akit tisztelek.
  2. Az, hogy az ország becsődőlése ellen mit kell tenni, azt merem állítani, hogy nem látod át. Én biztos nem. A GrádMiki biztos nem. Igazából szerintem ezen a portálon nincs olyan, aki ezt látná. Ha látod mondd és megcáfollak két mondatban. Merem azt is állítani, hogy miután azok, akik szerinted tesznek valamit a becsődőlés ellen szintén nem tudják, ezért nem látom indokoltnak hogy tesznek valamit ellene. Ez mellesleg nem egy olyan kérdés, amire két népszavazás és három kanál méz segít.
  3. Sajnos a magyar, de főleg az árpádsávos zászló egy jelkép lett. Jelkép egy olyan ideológiának és elképzelésnek, amit nem fejtek ki, de nem azt mutatja, ami az ország közös vonulata. Főleg, mert már nincs olyan.
  4. Ha úgy gondolod, hogy egy csoportot elitélnek a csoportban szereplő kisebbség miatt, gondold el, hogy talán az elitélés is egy másik csoport kisebbsége lehet.

Őszintén, hogy követed, hogy mi történik egy adott csoporttal? Tévét nézel? Újságot olvasol? Blogot esetleg? Na találj nekem egyet a médiák közül, amelyik nem elfogult és/vagy hajszolja az élvezeteket. Én baromira szeretném követni, hogy mi van, de nem tudok minek hinni.


Descant 2008.IV.16 09:10

A média(esz: médium) már többes szám te félművelt söpredék!


Raine 2008.IV.16 11:50

Ulmar, én nem mondtam, hogy tudom, mit kell tenni. De nem De nem látom értelmét annak, hogy ennyire szkeptikusan álljak hozzá a dolgokhoz, mint te. Rendben van, hogy gyakorlatilag nincs 100%-osan objektív újság, híradás stb., ergo megtéveszthetnek. Ezért kell sok helyen, sok tollból, szájból hallani ugyanarról az eseményről az álláspontot, és megpróbálni (hangsúlyozom, megpróbálni) felállítani az embernek a saját álláspontját. Igen, lehet, hogy meg leszünk tévedve. De legalább foglalkozunk a problémával, megpróbálunk többé-kevésbé saját politikai nézetet formálni. Nem beállni a jobb vagy bal sarokba és fújolni a másikra, hol fidesz-mszp, hol fasiszta-antifasiszta, hol sündisznó-krumpli. Különben sem hinném, van olyan ember, amelyik maximálisan képes azonosulni bármelyik párttal is. Egyébként azt hiszem értem az álláspontodat, és nem gondolom, hogy szembemennénk egymással. Mindössze annyit szerettem volna hangsúlyozni, hogy a szélsőjobboldalra az emberek mint homogén masszára tekintenek, holott nem az. Ennyi. Nem akarom felmenteni azokat az embereket, akik autókat gyújtogattak, zsidóztak, molotov koktélt dobáltak. Egyszerűen csak úgy érzem, igazságtalan, hogy aki nem ilyen, pusztán nemzeti érzelmű, le van fasisztázva olyanok által, akiknek fogalma sincs magáról a fasiszta szó jelentéséről. Nekem rettenetesen fájna, ha tévesen (mert tévesen) ezt gondolná rólam egy ország.


SurBa 2008.IV.16 14:18

Valóban van sok féle szélsőjobb. De a fasisztát mentegetni, hogy nembiztos az egész tömeg az, van aki csak krumpliért ment a bótba, kissé egyszerű. Ha egy tömeg összegyűlik általában hiába áll egyedi homo sapiens sapiens példányokból, van valami irányultsága amit nem feltétlenül az egyén elképzelése szab meg aki a tömegben áll, sokkal inkább a vezető/program/tettek. Ezért ha én olyan tömegben állnék ahol a kedves szervező kiköti addíg nem megy haza amíg minden zsidót le nem ölt, szerintem odébb állok amennyiben nem értek egyet. Lehet sokat rosszat mondani a jelenlegi hírforrásokra. De ennyit még én is megtudtam, pedig nem vagyok nagy követője a szélsőjobbnak. Ha valakik kiállnak, hogy nem kell fasizmus és nem kérnek a nácikból, akkor nem értem miért kell ezt politikai lépésnek tekinteni. Mi van ha azért mentem ki mert TÉNYLEG nem kérek belőlük és TÉNYLEG tapasztaltam olyan elemeket akikből nem kérek? Nem vagyok biztos benne, hogy mindent paranoiásan kell szemlélni, néha egy pofon csak egy pofon. De nem lehet befogni a' arcunk és elfordulni, ha látunk valamit. Legközelebb már az is egybemosás lesz ha egy erőszaktevőt szexuális bűnözőnek mond valaki? Végülis csak 50% ban volt erőszak, mert az egyik fél akarta? Szerintem erre az esetre illik a mondás, hogy itt az ideje kihúzni a fejünket a seggünkből. Nem arra vagyok kíváncsi milyen indokkal hoznak elő ordas eszméket, azt akarom, hogy ne hozzanak elő ordas eszméket. Ez amolyan tanúlság a második világháborúból, és nem csak nekem, de mint kiderült Schrödernek is. Pedig ő német, és úgy gondolja tudja miről beszél. Utolsó fejezet/epilógus: Kedves Raine, nem akarlak téríteni, nem a világfelfogásodat akarom kikérdezni. Csak tisztázom, nem a magyar zászlót lengető a probléma (olyat nem is tettek, mindíg ráaggattak egy árpádsávost (viva McDonalds!) :P), nem az a gond akit egybemosnak. Azzal van gondom akiről beszélek (akivel egybemosódik) és ha valaki támogatja őket akkor azzal csak addíg amíg támogatja. Ha ez neki baj, akkor tegyen egy lépést, távolodjon el a mocsadéktól. Nem fogok félrenézni, csak mert esetleg megsérthet valakit, amit teszek.


Aisha 2008.IV.16 14:56

Szívküldi Descantnak: http://mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=9819 De lehet nem egyetérteni vele.

A többihez meg... Raine szerintem tökéletesen modellálja a magyarok fejében lévő zűrzavart.

A média pártosságáról, morális helyzetéről és effélékről, pedig majd szakdolgozatomat tudom átnyújtani elolvasásra (még lektorálás alatt), ott azt hiszem sikerült kicsit összeszedni ezt.


Descant 2008.IV.16 15:14

Fura én értem a fickó logikáját de én nem így gondolok az egészre. Számomra a média szó az nem egy dolgot, hanem a rendszert jelenti az összes tévétársasággal, újsággal, hírportárral. Van példaául menedzsment szak és abban is sok fajta menedzsment van(agrár~, vállság~ ...) így értettem, hogy önmagában többesszám szerintem nem kell ezekre azt mondanunk: menedzsmentek.


Descant 2008.IV.16 15:27

Lehet azt mondani, hogy a média megtéveszti az embereket, mert melyik, mondjuk az eRTéeL?


Raine 2008.IV.16 15:45

SurBa: nézd, én nem a fasisztákat mentegettem, hanem azokat, akiket annak neveznek, pedig nem azok. Ugyanerről írtál most te is. Innentől kezdve én nem látom, min "vitatkozunk" valójában. Teljesen érthető, hogy ha nem tetszik valamit, kimész tüntetni. De ez a vérprimitív, ordas fasisztázás, nácizás hülyeség, nem mellesleg teljesen értelmetlen. Az egyik oldal zsidózik, a másik nácizik, holott mindkettőnek mondvacsinált az alapja. Nem minden gazember, korrupt politikus vagy baloldali újságíró zsidó, mint ahogyan nem minden árpád-sávos, bakancsos vagy tomcatista náci.


Raine 2008.IV.16 16:11

Kedves Aisha, mit nem értesz?


Aisha 2008.IV.16 16:41

Én mindent értek, nem erről van szó! =)


SurBa 2008.IV.16 16:50

Remélem nem öl le senki mert 2-szer postolok. De a problémám leírtam és megmaradt, látom mi a bajod, nem értek veled mindenben egyet (naés), de nem jött át amit mondok, hát elismétlem: "Azzal van gondom akiről beszélek, és ha valaki támogatja őket akkor azzal csak addíg amíg támogatja. Ha ez neki baj, akkor tegyen egy lépést, távolodjon el a mocsadéktól. Nem fogok félrenézni, csak mert esetleg megsérthet valakit, amit teszek." Fordítás: Azért nácizom és fasisztázom Vérprimitív módon, mert: 1. TÉNYLEG tapasztaltam olyan elemeket akikből nem kérek (itt: fasisztákat, nácikat (nekem mindegy hogy neo vagy poszt vagy mia *beep*)) 2. Aki nem tartozik bele az előző kategóriába, DE elmegy a szervezett tüntetésükre/ részt vesz a milíciájukban az pedig: "Ha ez neki baj, akkor tegyen egy lépést, távolodjon el a mocsadéktól. Nem fogok félrenézni, csak mert esetleg megsérthet valakit, amit teszek." Azaz olyan dolgot támogat ami ellen fel kell lépni, és nem érdekel, ha ez kárt/szomorúságot okoz neki. Mert sokkal de sokkal több múlik azon, hogy fellépnek-e az emberek vagy sem, mint néhány sértett önérzet. Remélem most már érthetőbb hogy mit akartam megfogalmazni röpke hozzászólásomban. Ha nem, akkor még ezer +1 módon meg tudom mondani a magamét, de nem túl hasznos a szajkózás, ha nem figyelünk a másikra. Ennek szellemében itt a kicsiny rész ami engem e sorok megírására sarkallt:"(...)De ez a vérprimitív, ordas fasisztázás, nácizás hülyeség, nem mellesleg teljesen értelmetlen.(...) -Raine" És itt van 3-adszor amit mondanék: Nem tartom sem primitívnek sem értelmetlennek a fasisztázást/nácizást, mert ebben az esetben emberére talált. Aki nem hiszi járjon utána, azt tettem én is.


Aisha 2008.IV.16 16:56

Desc: Vicces dolog a nyelvészet, mindkettő elmélet teljesen helytálló. De akkor most melyik is lesz a helyes és a követendő? Azt hiszem ilyen alkalmakkor nyer a: mi a tendencia? Melyik használtabb? - elmélet, s annak a követése, amelyik jobban gyökeret ereszt a nyelvben. Egyébként meg az újságírói felelősség a magyar nyelv ápolásának viszonylatában is megér egy misét.


Raine 2008.IV.16 17:01

SurBa: megértettem elsőre is... tiszteletben is tartom, ugyanúgy, ahogyan a kiállást is a véleményedért. Én is ezt tenném, ámbár én elkeseredett, dühös embereket látok, akik közül sokan rossz úton keresik a megoldást. Nem holmi fasizmus újjáéledését, attól nagyon nagyon messze állunk. Nekem ez a véleményem. Elfogadom, hogy ti ezt, másképp ítélitek meg, és szerintem zárjuk is le a témát, mert bevallom az én hangulatomra meglehetősen negatív hatással bír a politizálás, ezért is teszem ritkán. Most sajnos kicsit felgyülemlett, aztán ki kellett adnom. Viszont azt, hogy össze vagyok zavarodva, továbbra is kikérem magamnak. ;)


UPi 2008.IV.17 11:56

Megmondom, miért tartom fatálisan hibásnak a "nem volt minden tüntető fasiszta" típusú érvelést.

Szerintem Európa felnőtt lakosságának bárkinek felteszed a kérdést, hogy "Elitéli-e Ön a Holokausztot", arra mindenki köteles azt válaszolni, hogy "igen". Aki azt mondja, hogy "hát nem tudom, talán", vagy "nincs véleményem", vagyis akár csak potenciáláis elvi közösséget vállal az emberi történelem ennek a szörnyűségével: <big>nekem az náci</big>.

A Holokausztot el kell ítélni, az antiszemitizmust – és tágabban a rasszizmust – el kell ítélni. Aki nem ítéli el határozottan, <big>az náci</big>.

Ebből következik, hogy ha egy rasszizmusáról, antiszemitizmusáról és Holokauszt-tagadásáról hírhedt társaság szervez tüntetést BÁRMI mellett, arra jó érzésű ember nem megy el. Akkor sem megy el, ha véletlenül úgy érzi, hogy abban a dologban speciálisan igazuk van, még ha általában nincs is. Én akkor sem mennék el, ha a kurucinfó egy több bicikliútért vonulna fel, pedig azt én is szeretném. Nem azért nem megyek el, mert nem akarok több bicikliutat, hanem mert <big>nem vagyok náci</big>.

Sajnos, kedves Raine, ez egy olyan téma, ahol nincs középút. Vannak olyan kérdések, amikben nem lehet elhatárolódni, hanem állást kell foglalni mindenkinek. Ugyanis aki nem foglal állást, vagy bármilyen formában közösséget vállal a náci másik táborral, <big>az náci</big>.

És a nácikat nem szeretem.

P.S. A blog toplista élén a "Nem kérünk".


Raine 2008.IV.17 13:18

Nem vagyok hajlandó elhatárolódni, és általánosítva gyűlölködni, mint amit most te tettél. Azt hiszed, te a "jó" oldalon vagy, mert nácikat, pogromot meg neo-holokausztot látsz a szélsőjobboldalban, és ez feljogosít, hogy elítélhess embereket. Gyűlölet gyűlöletet szül, gondolkodj ezen el. Nézd meg, kiket, milyen embereket súlytasz ilyen elképesztően súlyos vádakkal. Inkább "náci" leszek.


UPi 2008.IV.17 14:17

Csak azért ítélem el őket, mert tényleg feljogosít. A retorikád szánalmas: a gyűlöletet (pl rasszizmust) elitélni nem gyűlölet.N Ha pedig náci leszel, akkor nem beszélgetünk többet.


Descant 2008.IV.17 15:27

Huh milyen szerencse, hogy nincsenek :P


Ulmar 2008.IV.17 17:02

Ez a mese kezd elszabadulni. Ezen a ponton a további commentek befagyasztását kérelmezem.


UPi 2008.IV.17 17:07

Persze, Ulm, hogy a tiéd legyen az utolsó szó!


b [regisztrálatlan] 2008.IV.26 17:57

b

Új hozzászólás

 

Alapvető szövegformázás

FormázásWiki formaEredmény
Kövér'''kövér szöveg'''kövér szöveg
Dőlt''dőlt szöveg''dőlt szöveg
Előreformázott bekezdés<pre>előreformázott bekezdés</pre>
előreformázott bekezdés
Vízszintes vonás----

Listák

FormázásWiki formaEredmény
Pontozott lista* Lista elem 1
** Lista elem 2
*** Lista elem 3
* Lista elem 4
  • Lista elem 1
    • Lista elem 2
      • Lista elem 3
  • Lista elem 4
Sorrendezett lista# Lista elem 1
## Lista elem 2
### Lista elem 3
# Lista elem 4
  1. Lista elem 1
    1. Lista elem 2
      1. Lista elem 3
  2. Lista elem 4
Definíciós lista; Kifejezés 1 : Leírás 1
; Kifejezés 2 : Leírás 2
Kifejezés 1
Leírás 1
Kifejezés 2
Leírás 2
Táblázatok|| Cella 1 || Cella 2 || Cella 3 ||
|||| Cella 4 || Cella 5 ||
Cella 1Cella 2Cella 3
Cella 4Cella 5

Linkek

FormázásWiki formaEredmény
Külső hivatkozáshttp://google.com/http://google.com/
Külső hivatkozás címkével[http://google.com/ Google]Google
Belső oldal[[ApocalypseKÖZÖS]]ApocalypseKÖZÖS
Belső oldal címkével[[ApocalypseKÖZÖS|Ez egy oldal]]Ez egy oldal
Fotó linkhttps://apocalypse.rulez.org/
Content/Images/down.png

ApocalypseKÖZÖS | FrissVáltozások | TémaKatalógus | Index | Térkép | Random Page
Belépés | Regisztrálok
Ez az oldal nem változtatható | Régebbi változatok | Hivatkozásai | Add a kedvenceimhez
Utoljára módosította UPi 2008.IV.13 23:10-n