2008.V.23

Vacuum Magic in Engrish

Kedvenc játékomról, a VacuumMagicről írt egy japán website. A google fordítása imígyen néz ki:

2 D scrolling Shooting inhaling spit out "Vacuum Magic"

This idea was not.

Speaking of shooting, self-aircraft missiles from killing the enemy's game. That is unchanged from the NES era. Scroll to the difficulty and power-up item, to improve the graphics performance is also fundamental.

However, this is different. What's different about me, not missiles. The open-source software is introduced Vacuum Magic, the enemy is the inhalation of basic shooter.

Vacuum Magic in their machines, people like objects. And always inhale equipment for (?) Running. The enemy is approaching when the suction近づけれmouth, you can inhale. There is only one the same time, so has been continuous need to be careful. And inhaling the middle of the space key and press the enemy planes that can spit out. So instead of an enemy aircraft missiles. Depending proceed in a straight and it's the middle of the enemy as a result of a revival.

当たれto involve the enemy with a blow to the enemy当たらなけれagain become possible. Also, always hopping around like asteroids can also catch a spit out. This is also available instead of missiles. Asteroids and barriers to a fully inhale it and the explosion of asteroids (instead of the other major damage to当てれ(?)), Considered to be good. In addition, inhaling when you press a space and the ability to reverse it, and spit out the other mistime their backs and they are interesting.

In addition to six people can play simultaneously. It is also pressing against each other, and a friend of (?) Can hit enemy planes, reminiscent of an era in NES殺し合いalso enabled.

And better overall design, high-quality finished shooting game. Try to please.

Hát, magam se mondtam volna jobban.

Utoljára módosította UPi 2008.V.23 18:10-n; 2 hozzászólás
Új hozzászólás | PermaLink
Szavazás letiltva.

2008.V.13

The heat comes down on the operation!

Mindannyiunk kedvenc gépe, az Apocalypse jelenleg egy összehangolt támadás áldozata!

Szóval, már egy jó ideje (értsd: évek óta) rendszeresen előfordul, a következő: valami random zombi gép kapcsolódik az aphoz, és megpróbál SSH-n keresztül belépni. Ehhez a zombi megpróbál egy csomó usernév - jelszó párt. És amikor azt mondom, hogy egy "csomót", azt úgy értem, hogy "párezret". (Hogy pontosan mi célja az ilyen zombitámadásnak, azt pontosan nem tudni, de a tippem az, hogy ez egy meghívás, hogy az apocalypse is legyen ilyen zombi.)

Az ilyen támadások miatt pár éve írtam egy scriptet, ami figyeli a belépési kisérleteket, és ha egy adott gépről háromszor sorozatban sikertelen a belépés, akkor kizárja örökre. (Egyszer meg is szoptam ezzel, amikor angliából próbáltam belépni.) A script sokáig hatékonynak bizonyult, mert a támadó zombik többezer helyett csak hármat próbálkozhattak. Ez pedig eleddig kevésnek bizonyult.

Úgy egy hete változott a támadások jellege:

  • egyrészt csak az adminisztrátor (root) jelszót próbálgatják, és
  • mindig változó IP címről.

Mi is történik valójában? A válasz egyszerű: egy többszázezer gépből álló botnet igyekszik feltörni az apocalypse adminisztrátor jelszavát. Mindegyik zombi a hálózatból csak egyet próbálkozik egyszerre; de összességében többezer gép így is nagyon sokat tud "tippelni".

Ez ellen az új támadás ellen az eddigi kis scriptem nem bizonyult túl hatékonynak, úgyhogy azt tettem, amit ilyenkor az ember tehet: beállítottam, hogy adminisztrátorként ne lehessen belépni SSH-val.

Aztán néhány napja ismét változott a támadás jellege: szépen, ABC sorrendben mennek végig usernév - jelszó párokon. A fegyverkezési verseny folytatódik...

upload:UPiBlog/botnet.png

Tagek:
 
Utoljára módosította UPi 2008.V.13 22:13-n; 16 hozzászólás
Új hozzászólás | PermaLink
Szavazás letiltva.

2008.V.02

Open source

Kicsit zavarba ejt az új linux, amit a gépemre tettem. A gond az, hogy az egész működik: a hangkártya, a videókártya, a vizuális effektek, minden. Gyors, stabil, logikusan felépített. Az egész annyira tökéletes, hogy az már nyomasztó.

2 órája arra gondoltam például, hogy kéne egy kicsit gitározni, és milyen jó lenne, ha lenne Guitar Pro linuxra is. (A Guitar Pro egy fizetős Windows™-os program, ami gitárosoknak való kottákat rajzol ki és játszik le.)

Óvatos reménytől vezérelve beírtam a linux szoftver csomag keresőjébe: guitarpro. Eredmény: semmi.

– Na ugye, – gondoltam megkönnyebbülve, – mégse túl tökéletes.

Ja nem, várjunk. Külön írják. Keressünk arra, hogy "guitar pro". Jé, van itt egy tuxguitar nevű program, ami guitar pro 3-5 file-okat szerkeszt és játszik le. Installálom*; ez egy kb fél perces művelet a letöltéssel együtt. Elindítom, működik. Színes, szagos, puszit-pacsit ad.

Nyomasztó, én mondom.


* Van erre magyar szó? Mármint, a "telepítésen" kívül, amit kétségkívül egy drogos macska seggéből húztak ki?
Utoljára módosította UPi 2008.V.03 18:17-n; 6 hozzászólás
Új hozzászólás | PermaLink
Szavazás letiltva.