2008.VIII.19

Tettek

Azon tűnődtem unokatestvéremmel a minap, hogy mekkora durva már az, ha tetteid vagy személyed miatt módosítani szükséges a BTK-t. Tehát csinálsz valami retteneteset. Vagy csak látszik hogy készülsz rá, és inkább még gyorsan beleírják, nehogy aztán késő legyen. Vagy mondjuk csak olyan vagy, hogy nem is biztos, hogy készülsz rá, de jobb nem megkockáztatni.

Később aztán rájöttem, hogy nem is az a durva, ha a BTK-t módosítják miattad.

Hanem ha az Alkotmányt.

Vagy a nemzetközi egyezményeket.


Ez nem a tegnapi bejegyzéssel kapcsolatos! Csak hülyéskedtünk. Na.

Utoljára módosította UPi 2008.XI.03 16:36-n; 2 hozzászólás
Új hozzászólás | PermaLink
Szavazás letiltva.

2008.VIII.17

Halál Budapesten

Szóval UPi elmegy hódolni a társkeresés és zombi-idomítás azon műfajának, amit Chatelésnek neveztek el a Régiek.

Miután átvergődik az eszement horda néhány furcsa példányán, beszédbe elegyedik egy homo sapiens sapiens-szel, aki valahogy nem illik a többi közé. Ugyanis: intelligensnek tűnik, de nincsen 16 emeletes toronyháznyi egója. Kiderül, hogy szintén tanul rajzolni, énekel, szereti a mangákat. Szabadidejében ezen kívül novellákat és verseket ír.

Ezen kívül van egy képe is fent, ami ugyan nem a fotográfia művészetének megdönthetetlen csúcsa, meg napszemüveg, de igazából semmi kivetnivaló nincs rajta.

Azokon az édes dolgokon kívül, amiről szó esik, még szimpatikusabbá teszi az, amikről nem esik szó. Például, nem teszi fel azokat a kérdéseket, amikről UPi felmászik a falra (pl korod/honnan/mekkora). Nem tart továbbá vagyonellenőrzést sem (van kocsid, mit dolgozol, stb), és nem igyekszik felmérni UPi szexuális szokásait sem.

UPi elkezd gyanakodni: ilyen állat nincs. Biztos ötszázmillió kilóméterre lakik, valahol a Neptunusz és a Plutó pályája között. De nem: kiderül, hogy budapesti, 15. kerület. Totál nem a világvége. Nahát...

Igazából nem szoktam rögtön az első beszélgetés után ilyen ajánlatot tenni, de ha már úgysincs más programja se nekem, sem a másik varázslatos személynek, egy próbát megér:

– Nem lenne kedved találkozni?

(Hatásszünet, amíg vár a válaszra.)

– Jó, de előbb meg kell kérdeznem a szüleimet.

MI VAN??

– Izé... Ne haragudj, de hány éves vagy?
– 15.

2008.VIII.06

Mosógépes metafora

Szóval dolgozom most egy nagy, ormótlan szoftveren. Nevezzük a szoftvert Mosodának; a valódi nevét nem írnám ide, mert attól tartok, hogy ennek a blog bejegyzésnek a google rank-je lenyomná a termék hivatalos weblapját.

A Mosoda 1.2 használ egy másik nagy és ormótlan szoftvert, amit nevezzünk Mosógép 5.11-nek. A Mosógép 5.11 számos funkcióval rendelkezik, amennyiben tud

  • Mosni
  • Öblíteni
  • Centrifugálni

Ehhez képest a Mosoda 1.2-ben ezen funkciók egyikét sem használjuk, hanem egyszerűen a Mosógép 5.11-ben tároljuk a ruhákat. Igazából nincs is rákötve a vízcsapra, meg az áramba sincs bedugva.

(Ez igazából most a spontán kifakadás helye volt, amit úgysem ért majd senki, Wigy-n kívül. Kérem lapozzon tovább.)

Ja és ha már úgyis dühöngök:

Szervusztok gyerekek! Ma a mese helyett Miklofasz Bácsi fog titeket idegesíteni.

Mit gondoltok gyerekek, ha van egy Miklofasz SQL Serveretek, abban hogyan kell egy "A" adatbázist egy "B" adatbázisba másolni? Na tudjátok?

Hö, hát Ákoska azt hiszi, hogy a "Copy database" paranccsal. Látszik, hogy Ákoska fogyatékos kisgyerek szegény, úgy is néz ki ahogy ott ül! A "Copy database" az nem erre van! Hát azt nem mondom meg, hogy mire, mert ilyen nyomi bagázst, mint ti, úgysem vesznek fel az óvodába. A lényeg, hogy a "Copy database" egy Naaaagy Varázsló, aminek 8 (!) oldala van, és csomó mindent lehet rajta állítani, de egy órát simán elbasztok vele, amíg rájöttök, hogy nem lehet másolatot csinálni azonos szerveren belül!

Na Mártonka arra tippel, hogy "Export/Import" paranccsal! Mártonka, hát te segghülye vagy. Nem értem, hogy a szüleid hogy engedhetnek el egyedül az óvodába, hát még bajod esik valahogy! Az "Export/Import" parancs csak az adatbázis tábláit másolja le, te kis torzszülött!! Hát mi lesz a beállításokkal, meg a stored procedure-ökkel, te rondaság?

Most meg mért bömbölsz.

Na jó, megmondom, hogyan kell adatbázist másolni. Egész egyszerű, nem értem, hogy erre miért nem gondoltatok, alja kis férgek. Fogjátok az "A" adatbázist, és először is csináltok róla egy backupot, mondjuk "A.bak". Utána kiválasztjátok a "restore" parancsot, és beállítjátok, hogy a "B" adatbázisba restore-oljon. Forrásnak pedig kiválasztjátok az "A" adatbázist, ennyi az egész.

Mi az, hogy miért nem az "A.bak"-ot?! Csak, érted?! Köcsögök...

Utoljára módosította UPi 2008.VIII.06 16:18-n; 3 hozzászólás
Új hozzászólás | PermaLink
Szavazás letiltva.